DESIGN INTERIOR

Câteva moduri super ingenioase să-ți depozitezi gențile și poșetele la vedere, când nu ai un dressing spațios

publicat pe 29 sept. 2022

    Cei mai norocoși, cu dressinguri generoase, le așază frumos pe polițe individuale – fiecare cu raftul ei. Dar ce faci cu gențile când nu mai ai loc în dulap nici de haine, darămite de alte accesorii? Am întrebat designerii și ei ne-au oferit câteva soluții ingenioase de depozitare pentru genți, poșete, poate chiar și ghiozdane. Ți le prezentăm mai jos, în cazul în care nu mai știi cum să le pui și cum să le organizezi.

    Cel mai fain lucru la poșete și astfel de accesorii este că le poți depozita chiar și la vedere. Așa că dacă nu ai suficient loc pe polițele din dulap sau din dressing, uite cum le poți integra armonios în decorul încăperii.

    În cuierul de la intrare

    E o soluție super la îndemână, dar probabil că de asta mulți o trec cu vederea. „O abordare simplă și la îndemână este ca poșetele (cu baretă) să fie așezate pe agățători sau butoni într-un hol de intrare, în zona cuierului”, spune arhitecta Beatrice Marta de la Something We Design.

    Și există soluții să le aranjezi astfel încât să nu pară totul o aglomerare fără sens. „Se poate crea un ansamblu împreună cu haine și alte accesorii, cum ar fi pălăriile sau eșarfele/fularele”, adaugă Beatrice.

    Montate pe perete

    Poate că nu ai un dressing generos, însă dacă ai un perete liber undeva în dormitor, îl poți folosi să montezi pe el soluții de depozitare pentru genți. „Un întreg perete poate deveni element decorativ având poșetele așezate într-o compoziție armonioasă, pornind de la aceeași idee. Dacă poșetele sunt simple, atunci se poate merge și pe un fundal cu tapet, de exemplu”, explică arhitecta.

    „Ele pot fi agățate pe sisteme de șine verticale sau pe cuiere verticale, cele care se montează pe perete – astfel, vor ocupa spațiu doar pe verticală”, spune designerul Iulia Văculișteanu de la Designful.

    Soluții de depozitare genți pe diverse suporturi

    Dacă nu vrei să acoperi un perete întreg cu ele, atunci poți găsi alte soluții de depozitare pentru genți. Poți improviza cu o bară suspendată. „În locul butonilor simpli, se mai poate suspenda o bară de lemn sau metal pe perete, element de care se agață poșetele”, sugerează Beatrice.

    Poți face asta chiar și în interiorul dulapului. „Gențile și poșetele pot fi agățate pe o bară de umerașe, într-o zonă a dressingului, nu foarte înaltă – pentru acest lucru, trebuie prevăzută bara în stadiul de proiectare a dulapului sau dressingului”, spune Iulia Văculișteanu.

    Și există soluții și pentru situația în care nu vrei să montezi nimic pe pereți, ori dacă nu poți da găuri. „Dacă este suficient spațiu, gențile și poșetele se pot depozita la vedere pe un suport vertical de lemn, cum este modelul acesta de la Jysk”, adaugă Beatrice.

    Pe rafturi sau etajere

    Iar până la urmă, dacă vrei să nu te complici cu suporturi, găuri în pereți și bare improvizate, o ultimă soluție de depozitare pentru genți este să le faci loc în bibliotecă. „O altă idee este așezarea lor pe rafturi, etajere în oricare dintre încăperi. Dacă sunt așezate ca un element decorativ, poșetele ar putea sta alături de cărți și alte obiecte chiar și într-o bibliotecă”, spune Beatrice Marta.

    Este și sugestia designerului de interior Iulia Văculișteanu. „Poșetele de tip plic sunt ușor de depozitat pe o poliță, amplasate în picioare, unele lângă altele”, spune ea, așa că e o opțiune designer approved.

    Pe spatele unei uși închise

    Dacă ai o cămară sau o debara, ori chiar o încăpere de depozitare și ideea de a-ți depozita poșetele la vedere nu ți se pare prea strălucită, atunci le poți ascunde în spatele unei uși.

    Însă asta nu înseamnă neapărat să le înghesui pe un raft undeva – la fel ca în imaginea de mai sus, poți monta pe ușă coșuri de depozitare în care să așezi gențile la vedere, să fie mereu la îndemână.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments