DESIGN INTERIOR

Tips&tricks să-ți aranjezi patul astfel încât să arate ca în reviste

    Ultimul pas și probabil cel mai important în amenajarea dormitorul este stylingul. Adică tot ce ține de aspectul final al camerei: accesoriile textile, alegerea pernelor și aranjarea patului. Venim cu sfaturi utile.

    Patul este unul cele mai importante elemente din amenajarea unui dormitor. Nu contează că ai decorat cu cele mai trendy decorațiuni, că te-ai inspirat de pe Pinterest sau că ai cerut sfaturile unui designer de interior – la final, când toate sunt așezate la locul lor, mai ai un lucru de bifat: aranjarea patului. Iată cum să îl faci să arate ca în acele poze pe care le-ai folosit drept moodboard când te-ai apucat de amenajare.

    Aranjarea patului – cu sau fără „fustă”?

    f

    Deși „fusta” poate părea demodată – adică acel exces de material care atârnă în afara patului – poate avea rolul ei, scrie The Spruce. Dacă salteaua ta este așezată pe un cadru metalic care nu are nicio valoare estetică, atunci acea margine va masca materialul cu textură „rece” și va face totul să arate mult mai cozy.

    În plus, dacă lași acel exces de material să acopere marginile când faci aranjarea patului, poți masca inclusiv lucrurile pe care ai ales să le depozitezi sub pat. Dacă ai un dormitor mic, acolo e locul perfect să bagi sacii cu îmbrăcăminte sezonieră sau echipamentele sportive.

    Nu uita de topper

    r

    Oricât de confortabilă ar fi deja salteaua pe care ai ales-o cu sfaturi de la specialiști, tot mai bine vei dormi pe ea dacă îi adaugi un topper. În general, un astfel de accesoriu îți poate fi la îndemână dacă vrei să ajustezi textura saltelei de dedesubt sau chiar să o protejezi. În plus, în general o saltea are o viață limitată, fiindcă la un moment dat își pierde structura și nu mai are rezistența de la început. În acest caz, topperul poate fi cheia confortului tău din timpul somnului.

    Așezarea cearșafurilor

    Unii puriști susțin că e musai să calci cearșafurile înainte să te apuci de aranjarea patului, însă poți sări peste acest pas dacă ai un uscător de rufe și le scoți din el imediat ce sunt gata. Pentru a proteja topperul sau salteaua, ideal este să folosești mai întâi o husă de pat – un cearșaf cu elastic, mai exact, care se potrivește la fix pe cele patru colțuri ale patului.

    y

    Apoi, după ce ai fixat bine cearșaful cu elastic, așază peste el cearșaful clasic. Dacă are imprimeu, asigură-te că îl așezi pe pat cu o logică – de exemplu, dacă e un peisaj, ar fi bine să fie cu cerul poziționat în partea de sus, adică în zona pernelor.

    Orice ai face, asigură-te că prinzi capetele cearșafului de pat fie sub saltea, dacă e posibil, fie între saltea și cadrul patului. Conform Apartment Therapy, recomandat să găsești o soluție ca marginile materialului să nu atârne aleatoriu în jurul patului, altfel va arăta inestetic. Dacă alegi opțiunea cu „fustă”, ai grijă să calci cearșaful înainte.

    Da, există „prea multe perne”

    Oricât de mult ți-ar plăcea pernele decorative și chiar dacă sunt la reduceri de nerefuzat, trebuie să ai o limită. Există „prea multe” când e vorba de perne, iar dacă faci această greșeală riști să obții un aspect obositor al patului tău. Încearcă să te limitezi la două perne de dormit și încă două-trei decorative. Dacă „rândul” de perne depășește jumătatea patului, îl va face să pară scund sau prea mic, neîncăpător și deci, neîmbietor.

    x

    De asemenea, ai grijă la cum aranjezi pernele de dormit. Fețele de perne la lenjeriile cele mai comune se deschid pe laterala pernei. Ai grijă, când faci aranjarea patului, ca acea laterală deschisă să fie orientată spre interiorul patului, la ambele perne. Astfel, va fi mascată și nu va arăta inestetic.

    Și nu alege o dimensiune la întâmplare pentru pernele tale. Totul trebuie să fie proporțional, deci dacă ai un pat queen size, regula este să alegi perne de accent cu lățimea între 55 și 60 centimetri. Dacă ai un pat king size, poți alege perne chiar mai mari, cu lățimea de până la 66 centimetri, dar nu mai mici de 55 centimetri.

    Pătura ar trebui să fie mai mare decât salteaua

    La fel ca în cazul pernelor, și la dimensiunile păturii trebuie să ai grijă. Dacă alegi o pătură prea mică, care nu ajunge să îmbrace marginile patului, va arăta inestetic. Regula este ca pătura sau cuvertura pe care o pui la final să fie mai mare decât salteaua cu câțiva centimetri, aproximativ 30 dacă e posibil. Dacă găsești una chiar supradimensionată, cu atât patul tău va arăta mai luxos.

    d

    Dacă totuși nu ai reușit să găsești o pătură pe gustul tău cu dimensiunile corecte, atunci poți apela la un truc în aranjarea patului. Pune pătura doar pe unul dintre colțurie patului, ca și cum ai aruncat-o fără niciun efort acolo. Așa vei crea un look cozy, cu mai multe straturi de material ce dau senzația de confort.

    Cât despre pilotă, există o modalitate de împăturire care îți va da acel look de revistă, conform Apartment Therapy. După ce o întinzi pe pat, ia marginea de sus și împăturește-o până la două treimi din suprafața patului, spre capătul unde îți ții picioarele în mod normal. apoi, rulează partea pe care tocmai ai împăturit-o în sus, astfel încât să ia formă de rulou. Acum poți așeza și pernele de la marginea proaspăt formată spre tăblia patului.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Tips&tricks să-ți aranjezi patul astfel încât să arate ca în reviste