CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

10 trucuri eco pentru spălarea vaselor

  Te-ai gândit vreodată că ai putea curăța vasele cu ketchup? În loc să folosești detergenți chimici, alege o alternativă mai prietenoasă cu mediul din aceste trucuri eco.

  Ca să faci un bine planetei fără să faci compromisuri la capitolul curățenie, poți folosi câteva ingrediente și soluții naturale. Conform The Spruce, există numeroase alternative eco-friendly care funcționează la fel de bine ca un detergent obișnuit.

  1. Puterea H2O

  Adoptă un nou obicei și lasă la înmuiat tigăile și oalele în puțină apă fierbinte înainte să le speli. Face minuni pentru curățarea urmelor de grăsime și murdăriei întărite. În plus, vei economisi timpul pe care l-ai petrece frecând vasele. Termină de spălat cu puțin detergent ecologic și asta e tot.

  2. Inamicii mâncării întărite: bicarbonatul și oțetul

  Pune niște bicarbonat de sodiu pe fundul oalelor și tigăilor și curăță cu un burete. Dacă mâncarea întărită tot nu se ia, adaugă niște oțet. Lasă soluția să acționeze câteva minute și apoi curăță cu un detergent eco. Sfat: Nu pune direct bicarbonat pe vasele non-aderente, fiindcă poate zgâria suprafața. În schimb, încearcă să le lași la înmuiat într-o soluție din părți egale de bicarbonat și apă.

  3. Scoate mâncarea arsă cu lime și sare

  Ai ars vreodată mâncarea în tigaie atât de rău încât ai aruncat la gunoi și mâncarea, și tigaia? Se mai întâmplă, însă nu renunța imediat la tigaie, ci încearcă să o lași la înmuiat câteva minute într-o soluție din suc de lime și sare. După aceea, mai pune sare și începe să freci arsura. Te va uimi cât de ușor se va lua mâncarea arsă.

  4. Curăță fără efort oțelul inoxidabil

  Pune în tigaie apă cu puțin detergent eco și adu amestecul la fierbere. Ia-o de pe foc și las-o să se răcească, apoi curăță tigaia. Vei observa că îți va lua mai puțin timp și vasele din inox vor fi din nou strălucitoare, totul cu un minimum de efort.

  5. Păstrează luciul vaselor din cupru

  Pune pe vasele din cupru niște ketchup simplu (care funcționează grozav fiindcă are oțet) sau un amestec de apă, sare și suc de lămâie. După ce le cureți, clătește-le bine cu apă. După uscare, vei observa că au din nou luciu.

  6. Curăță corect tigăile din fier

  Curățarea vaselor din fier iscă mereu tot felul de dezbateri, așa că îți propunem trei trucuri eco:

  1. Curăță cu sare grunjoasă și apoi clătește bine.
  2. Folosește numai apă și un burete eco.
  3. Apă caldă și puțin detergent de vase.

  Vasele din fier trebuie uscate bine ca să nu ruginească. Apoi trebuie unse cu puțin ulei vegetal, cum ar fi cel de floarea-soarelui sau de cocos.

  7. Curăță eficient petele de pe vasele de porțelan

  Lasă la înmuiat obiectele din porțelan în apă fierbinte cu unul dintre aceste ingrediente: înălbitor cu oxigen (este mai prietenos cu mediul decât clorul), peroxid de hidrogen, suc de lămâie sau oțet.

  Sfat: Nu amesteca oțetul cu înălbitor fiindcă va crea un gaz toxic.

  8. Folosește apă pentru wok

  Evită detergentul atunci când îți speli tigaia wok. Folosește doar apă și un burete eco abraziv care scoate cu ușurință resturile de mâncare. Poți chiar să o ungi cu puțin ulei la final, ca să protejezi suprafața antiaderentă.

  9. Scapă de grăsime cu oțet

  Util pentru curățarea mai multor suprafețe din casă, oțetul este minunat în scoaterea petelor de grăsime și lipicioase de pe vase. Pulverizează vasele murdare cu oțet simplu. Apoi spală-le cu detergent eco. Gata, nici urmă de grăsime!

  10. Înmoaie uleiul cu bicarbonat de sodiu

  Dacă vasele tale au prea multă grăsime, pune niște bicarbonat de sodiu pe ele. Pudra de bicarbonat va absorbi uleiurile și se va strânge în cocoloașe, pe care le vei putea arunca cu ușurință la gunoi. Astfel vei preveni și potențiala înfundare a chiuvetei cu resturi.

  Pentru și mai multe trucuri eco, ia în considerare și aceste sfaturi utile pentru o casă eco-friendly.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 trucuri eco pentru spălarea vaselor