LIFE

8 plante care aduc noroc în casă și cum să le îngrijești ca să aibă viață lungă și roditoare

  Energia pozitivă și norocul vin de multe ori, fără să ne dăm seama, din lucrurile mărunte. Cum este cazul unor plante care aduc noroc în casă. Plantele au menirea să îți oxigeneze casa la propriu, iar unele dintre ele îndeplinesc, în folclorul popular, și rolul de purtătoare sau aducătoare de noroc. Ți-am pregătit o listă cu plante care aduc noroc în casă și îți spunem și cum să ai grijă de ele. 

  1. Plante care aduc noroc în casă: Crassula Ovata

  Crassula Ovata plante care aduc noroc in casa shutterstock
  O plantă suculentă cu norocul la purtător

  Cunoscută drept „copacul banilor”, Crassula Ovata este o plantă suculentă care aduce noroc în casă. Originară din Africa de Sud, planta face flori mici și roz sau albe, fiind considerată drept una dintre cele mai frumoase plante ornamentale de apartament. Are frunze verzi cărnoase, iar marginile sunt roșii. 

  Poate crește până la un metru înălțime și diametrul poate ajunge la 60 de centimetri. Fiind o plantă suculentă, Crassula are nevoie de multă lumină, fiind benefică pentru creșterea sa. Nu se descurcă bine în frig, iar dacă este udată excesiv va avea de suferit. 

  Potrivit principiilor Feng Shui, Crassula este considerată o plante care aduce noroc în casă. Fiind alegerea multor proprietari de apartament pe post de „decor” norocos al locuinței. 

  2. Plante care aduc noroc în casă: Bambusul norocos

  bambus norocos plante care aduc noroc in casa shutterstock
  Bambusul norocos aduce și un element de design acolo unde este pus

  În cultura chineză, bambusul norocos este o plantă asociată cu norocul și cu bunăstarea. La bază, este considerată o plantă decorativă ideală, atât pentru casă și pentru birou. 

  Chiar dacă este cunoscută drept bambus, această plantă care aduce noroc în casă aparține familiei Asparagaceae și are numele oficial de Dracaena sanderiana. Asemănarea tulpinii cu cea de bambus a făcut posibil acest transfer de identitate. 

  Dincolo de asocierea cu prosperitatea, bambusul norocos are buna reputație de a putea fi îngrijit foarte ușor. Bambusul norocos poate fi crescut atât în pământ, cât și în apă. Nu necesită o udare excesivă, uneori preferă lumina indirectă a soarelui, aspecte care vor favoriza apariția de frunzulițe mici și verzi. 

  În lumina directă, tulpinile pot fi făcute să crească în forme diferite: drepte, în spirală, împletite sau chiar sub formă de inimă. Totodată, temperatura la care bambusul norocos trebuie ținut este cuprinsă între 18 și 35 de grade Celsius. Când este păstrat într-un ghiveci cu pământ, bambusul norocos poate crește jumătate de metru în șase luni. 

  3. Plante care aduc noroc în casă: Crinul păcii

  crinul pacii plante care aduc noroc in casa shutterstock
  Crinul păcii îndeplinește și rolul de dezumidificator natural

  Cu denumirea științifică Spathiphyllum wallisii, Crinul păcii este o plantă cu mai multe roluri, dar care are și menirea de a aduce noroc în casă. 

  Crinul păcii poate să purifice aerul dintr-o locuință, poate induce o stare de bine și mai are și puterea de a te feri de razele emise de electrocasnice. Un alt rol al crinului păcii este că poate elimina și neutraliza substanțele toxice provenite din fumul de țigară. Totodată, crinul păcii este și un „dezumidificator” natural. În încăperile în care este pusă, planta reduce umiditatea și redă confortul. Ajută și la o calitate mai bună a somnului. 

  Crinul păcii are nevoie de cantități mai mari de apă în sol spre deosebire de alte plante. Vara trebuie udată de două ori pe săptămână, iar iarna săptămânal. Crinul păcii nu poate fi așezat direct în lumina soarelui, asta pentru că preferă spațiile luminate sau în penumbră. 

  Deși la bază nu este un crin, planta poartă această denumire pentru florile ei albe, un adevărat simbol al păcii. Pe de altă parte, crinul păcii este toxică pentru animalele de companie. Se remarcă prin frunze mereu verzi și strălucitoare. 

  4. Plante care aduc noroc în casă: Trifoiul 

  trifoi plante care aduc noroc in casa shutterstock
  Un simbol al norocului, trifoiul e greu de găsit

  Din lista noastră nu putea să lipsească simbolul asociat în orice cultură populară cu norocul. Este vorba de trifoi, o altă plantă care aduce noroc în casă. Însă norocul depinde de cultură. 

  În folclorul irlandez, de exemplu, trifoiul cu trei frunze este cel norocos. Cele trei frunze ale trifoiului sunt menite să reprezinte credința, speranța și iubirea. Sfântul Patrick credea că planta simbolizează Sfânta Treime. Însă în cultura globală, trifoiul cu o a patra frunză este cel care aduce noroc în casă. 

  Trifoiul preferă mediile reci, crește, de regulă, în medii sălbatice, iar potrivit estimărilor ar exista un singur trifoi cu patru frunze la 10.000 de exemplare normale în natură. Asta înseamnă că trebuie să cauți mult și bine planta asta pentru a avea noroc în casă. 

  5. Plante care aduc noroc în casă: Planta care se roagă

  planta care se roaga plante care aduc noroc in casa shutterstock
  O plantă cu un aspect vizual vibrant, care aduce și norocul în casă

  Planta care se roagă sau Maranta Leuconeura nu doar că aduce noroc în casă, ci și o protejează de energiile negative. Mai mult, previne și conflictele în familie. 

  Panta care se roagă preferă un sol umed, să fie pusă în semi-umbră, deși crește rapid în lumină multă, iar pamântul să fie fertil cu perlit. Numele îi vine de la o obicei zilnic pe care îl are: coroana sa de frunze verzi cu „vase de sânge” roșii se închide la sfârșitul zilei, iar în dimineața următoare zile se deschide. 

  6. Plante care aduc noroc în casă: Limba soacrei 

  limba soacrei plante care aduc noroc in casa shutterstock
  Limba soacrei protejează casa de energiile negative

  Se consideră că limba soacrei sau planta de șarpe (Sansevieria) aduce noroc în casă, absoarbe energiile negative și elimină toxinele din aer. În cultura Feng Shui, se crede că planta emană o energie puternică prin care casa este protejează de energia chi negativă. 

  Limba soacrei poate să crească până la 60-70 centimetri înălțime, iar udarea excesivă nu îi face bine. Are frunze sub formă de lance, ferme, frumos colorate, care cresc într-o rozetă. 

  Planta aceasta care aduce noroc în casă este ușor de întreținut, fiind potrivită oricărui decor de interior. Are nevoie de lumină din belșug, vara rezistă și până la 30 de grade Celsius, iar iarna, pentru perioade scurte, poate sta și la 3-4 grade Celsius. 

  7. Plante care aduc noroc în casă: Orhideea

  orhidee plante care aduc noroc in casa shutterstock
  Un simbol al regalității, orhideea aduce prosperitate în orice locuință este ținută

  În Japonia antică, orhideea (Orchidaceae) era considerată un simbol al bogăției de către regalitate. Plantele erau păstrate și pictate în temple. Ținute în casă, se credea că plantele de orhidee aduc noroc și prosperitate. Mai mult, orhideea ajuta proprietarul casei să-și găsească un partener potrivit de viață. 

  În cultura Feng Shui, orhideele simbolizează relații bune, fericire și o fertilitate mai crescută.

  Orhideea preferă lumina soarelui și să stea în locuri unde temperatura este mai rece noaptea decât ziua, cum ar fi la fereastră. Plante este udată în funcție de locul în care este ținută. Cu cât stă mai mult în lumina soarelui, cu atât are nevoie de mai multă apă. Pentru orhidee, temperatura ideală de creștere este între 17 și 23 de grade Celsius. 

  8. Plante care aduc noroc în casă: Vârf de suliță

  varf de sulita plante care aduc noroc in casa shutterstock
  În cultura Feng Shui, vârful de suliță este o plantă aducătoare de noroc

  Syngonium podophyllum sau vârf de suliță este o plantă Feng Shui care este asociată cu norocul și cu prosperitatea în casă. 

  Nu impresionează prin flori, ci prin aspectul ei total. Planta are o frunză distinctă, care se schimbă de la o formă normală la una în formă de săgeată sau chiar lobată. Frunzele ajung până la 10-30 centimetri și au diferite culori. Rezistă la frig și preferă lumina indirectă a soarelui. 

  Cei cinci lobi ai frunzei simbolizează în cultura Yin Yang cinci elemente: apă, foc, pământ, lemn și metal. Așezată pe un birou de lucru, se spune că planta vârf de suliță poate oferi inspirație. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  8 plante care aduc noroc în casă și cum să le îngrijești ca să aibă via�...