DESIGN INTERIOR

Cum poți să integrezi televizorul într-o încăpere fără să strici amenajarea

  Televizorul nu este nici pe departe cel mai atrăgător obiect dintr-o casă, dar nu îți vine să renunți complet la el nici măcar în cazul în care îl deschizi de doar două ori pe an. Am căutat în arhiva Love Deco cum au integrat designerii și arhitecții un televizor pe perete, ca să vezi ce opțiuni ai atunci când vrei să amenajezi sau să schimbi atmosfera din casă. 

  Ca televizorul să nu fie primul lucru pe care îl vezi atunci când intri într-o cameră, ai câteva trucuri la care poți apela. Unele sunt destul de simplu de aplicat, implică niște vopsea și mascarea firelor. Altele, în schimb, cer mecanisme mai complicate, dar care oferă rezultate excelente.

  Televizor pe perete, dar camuflat prin culoare

  Televizorul e așezat deasupra șemineului, dar e aproape insesizabil, camuflat prin vopsirea peretului. Iar negrul nu arată deloc ciudat în acest context pentru că amenajarea casei integrează elemente specifice stilului industrial. Soluția a fost aplicată cu succes de arhitecții Cosmina Nidelea și Daniel Brătescu, de la Chiral Interior Design, într-un proiect rezidențial din Voluntari, Ilfov.

  Ce trebuie să știi, însă, despre poziționarea televizorului deasupra șemineului. În primul rând, dacă e vorba de un focar pe lemne, s-ar putea ca televizorul să aibă de suferit din cauza fumului și a căldurii degajate. Și înălțimea la care este montat televizorul s-ar putea să îți fie incomdă. Soluția de compromis ar fi un focar îngust care să permită fixarea ecranului la nivelul ochilor.

  integrare televizor
  Șemineul este placat cu cărămidă pentru o textură interesantă.

  Televizor pus în valoare cu ajutorul tapetului

  Elena Davidescu de la EDesign Bespoke Interiors  a avut altă strategie pentru a integra televizorul în amenajare. A accentuat zona media cu un tapet care imită piatra naturală pe care l-a aplicat sub forma unui chenar cu colțuri rotunjite. Ecranul negru al televizorului este vizibil, dar nu atrage atenția în mod deosebit, în ciuda fundalului neutru. Ajută mult și faptul că nu există prize sau cabluri la vedere.

  integrarea televizorului living
  Tapetul este achiziționat de la Vladila.

  Televizor pe perete, expus ca tablou

  Într-o casă de vacanță din Delta Dunării, cu pardoseală de travertin și mult lemn la vedere, televizorul ar fi însemnat un contrast deloc subtil. Tocmai de aceea, Teodora Constantinescu, designerul care a semnat amenajarea, a optat pentru un Samsung Frame, al cărui avantaj este că oferă posibilitatea să camuflezi inesteticul ecran negru cu o fotografie sau o pictură.

  integrarea televizorului samsung frame
  Nu doar televizorul e deosebit, ci și masa de tâmplar, folosită pe post de consolă media.

  Montat pe perete, dar cu posibilitatea de a-l ascunde

  Poate preferi să îl maschezi într-un mod care să nu atragă atenția, așa cum a făcut designerul Eunice Pantea într-o casă din Oradea, cu uși culisante care țin ecranul ascuns atunci când nu este nevoie de el.

  O variantă asemănătoare, prezentă în același proiect, este folosirea unui tablou care se deplasează cu ușurință prin intermediul unui sistem de culisare care ascunde televizorul atunci când nu este pornit.

  dormitor penthouse
  Televizor montat pe tavan, deasupra patului.

  Ingenioasă este și ideea pe care am văzut-o într-un penthouse din Oradea. Televizorul este montat pe tavan, în apropierea patului. Are un suport special care permite reglarea înclinării de la 0 ° la -75 °. Asta înseamnă că poate fi ascuns complet, la nevoie.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum poți să integrezi televizorul într-o încăpere fără să strici amenaja...