Poziția patului în dormitor, conform regulilor Feng Shui. Unde e bine să fie amplasat
publicat pe 16 iul. 2024Principiile Feng Shui arată că așezarea corectă a patului în dormitor este un aspect important pentru atragerea energiei pozitive în timpul somnului. Contează poziționarea, materialul din care este făcut și ce obiecte are patul în jur. Uite care este poziția patului în dormitor, conform regulilor Feng Shui. Toate detaliile, în articol.
Patul este elementul central al unei amenajări Feng Shui în dormitor. Echilibrarea și armonizarea energiilor din cameră au la bază felul în care patul este poziționat.
Cum dormitorul este, potrivit Feng Shui, un spațiu dedicat intimității, odihnei și reîncărcării energetice, felul cum patul transmite energiile pozitive este foarte important.
Feng Shui în amenajarea interioară
Feng Shui este o practică tradițională chineză care se concentrează pe armonizarea individului cu mediul înconjurător.
În amenajarea interioară, principiile Feng Shui au rolul de a crea un echilibru între elementele dintr-un spațiu, pentru a asigura un flux pozitiv de energie, cunoscut sub numele de chi.
Chi este energia vitală care circulă într-un spațiu. Aranjarea corectă a mobilierului și a altor obiecte este crucială pentru a permite chi-ului să curgă liber și să evite blocajele.
Unde se așează de fapt patul în dormitor
Practica Feng Shui arată că în timpul somnului devii foarte receptiv vibrațiilor energetice care te înconjoară. Acest lucru se datorează stării de veghe în care pătrunzi, denumită „stadiul pasiv yin”, potrivit Feng Shui.
De aceea, patul, ca element central al camerei, printr-o poziționare corectă în concordanță cu principiile Feng Shui permite maximizarea fluxului energetic.
În mod ideal, patrul trebuie să fie așezat în dormitor pentru a forma o diagonală între ușă și perete opus acesteia. Mai mult, patul trebuie să îți permită accesul vizual asupra intrării în dormitor, fără să fie aliniat în mod direct cu aceasta.
Poziționarea patului conform acestui principiu Feng Shui îți va permite să atragi energia chi în timpul stării de veghe. Vei fi astfel în centrul fluxul energetic pozitiv care circulă în cameră.
Ce pat să alegi potrivit Feng Shui
Pe lângă buna poziționare, patul trebuie să fie în concordanță cu designul camerei. Pentru buna circulație a energiei pozitive, patul trebuie să fie realizat din materiale naturale, cum este lemnul.
Materialele sintetice trebuie să fie folosite cu moderație în componența patul pentru a nu perturba fluxul de energie.
Foarte important, patul trebuie să aibă în componență o tăblie de susținere sub formă dreptunghiulară, pătrată sau cu colțuri rotunjite. Acest accesoriu îți oferă siguranță în timpul somnului, prin echilibrarea energiilor yin și yang.
Yin și Yang
În concepția Feng Shui, aceste două forțe complementare trebuie să fie echilibrate pentru a menține armonia. Yin reprezintă energia pasivă, întunecată și feminină, iar Yang reprezintă energia activă, luminoasă și masculină.
Lenjeria pentru patul așezat Feng Shui
Alegerea unei lenjerii de pat potrivite pentru un pat așezat conform principiilor Feng Shui este un aspect mult mai important decât crezi.
Lenjeria de pat aleasă corect stimulează și mai mult circulația energetică din dormitor. De aceea, lenjeria de pat trebuie să asigure confort și să fie confecționată dintr-un material organic, dens și non-toxic. Lenjeria de pat din bumbac este alegerea ideală potrivit Feng Shui.
Cromatica lenjeriei de pat facilitează energia pe care o poți atrage în timpul somnului. Culorile neutre sunt potrivite pentru relaxare și îngrijire, nuanțele de alb atrag puritatea și organizarea, iar negrul sau albastrul închis sporesc înțelepciunea. Verdele promovează dezvoltarea, iar roșul sau oranjul atrag pasiunea, mai arată principiile Feng Shui.
De asemenea, pentru respectarea principiilor, lenjeria trebuie aleasă în seturi sau perechi.
Principiul perechilor în Feng Shui
Principiul perechilor în arta Feng Shui este unul dintre cele mai importante. Promovează echilibrul, adică un flux energetic echilibrat.
Principiul s-a canalizat și în amenajarea interioară prin mobilarea dormitorului în mod simetric.
Astfel, patul, ca element dominant, trebuie încadrat de două comode sau două noptiere identice. În felul acesta se reglează și mai bine energiile în timpul stării de veghe. Ideal, aceste piese trebuie să fie realizare din materiale naturale și să aibă formă circulară. Dacă au formă ascuțită, atunci pot atrage energii negative.
Același principiu se aplică și surselor de iluminat din dormitor.
La ce să mai ții cont în așezarea patului potrivit Feng Shui
În final, ți-am mai pregătit câteva sfaturi utile de aplicat după așezarea patului în dormitor. Iată ce mai sfătuiesc principiile Feng Shui:
- Lasă spațiu liber în jurul patului pentru a permite fluxul de energie să circule liber;
- Nu pune sub pat cutii de depozitare, altfel riști să blochezi circulația energiei pozitive;
- Evită să pui o oglindă deasupra patului. Oglinda poate perturba fluxul de energie;
- Dacă patul este pus în apropiere de o fereastră, atunci geamul trebuie acoperit cu draperii sau obloane pentru ca mobilierul să fie protejat de energiile negative din exterior;
- Elementele decorative care evocă sentimente, cum sunt fotografiile, nu trebuie puse în dormitor. Primează amenajarea simplistă pentru stimularea energiei pozitive.
-
Curte
Molidul argintiu: cum se îngrijește și înmulțește acest copac superb de curte
Un arbore unic, care poate fi punctul central al grădinii tale.
-
LIFE
Semnificația coroniței de Crăciun. Unde e bine să o așezi în casă și ce simbolizează
Îți spunem și cum să îți faci una acasă.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
La câte grade se spală pernele și ce trebuie să știi dacă nu vrei să le duci la spălătorie
Depinde de tipul pernei.