Apartamente cu 2 camere

Cum arată un penthouse cu living dispus pe două etaje și televizor pe tavanul dormitorului

  Echipa ATMSF Design a amenajat un penthouse spectaculos de 90 metri pătrați, într-un bloc nou din Arad. Nu vorbim de o locuință obișnuită, ci de una cu living dispus pe două etaje, cu cadă freestanding în dormitor și cu televizor pe tavan.

  Penthouse-ul se află într-un complex rezidențial nou din Arad. În momentul achiziției, locuința era finisată, însă compartimentarea propusă de dezvoltator nu punea foarte bine în valoare potențialul spațiului. Bucătăria fusese gândită inițial în locul actualului living. În compartimentarea originală, la parter mai exista un spațiu cu suprafață modestă care se dorea a fi o baie și un fel de hol de acces către balcon.

  Cei de cei de la ATMSF Design au regândit complet zona, astfel încât spațiul să câștige fluiditate. În configurația actuală, parterul este compus din holul de acces, baie, bucătărie, living, dining și casa scării. Etajul este proiectat ca un open space în care găsim dormitorul cu cadă freestanding și cabină de duș, un dressing generos și un grup sanitar, separat.

  Penthouse-ul este inundat de lumină naturală

  Finisajele și cromatica au fost elementele care au transformat radical interiorul locuinței. Proprietarii au vrut culori deschise care să pună în valoare marele atu al apartamentului, și anume, lumina naturală. Amenajarea are însă contrast prin alegerea unor piese de mobilier în culori închise, prin inserțiile de sticlă fumurie sau gresia cu aspect de marmură neagră.

  „Șantierul nu a durat mult. În cinci luni de zile, a fost totul gata, în condițiile în care am reconfigurat o bună parte din spațiu. Am și avut întârzieri la livrarea materialelor. Sticla a ajuns foarte greu, iar la MDF au fost probleme cu stocurile”, povestește arhitectul Bogdan Bej de la ATMSF Design.

  Interiorul este gândit ca un joc al contrastelor

  Amenajarea pune accent, în special, pe obiecte custom – made, de la mobilier, până la piese de artă. Spațiul de zi tip open space include o bucătărie spațioasă cu loc de luat masa și un living înalt, dispus pe două etaje. Depozitările ascunse alternează cu zone de display, tip vitrină sau rafturi deschise. Pentru a accentua diverse colțuri din casă, echipa ATMSF Design a folosit sute de metri de bandă led. Podelele, zona de media, interiorul corpurilor de mobilier, toate sunt evidențiate cu bandă luminoasă. Cel mai costisitor element din amenajare este canapeaua cu șezut dublu, făcută la comandă de Ma Furniture. Este prevăzută cu loc de ședere spre televizor, dar și spre bucătărie.

  Gresia tip marmură, un laitmotiv al amenajării

  Penthouse-ul este amenajat într-un stil luxury modern: texturile care imită marmura neagră sunt prezente peste tot în apartament și funcționează ca element de legătură. În living, atrag atenția și tablourile cu model abstract, făcute pe comandă de Sabin și Cătălina Chințioan, doi artiști arădeni cu un portofoliu atipic.

  penthouse living
  Placarea peretelui din zona media a fost o soluție ingenioasă pentru camuflarea televizorului

  Dormitor cu perspectivă asupra zonei de zi

  Etajul este proiectat tot sub forma unui open space care include un dressing generos și un dormitor confortabil, cu cadă freestanding și cabină de duș walk-in. Amenajarea continuă tematica de la parter: sticlă fumurie, imitație de marmură neagră, inserții metalice și bandă led, folosită pentru a accentua diverse colțuri ale încăperii.

  „Proprietarii sunt pasionați de modă și una dintre cerințele lor a fost să proiectăm un dressing care să ofere mult spațiu de depozitare. Am separat această zonă de dormitor prin uși de sticlă, cu cadru metalic. La etaj, cea mai mare provocare a fost montarea cabinei de duș. De fapt, a luminatorului electric din sticlă securizată. A fost ceva mai dificil pentru că am avut de stabilit niște detalii foarte exacte: prize, scurgeri, pereți etc”, spune Bogdan Bej.

  Un element inedit în dormitor este și televizorul montat pe tavan, în apropierea patului. Are un suport special care permite reglarea înclinării de la 0 ° la -75 °. Cu adevărat spectaculoasă însă este priveliștea de sus către living, unul dintre avantajele unui interior cu o asemenea înălțime. Amenajarea penthouse-ului a costat în jur de 75.000 euro.

  penthouse dressing
  Lavoarul se află în dressing, iar grupul sanitar, într-o cameră separată, închisă.

  Resurse:

  Mobilier: LukMob
  Canapea și pat: Ma Furniture
  Tablouri: Sabin si Catalina Chintioan
  Scaune WOOOD: TheHome.ro
  Corpuri de iluminat: TheHome.ro
  Electrocasnice www.bticino.com
  Suport TV: Euro Electronics
  Parchet  CLASSEN de pe www.reflexia.ro

  Tips&tricks pentru amenajare primite de la arhitectul Bogdan Bej

  • Alege un designer care lucrează predominant în stilul tău preferat.
  • Fă-ți o listă cu cerințele tale cele mai importante, iar de acolo tema de proiectare va decurge mult mai ușor și designerul va ști să facă un proiect potrivit nevoilor tale.
  • Implementarea, în unele cazuri poate să dureze mult, așa că pregătește-te cu răbdare și încearcă să fii atent la fiecare etapă în parte pentru un rezultat optim.
  • Materialele pe care le folosești trebuie să fie nu doar frumoase, ci și rezistente.

  Foto: Bogdan Lucaci

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum arată un penthouse cu living dispus pe două etaje și televizor pe tavanul...