Deși vremea caldă a durat mai mult anul ăsta, frigul și-a făcut deja simțită prezența. A venit vremea puloverelor și cizmelor. Pe 1 decembrie este începutul oficial al iernii – calendaristic, iar pe 21 decembrie solstițiul de iarnă marchează și începutul iernii astronomice -, anotimpul în care petreci mai mult timp în interior, cu tine și cu gândurile tale.
Ca să te asiguri că te simți cât mai confortabil acasă este important și mediul să fie cât mai primitor. Pentru asta îți propunen metoda celor de la Apartment Therapy: să-ți revizuiești 12 lucruri de care să scapi în prima zi de iarnă.
1. Decorațiunile de toamnă
Pășește cu totul în noul anotimp. Strânge toate decorațiunile de toamnă și donează ce nu mai ai nevoie sau depozitează-le pentru la anul. Fie că e vorba de fețele de perne cu imprimeuri tomnatice sau tablourile cu frunze.
2. Lumânări pe care nu vrei să le folosești
E timpul să-ți revizuiești cutia plină de lumânări. Există un motiv clar pentru care în fiecare an alegi forme și arome diferite: ce ai deja nu ți se mai potrivește. Te sfătuim să le dau cuiva care se poate bucura de ele sau te poți juca cu un proiect DIY cu lumânări reciclate.
3. Haine de vară
Atunci când temperaturile încep să coboare sub 0 grade Celsius, e clar că unele lucruri de vară chiar nu le vei mai purta anotimpul ăsta. Așa că uită-te în garderoba anotimpului cald și vezi ce haine chiar nu îți mai sunt de folos sau pe plac. Poți face schimb cu prietenele tale, le poți dona sau le poți depozita în niște cutii cu haine de vară.
4. Accesoriile pentru iarnă
Ai scos de la naftalină hainele pentru iarnă. Sunt fulare pe care abia aștepți să le porți, dar și mănușile alea care îți sunt puțin cam prea mici. Ar fi bine să-și iei adio de la accesoriile pe care nu le folosești și să faci loc în dulap pentru cele importante. De unele lucruri – căciuli pe care nu le-ai mai purtat de cel puțin doi, trei ani, fulare de când erai în facultate etc – chiar trebuie să scapi iarna, fiindcă altfel nu faci decât să creezi mai multă aglomerare.
5. Loțiuni expirate
Combinația dintre temperaturile scăzute de afară și căldura din casă își va lăsa amprenta asupra pielii tale. Asta înseamnă că te vei da mai des cu cremă. Fă-ți un inventar al cremelor și loțiunillor pe care le ai și scapă de cele care nu mai sunt în termenul de valabilitate. De asemenea, renunță și la cele la care nu-ți place mirosul. Știu că sunt cadouri, dar important e să te simți tu bine când le folosești.
6. Reviste și cataloage
E timpul să aduni numerele mai vechi și să le duci la reciclat sau să le donezi. Teancul ăla imens nu face decât să adune praf și să-ți ocupe spațiul și sigur intră în categoria de lucruri de care nu mai ai nevoie iarna asta.
7. Hârțogăraie
E timpul să faci curat pe birou și să arunci toate pliantele alea, acuși vine vacanța de iarnă și indiferent că-ți vei petrece zilele acasă sau în vacanța, lasă-ți casa ordonată. Dacă ai corespondență pe care nu ai deschis-o, planifică să te ocupi cât mai rapid de ea. Ia decizii rapide și reciclează toate hârtiile de care nu ai nevoie.
8. Plantele ofilite
Plantele din ghiveci care s-au uscat sau vazele cu flori ofilite strică atmosfera din casă. Aruncă-le pe cele care nu mai pot fi salvate și ocupă-te de cele care nu au nevoie decât de o învigorare.
9. Accesorii care nu se potrivesc sezonului
Depozitează toate accesoriile sportive pe care le-ai folosit în anotimpurile mai calde și piscina aia gonflabilă. Nu le mai ține aruncate prin casă sau îngrămădite fără noimă pe balcon.
10. Colecția de jocuri
Dacă ai copii sau pur și simplu ai nevoie să-ți faci ordine în sertarul cu jocuriIdei de depozitare a jucăriilor, în ton cu restul decorului, acum e momentul. O să fie mult mai distractiv să te joci cu un prieten Scrabble fără să trebuiască să cauți prin tot sertarul literele împrăștiate.
11.Vasele în plus
Având în vedere că vine sărbătorile de iarnă și cinele în familie, ar fi cazul să-ți revizuiești platourile și vesela pe care chiar le folosești. Donează restul sau depozitează-le într-un loc în care să nu te încurce și să aglomereze și bucură-te de mese în familie, fără să te pierzi printre teancurile de veselă nepotrivite.
12. Lucruri din cămară
Ai cumpărat iar prea multe conserve și nu mai ai loc pe rafturile din cămară? Donează-le împreună cu alte alimente pe care știi că nu le vei folosi până la data de expirare.
Acum că ți-ai pregătit cuibul pentru iarnă și ai donat sau ai depozitat acele lucruri de care nu mai ai nevoie iarna asta, te vei simți și mai bine & cozy la tine acasă, singură sau împreună cu prietenii ori familia.
-
LIFE
De la cititori: cu 10.000 euro a renovat un apartament vechi din centrul Capitalei și l-a transformat într-un Airbnb simplu și util
-
Sponsored
Cum să colaborezi cu succes cu un arhitect sau designer de interior
-
DESIGN INTERIOR
9 proiecte care te vor convinge că ai nevoie de o renovare sau reamenajare
-
UTILE
Impozitul pe proprietate în 2025. Care este formula de calcul și cât plătești anul acesta pentru locuință
Ți-am pregătit și două exemple de calcul.
-
UTILE
La cât timp se schimbă salteaua de pat. Ce influențează, de fapt, durata ei de viață
Contează foarte mult să o schimbi la timp.
-
Grădină
Plante suculente rezistente la ger: 5 opțiuni superbe și nevoile lor de îngrijire
Nu sunt rezistente doar la secetă și canciulă, ci și la îngheț.