LIFE

3 lucruri care fac un party acasă mai cool decât unul în club

  Ce face o petrecere acasă să fie de succes? Pe lângă prietenii cu good vibes care nu au voie să lipsească, mai sunt trei lucruri: muzica, ambianța și ceva bun de băut sau de mâncat. Toate astea plus o instalație de iluminat cool și câteva obiecte de decor pentru party fac atmosfera mai distractivă decât în orice club.

  E părerea multor tineri adulți care preferă să dea petreceri la ei acasă, în loc să iasă în localuri unde ori muzica e prea tare, ori prețurile sunt prea mari, ori compania nu e cea mai potrivită. Conform unui studiu realizat de agenția de cercetare de piață Mintel în 2018, 28% din milenialii tineri (cu vârste între 24 și 31 de ani) preferă să se întâlnească acasă cu prietenii și să facă aceleași lucruri pe care le-ar face în oraș: să se bucure de băuturile preferate, să asculte muzică și să socializeze.

  De ce acasă și nu în club? E mai cozy, mai comod și mai ieftin

  De exemplu, Alexandra* (32 de ani) spune că party-urile pe care le dă la ea acasă îi dau o libertate pe care cu greu o găsește chiar și în barul preferat. „Spațiu și confort pentru toți prietenii mei, muzica noastră, chiar și dacă o schimbă cineva la fiecare 30 de secunde, snacks la discreție, refills nenumărate”, descrie ea serile în care adună lumea la ea acasă.

  Și Dragoș Preutesei (26 de ani) obișnuiește să își adune prietenii la el acasă. „Ne distrăm mai bine, fiecare își alege ce muzică vrea să asculte, iar dacă vrei să vorbești cu ceilalți, nu trebuie să le țipi în ureche ca să te audă, ca în club”, explică el.

  „O petrecere de casă îți oferă un safe space, că ești înconjurat doar de prieteni”

  Pentru că îi e mai comod având două sufragerii, și Adnana Cruceanu (31 de ani) preferă să petreacă mai degrabă acasă. „Pe lângă safe space-ul pe care ți-l oferă o petrecere de casă, că ești înconjurat doar de prieteni, a contat și luxul de a avea prieteni pasionați de muzică în jurul meu”, spune ea. Îi place și că nu trebuie să respecte rigorile fashioniste și nici nu mai simte expunerea pe care o simțea în cluburi, așa că a devenit ea însăși un „networker” și a început să-și invite prietenii la ea acasă.

  În plus, când ai spațiul tău și oamenii tăi, oricând poți să improvizezi un party tematic, fără prea multe resurse, care să vă dea tuturor o stare bună. „La o petrecere am strâns mai multe covoare pe care le-am pus pe jos, în fiecare cameră. Am anunțat oamenii că e o petrecere în șosete și asta a schimbat toată dinamica petrecerii. Faptul că nu mai stai încălțat îți permite noi poziții în canapea, adică o libertate pe care o ai și acasă și îți dă senzația familiarului, iar asta relaxează”, povestește Adnana.

  3 obiecte de decor pentru un party reușit

  Pe lângă faptul că e mult mai distractiv atunci când sunteți doar voi între voi, mai contează și ambianța. Și există anumite obiecte de decor pentru party care fac atmosfera mai cozy.

  1. Boxele sunt indispensabile

  Dacă trebuie să cumperi un singur lucru în casă special pentru petreceri, acela ar fi o boxă, pentru că nu ai cum să dai o petrecere reușită fără să le pui muzică invitaților tăi. Indiferent dacă vor să danseze sau pur și simplu povestesc la un pahar de vin. „Cred că faptul că avem ocazia să personalizăm tot, de la băutură și muzică, până la spațiu, face ca party-urile de acasă să fie mai de succes decât alea din club”, spune Alexandra.

  Așa că orice ai face, investește într-o boxă portabilă bună, ca să nu fiți nevoiți să ascultați melodiile voastre preferate la telefon sau laptop. Iar dacă vrei una care să aibă un design cool și să facă parte din decor, Ikea a lansat colecția în ediție limitată FREKVENS dedicată special party-urilor de apartament. Găsești la ei orice ai nevoie!

  2. Luminile dau tonul atmosferei

  Ce contează foarte mult, atât în club, cât și acasă, este să ai o lumină care să se potrivească cu atmosfera. „Dacă e o seară în care mai mult vorbim între noi sau ne jucăm boardgames, merge o lumină mai difuză”, spune Dragoș. „Nu poți să ai niciodată prea multe luminițe, ghirlande în culori tari sau pastel și poate baloane mari în diverse forme”, spune și Alexandra.

  Luminile sunt importante și din punctul de vedere al Adnanei, care spune că niciodată nu aprinde lustra când are party în apartament: „am veioze și lumini mici și calde”. Dacă petrecerea e mai dinamică și invitații tăi au chef de dans, s-ar potrivi mai degrabă niște lumini mai puternice.

  Tot în colecția FREKVENS găsești diverse variante de spoturi luminoase și accesorii pentru ele. Ba chiar poți cumpăra și un trepied pe care să le agăți, ca decorul să arate cât mai profi.

  3. Asigură locuri de odihnit picioarele și paharele

  Un detaliu destul de important sunt scaunele și mesele. Atunci când nu sunt suficiente, invitații tăi rămân în picioare, ceea ce poate deveni incomod la un moment dat. „E nevoie de multe pufuri, perne, scaune și măsuțe, astfel încât să își găsească toată lumea un loc de odihnă sau de pus paharul între piese”, spune Alexandra.

  Că tot vorbeam de pahare, e la îndemână să le oferi invitaților tăi pahare de plastic, însă ar fi mai prietenos cu mediul să le oferi căni pe care să le folosească de fiecare dată când vin. Iar dacă îi lași să își aleagă și modelul preferat, atunci clar nu ai cum să dai greș cu party-ul.

  *Alexandra este un pseudonim și nu este numele real al persoanei citate.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  3 lucruri care fac un party acasă mai cool decât unul în club