CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

3 semne care îți arată că trebuie să îți cureți mașina de spălat vase

  Ai putea crede că mașina de spălat vase se curăță de la sine în momentul în care pornești un ciclu de spălare. Această idee este falsă. Ca oricare alt electrocasnic, mașina de spălat vase are nevoie la rândul ei de o mentenanță corespunzătoare, la o perioadă de timp. Iată câteva semne care îți arată că este momentul potrivit să îți cureți mașina de spălat vase și câteva sfaturi pentru o mai bună funcționare.

  Înainte de toate, până să treci la curățarea efectivă a mașinii de spălat vase, ar fi recomandat să îți însușești câteva bune practici.

  Doi experți consultați de site-ul thekitchn.com spun la unison că pre-clătirea și pre-spălarea vaselor nu sunt operațiuni pe care să le faci înainte să pornești mașina de spălat. În schimb, îndepărtarea bucăților mari de mâncarea sau răzuirea resturilor de pe farfurii, de exemplu, ajută să nu ai parte de blocaje pe țevile de scurgere.

  „Dacă senzorul de turbiditate nu detectează murdărie în apa cu care se începe un ciclu de spălare ar putea da un semnal mașinii de spălat vase să limiteze ciclul de spălare. Și astfel vasele nu vor fi spălate în mod corect”, argumentează unul dintre experți.

  Aceiași experți au întocmit o listă de sfaturi care te pot ajuta să ai vase mai curate, iar mașina de spălat vase să funcționeze mai bine. Iată o parte dintre sfaturi:

  • Evită să supraîncarci mașina de spălat vase;
  • Lasă spațiu între veselă pentru o curățare adecvată;
  • Așază obiectele mici, cum ar tacâmurile, într-un sac ca să nu se piardă în timpul spălării și să nu înfunde filtrul.

  Uite și care sunt cele trei semne care îți arată că e momentul să îți cureți mașina de spălat vase.

  Primul semn: vasele tale sunt încă murdare după ce au fost spălate

  Poate cel mai frustrant lucru după ce se termină un ciclu de spălat este să descoperi că vasele încă sunt murdare sau acoperite cu un reziduu alb. Acesta este un semn important care îți arată că e momentul să te ocupi de curățarea mașinii de spălat vase. Măcar o dată pe lună. Sau că trebuie să încerci un alt detergent de spălat vase pentru a combate apa dură.

  Totodată, poți să scoți filtrul și rafturile mașinii de spălat vase și să le cureți cu apă caldă și detergent de vase. Pentru a se evita depunerile de calcar și de resturi de mâncare nedorite. De asemenea, verifică dacă pe interiorul mașinii de spălat vase s-a depus vreo peliculă de calcar. Și dacă găurile din brațele de pulverizare a apei sunt înfundate. Dacă parcurgi acest prim pas, mașina ta de spălat vase va funcționa corect.

  Al doilea semn: mașina de spălat vase are un miros ciudat

  Curăță filtrul și igienizează mașina de spălat vase cel puțin o dată pe săptămână. Acest pas ajută ca filtrul mașinii de spălat vase să nu adune resturi de alimente și mirosuri neplăcute care pot da un odor nedorit vaselor tale. În felul ăsta eviți probleme mai mari și mai costisitoare pentru vesela ta, dar mai ales pentru mașina de spălat vase.

  În cazul ăsta, dacă te confrunți cu un miros nedorit, oțetul poate fi soluția ideală. Umple un vas cu oțet, pune-l pe raftul de sus al mașinii de spălat vase și rulează un ciclu standard de curățare, cu apă fierbinte. Șterge apoi interiorul mașinii de spălat cu o soluție formată din apă, detergent de vase și oțet și mirosul va dispărea cu totul.

  Al treilea semn: apa nu se scurge corect sau se adună în interiorul mașinii de spălat vase

  Dacă observi că apa se acumulează în partea de jos a mașinii de spălat, atunci acesta e un semn că s-au acumulat prea multe resturi de mâncare care au înfundat scurgerea. Trebuie să cureți scurgerea imediat, altfel riști ca mașina de spălat vase să se strice și să fie nevoie să investești într-una nouă.

  Nu în ultimul rând, dacă apa se scurge prea lent, în ciuda faptului că ai curățat filtrul, atunci e indicat să apelezi la un instalator specializat.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  3 semne care îți arată că trebuie să îți cureți mașina de spălat vase