Bucătărie

Cum îți organizezi cămara ca să-ți simplifici viața: 6 trucuri salvatoare

  Cămara e locul în care se pierd cel mai ușor ustensilele, ingredientele, vasele și răbdarea. Poți lua măsuri pentru a remedia situația, scrie publicația The Spruce.

  Trucuri rapide pentru o organizare mai bună a bucătăriei

  Printre amestecurile de caserole și lucruri uitate, cum ar fi pungi pe jumătate goale de chipsuri, riști să se ducă pe apa sâmbetei tacticile de organizare, în ciuda bunelor intenții. Dacă nu ești atentă, cămara din bucătărie are cele mai mari șanse să fie un dezastru. Există câteva lucruri pe care le poți face să îți ușurezi viața în bucătărie, scriu cei de la The Spruce.

  1. Folosește recipiente transparente

  trucuri organizare camara
  Organizează cămara cu ajutorul borcanelor. Foto: Unsplash

  Poate că iubești brandurile de la magazinul unde îți faci cumpărăturile, dar chiar vrei să le vezi ambalajele în fiecare zi? Primul pas spre o cămară organizată e să transferi mâncarea în caserole transparente sau borcane. Poți să scrii pe ele cu culori sau să le faci niște etichete.

  2.  Depozitează pe ușă

  idei organizare camara pe usa
  Creează noi spații de depozitare pe ușa cămarii. Foto: Pinterest

  Depozitează pe ușa dulapului lucrurile pe care le folosești cel mai mult. Pune lucruri mărunte ca să nu o îngreunezi și să-ți fie ușor să o deschizi. De exemplu, condimentele, folia de aluminiu, pungile pentru gheață și ustensilele pentru gătit.

  Este un proiect DIY pe care îl poți face într-un weekend. Ca să montezi niște spații de depozitare pe ușă, ai nevoie doar de câteva unelte.

  3. Tablă pe ușa de la cămară

  Copiii adoră să deseneze cu cretă pe tablă și tu vei fi mai organizată dacă îți vei face lista de cumpărături pe ușa de la cămară. Frumusețea sistemului stă în faptul că și ceilalți oameni cu care locuiești își pot face listele aici.

  4. Grupează lucrurile similare

  Dacă folosești caserole transparente, vezi ce conțin fără să scormonești până în fundul cămarii Va fi mai ușor să grupezi lucrurile similare sau cele pe care le folosești împreună. Încearcă să pui împreună gustările pe care le iei la pachet, plicurile de ceai, supele instant, conservele, biscuiții și cerealele. Ține minte că, deși poți să vezi tot, etichetele pe recipiente îți vor fi de mare ajutor.

  5.  Pune un cărucior într-un spațiu mic

  trucuri organizare camara carucior
  Un cărucior îți va ține mereu la îndemână lucrurile de care ai nevoie din cămară.

  (Credit Foto: Pinterest)

  Dacă nu ai un spațiu mare, un cărucior simplu îți poate face cămara mai funcțională. Dacă nu ai cămară în bucătărie, căruciorul poate să-ți țină toate lucrurile esențiale foarte organizate și mobile. Dacă ai o cămară mică, pune lucrurile pe care le folosești cel mai des în cărucior. Vei avea acces mai rapid la ele și vei face spațiu în cămară.

  6. Montează un panou perforat

  trucuri organizare camara dulap
  Economisește spațiul din sertare, agățând ustensilele de gătit pe un panou. Foto: Pinterest

  Un panou îți permite să ajungi mult mai ușor la tot felul de lucruri, în timp ce-ți păstrează bucătăria curată și organizată. Poți să atârni ustensilele pentru gătit împreună sau să le organizezi fără să le îndeși într-un sertar de bucătărie. Astfel vei avea și mai mult loc.

  Panourile perforate sunt ieftine și se potrivesc oricărui decor. Poți să-ți instalezi unul direct în cămară sau pe interiorul dulapului.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum îți organizezi cămara ca să-ți simplifici viața: 6 trucuri salvatoare