Case

Și-au construit o casă de vacanță de doar 55 metri pătrați în Delta Dunării, pe care au amenajat-o în șapte luni

    Cea mai mare bucurie pentru un designer de interior este să găsească beneficiari care aibă încredere în viziunea lui. Teodora Constantinescu a avut șansa unei astfel de colaborări în momentul în care a amenajat o casă de vacanță în Delta Dunării. Interiorul este o împletire de nou și vechi și reflectă întocmai personalitatea celor doi proprietari.

    Casa se află în comuna Jurilovca din județul Tulcea. Este o anexă de 55 metri pătrați, compusă din bucătărie, living și dining, grupate într-un open space, o baie, o cameră tehnică și o supraînălțare care găzduiește un spațiu de joacă/dormit pentru copii. Teodora a preluat o casă la roșu și a reușit, în șapte luni de zile, să transforme în realitate visul unor oameni care între timp i-au devenit prieteni.

    Suprafața mare vitrată face ca interiorul să pară spațios și aerisit

    Amenajarea a pornit de la tâmplăria din lemn, în stil french-cottage, realizată de firma Kronstadt. A fost cea mai mare investiție a proiectului, dar este elementul care dă, cu adevărat, identitate spațiului. Ferestrele mari fac ca zona de open-space să fie scăldată de lumină naturală, iar ușile franțuzești asigură legătura cu exteriorul.

    „Am avut norocul să colaborez cu niște oameni care au un simț estetic extraordinar. Adriana este programator, la bază, dar este o persoană care iubește frumosul. Călătorește mult și a adunat o mulțime de povești și experiențe, asigurând partea de videografie din proiectul Bucătăria Hoinară. Avem gusturi similare, iar asta ne-a ajutat să facem echipă bună”, spune Teodora.

    Peisajul poate fi admirat din orice colț al casei

    Zona de dining este gândită ca o trecere între living și bucătărie. Masa este poziționată în dreptul ușilor care dau către grădină, detaliu de care se profită din plin în timpul verii. Canapeaua albă de la Ikea nu este poziționată spre televizor, ci către fereastră, pentru că proprietarii au vrut să se bucure de peisajul din jur din orice colț al casei. În aceeași idee, Teodora a proiectat și bancheta zidită pe toată lungimea peretelui exterior.

    casa de vacanta Jurilovca
    Absența caloriferului a permis construirea unei banchete sub fereastră

    Televizorul este un Samsung Frame, un dispozitiv iubit de toți designerii de interior pentru că îți oferă posibilitatea să camuflezi inesteticul ecran negru. Dar cel mai important element de decor din acest colț al casei este masa veche de tâmplar, folosită pe post de consolă TV.

    Turcoazul bucătăriei, inspirat din culorile Deltei Dunării

    Bucătăria este pata de culoare a amenajării. Turcoazul mobilierului este inspirat din arhitectura specifică Deltei și este nota de contrast a întregului decor. Avantajul unei case de vacanță este că nu are nevoie de atâta spațiu de depozitare. Este motivul pentru care Teodora a propus ca bucătăria să aibă corpuri de mobilier doar în partea de jos. A obținut astfel spațiu de display pentru diverse obiecte decorative, îndrăgite de proprietară. Printre ele, vaze și farfurii din ceramică, achiziționate de la Victoria Finală.

    „Când am discutat brief-ul, Adriana mi-a spus că se imaginează stând cocoțată pe un scaun la insula din bucătărie, cu un pahar de vin în mână și cu Bogdan, soțul ei, gătind ceva bun, iar fetele în jurul lor. Vibe-ul acesta l-am păstrat în minte atunci când am conceput bucătăria. Elementul meu preferat de aici este masa tip insulă care este o adevărată poezie”, spune Teodora.

    Casa de vacanță a fost amenajată cu 37.000 euro

    Ca amenajare, casa de vacanță de la Jurilovca se încadrează în stilul modern farmhouse. Materialele naturale folosite în decor au urcat prețul investiției, dar cântăresc mult în rezultatul final al proiectului. De exemplu, bârnele din lemn care susțin acoperișul sunt elemente care definesc întreaga zonă de open space. Deosebit, ca impact vizual, este și travertinul folosit pentru placarea podelelor. Amenajarea este o împletire de nou și vechi, de obiecte mass market, dar și de obiecte cumpărate din diverse ateliere locale. Piesele cu aspect deteriorat nu fac notă discordantă în conceptul propus de Teodora. Dimpotrivă, completează imaginea specifică stilului farmhouse. Casa de vacanță a fost amenajată cu un buget de 37.000 euro.

    „Locul abundă cu obiecte recondiționate. Prin plimbările făcute cu Bucătăria Hoinară, Adriana a găsit câteva obiecte vintage, valoroase estetic, de la masa tâmplarului, la amforele recuperate. Sunt obiecte care au acum rol decorativ în casă. Ca și DIY, am improvizat o serie de tablouri cu picturi făcute de cele două fetițe ale Adrianei. Le-am expus cu mare drag în bucătărie”, spune Teodora.

    Resurse

    Aplicele din living sunt realizate manual din ceramică de Mădălina Teler, canapeaua Ikea, pernuțe decorative Zara Home, tâmplărie firma Kronstadt

    Tips&tricks pentru amenajare de la Teodora Constantinescu

    • Stabilește de la început dacă ai chimie cu designer-ul de interior. Este esențial ca relația de colaborare să se bazeze pe încredere ca să își atingă scopul final. Acela de a crea un spațiu viu, care să reflecte personalitatea ta.
    • Pentru o amenajare în stil farmhouse, combină obiecte de serie cu cele lucrate manual sau recondiționate
    • În baie, am decorat fereastra cu draperii din material impermeabil pentru un plus de eleganță. Poți încerca și tu!
    • Folosește-te de ce îți oferă natura, efectul poate fi spectaculos. Pentru ședința foto, am folosit crenguțe de salcie culese din gradina casei și rapița adunată de pe drum.
    • Folosește obiecte realizate de către copii și transformă-le în piese decorative. Copiii vor fi foarte încântați și le vei oferi recunoașterea ca au contribuit la proiectul familiei.

    Sursă foto: Adriana Cocic

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Și-au construit o casă de vacanță de doar 55 metri pătrați în Delta Dună...