DESIGN INTERIOR

4 idei pentru scări interioare. Designuri inovatoare și unice 

  Scările interioare ale unei case pot să atragă toate privirile prin formă, design și materiale folosite. Scara interioară are un rol practic și util, însă poate fi văzută și ca element arhitectural de valoare. Îți prezentăm câteva idei de scări interioare cu designuri unice și inovatoare care să te inspire în proiectul tău. 

  Designuri inovatoare pentru scările interioare ale unei case moderne

  Scările interioare reprezintă un element impunător al unei amenajări care le poate include. Conturează mai bine imaginea de ansamblu a unei locuințe și transformă spațiul interior într-unul spectaculos. În ciuda rolului estetic foarte puțin remarcat, scările interioare sunt și piese funcționale. 

  Totuși, o scară interioară trebuie integrată în amenajare ținând cont de designul casei, de utilitate și chiar și de buget. Contează la fel de bine și forma scării interioare, materialul din care este făcută, tipul de trepte sau de balustradă. 

  În continuare îți arătăm ce tipuri de scări există, ce materiale sunt bune de folosit și cum le poți integra în amenajarea casei tale. 

  Tipuri de scări interioare

  Scările interioare se clasifică, în primul rând, în funcție de formă. Acest detaliu face posibilă integrarea scării în amenajare. Ca mai apoi să fie decise alte aspecte, cum ar fi tipul de material din care să fie făcută scara. Astfel, există: 

  • scară interioară în spirală: este centrată în jurul unui stâlp, fiind o scară compactă. Este o opțiune bună pentru spații mici, minimaliste ca design. Dezavantajul este dat de treptele abrupte care pot face parcurgerea scării destul de dificilă. 
  • scară interioară evantai: își are originile în Evul mediu, iar desfășurarea scării este într-un arc de cerc. Poate să fie integrată în orice tip de design interior. Însă se pretează caselor mari și elegante, fiind un element arhitectural mare. Costurile de construcție sunt destul de ridicate. 
  • scară interioară semirotundă: este un tip de scară curbată, dar care nu are nevoie de stâlp de susținere. Treptele și balustrada alcătuiesc o curbă ușor de navigat. Necesită mai mult spațiu pentru a fi integrată în casă. 
  • scară interioară suspendată: nu are stâlpi de susținere pentru că treptele sunt fixate în zidărie. Oferă un aspect modern și minimalist, iar spațiul interior va părea mai mare. 

  Există o clasificare și după tipul de material din care scările interioare sunt realizate. 

  Scări interioare din lemn

  detaliu scara interioara din lemn
  Scara interioară din lemn se potrivește unui design simplu

  Deși sunt un tip de scări deja clasice, scările interioare din lemn se potrivesc amenajărilor moderne. De asemenea, scările din lemn se regăsesc și în amenajări rustice sau tradiționale. 

  Lemnul, ca material sustenabil, oferă un aer fresh în casă și se poate îmbina cu accente de sticlă sau de metal în proiectul de amenajare. De exemplu, balustrada sau detaliile treptelor pot avea elemente de metal care să pună lemnul în evidență. 

  Scări interioare din metal 

  scara interioara negra din metal
  O scară din metal aduce un vibe industrial oricărei case

  O astfel de scară dă un aspect industrial amenajării. Mai mult, treptele fiind din metal sunt solide și rezistă uzurii pentru ani la rând. 

  În ansamblu, scara interioară din metal este un element arhitectural modern și poate reprezenta un punct de reper al amenajării. Scările interioare din metal pot fi integrate în amenajări clasice, contemporane sau minimaliste. 

  Scări interioare din gresie 

  Placarea cu gresie a treptelor scării interioare reprezintă o alternativă pentru cele doar din lemn. Gresia nu necesită mentenanță specială și nu atrage umezeala pentru a deteriora treptele. Utilizarea lor este una de lungă durată, iar aspectul oferit este unul de eleganță. 

  Scări interioare din beton 

  scara interioara din beton cu birou de lucru
  Scara din beton poate să devină un nou spațiu pentru biroul de lucru

  Scările interioare din beton sunt foarte durabile și rezistente. Au devenit din ce în ce mai des parte a amenajărilor moderne. Fiind apreciate pentru aspectul industrial și minimalist cu care sunt asociate. 

  Imagini superbe cu scări interioare moderne 

  Iată câteva modele de scări interioare moderne care te pot inspira pentru proiectul tău. 

  Scară interioară din lemn: 

  scara interioara din lemn cu un design modern
  Combinația dintre lemn, metal și luminile ambientale transformă cu totul aparența scării interioare

  Scară interioară din metal: 

  scara interioara din metal, în livingul unei case
  Designul industrial al scării aduce un plus de personalitate amenajării

  Scară interioară din gresie: 

  scara interioară placată cu gresie și marmură cu aspect elegant
  Scara interioară placată cu gresie oferă un aer de eleganță întregii încăperi

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  4 idei pentru scări interioare. Designuri inovatoare și unice