CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cum faci casa să pară din nou curată între două serii de musafiri

  Abia ți-au plecat primii invitați și deja te pregătești pentru următorii? Cu puțină organizare, în 15 minute poți șterge orice dovadă și faci casa să pară din nou curată.

  Sărbătorile sunt prilejul perfect să aduni toată familia la masă. Uneori, asta înseamnă mai multe grupuri de musafiri, mai multe mese și mai multe vase murdare. Dacă ți-au rămas doar câteva zeci de minute să pregătești terenul pentru următorii invitați și nu ai timp de o curățenie ca la carte, uite câteva trucuri rapide de la The Spruce , ca să pui totul în ordine.

  Ține mirosurile sub control

  Primul lucru pe care ar trebui să-l faci după ce au ieșit musafirii pe ușă: aerisește casa. Chiar dacă tu nu simți niciun miros neobișnuit, cu siguranță cei care vor intra pentru prima oară în cameră vor sesiza diferitele parfumuri ale persoanelor care au stat acolo ori mirosul de mâncare. Lasă toate ferestrele deschise în cele câteva minute pe care le ai la dispoziție. Poți chiar să folosești un odorizant, dar ai grijă să nu fie unul cu miros prea intens, care le-ar putea tăia pofta de mâncare mesenilor.

  Adună totul într-un coș

  Fie că ai primit cadouri de Crăciun, fie că ai avut și copii la masă care ți-au deranjat obiectele din bibliotecă, ia un coș și adună în el toate lucrurile care aglomerează spațiul. Poți să te ocupi mai târziu de ele, deocamdată tot ce contează este să scapi de dezordine. Pune coșul într-o cameră în care știi că nu va intra nimeni, cum ar fi dormitorul.

  Scapă de firimituri

  Un detaliu de curățenie care s-ar putea să-ți scape sunt firimiturile care s-au strâns de la primii musafiri, ori praful pe care l-au adus pe încălțări. Dacă ai un aspirator de mână, salvezi și mai mult timp și efort. În caz contrar, poți strânge la fel de rapid și cu o mătură.

  Trucurile redacției Lovedeco

  Pregătește-ți o a doua față de masă și un al doilea set de farfurii și tacâmuri. Astfel, când primii invitați pleacă și mai ai 15 minute până vin ceilalți, vei avea totul la îndemână și nu va mai trebui să speli vasele pe repede înainte.

  Și dacă tot ai pregătit un extra set de veselă pentru următoarea rundă de musafiri, asta înseamnă că poți lăsa pe mai târziu vasele folosite mai devreme. Strânge-le pe toate și pune-le în cuptor sau în cămară – acolo vor fi ferite de ochii celorlalți invitați.

  Dacă, între timp, s-a așezat un nou strat de praf ori te-ai ales cu câteva pete de mâncare pe masă, folosește șervețele umede pentru mobilă în loc să cauți bureți și soluții de curățenie (care oricum au un miros strident). Șervețelele sunt la fel de eficiente pentru petele proaspete.

  Un alt detaliu care s-ar putea să-ți scape: asigură-te că scaunele de la masă sunt curate. Scutură-le de firimituri sau, și mai bine, curăță-le cu aspiratorul de mână.

  Iar după ce te-ai agitat urmând toți pașii de mai sus, mai rămâne să creezi o atmosferă primitoare. Aprinde câteva lumânări și proiectează pe televizor un video cu un șemineu. Îl găsești pe Youtube sau Netflix, dacă ai televizor inteligent, ori pe postul TV lansat de UPC numit Gura Sobei.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum faci casa să pară din nou curată între două serii de musafiri