Plante

Planta banului și alte 5 plante despre care se spune că îți aduc prosperitate în casă

  De multe ori, plantele sunt folosite pe post de decor în amenajări, fiindcă aduc culoare și vitalitate spațiului, însă despre unele dintre ele se crede că fac mai mult de atât. De exemplu, Crassula ovata este supranumită și planta banului și există alte câteva soiuri care pot aduce prosperitate în locuința ta.

  Despre Crassula ovata se spune că aduce bunăstare familiei și că menține o energie pozitivă în casă, motiv pentru care este cunoscută, popular, sub numele de planta banului. Pentru a amplifica acest efect, mulți recomandă să pui în ghiveciul ei șase monede și te gândești la o persoană bogată și sănătoasă când o plantezi.

  Cum se îngrijește planta banului

  planta banului transplant
  Când plantezi planta banului în ghiveci, e recomandat să te gândești la o persoană de succes pe care o admiri

  Nu este greu de îngrijit, însă este de preferat să o așezi în dreptul unui geam, fiindcă are nevoie de cel puțin patru ore de lumină directă a soarelui zilnic. În ceea ce privește udarea, ai grijă să nu o faci excesiv. Pune-i apă atunci când pământul s-a uscat complet, altfel rădăcinile ei pot putrezi de la umiditate constantă. În general, e recomandat să uzi săptămânal vara și mai rar iarna, în funcție de cât de uscat este aerul în încăperea în care o ții. Nu tolerează frigul, deci dacă o ții în curte sau pe balcon, e nevoie să o muți în casă când temperaturile de afară încep să scadă sub 13 grade Celsius.

  Ca amplasare, experții în Feng Shui recomandă să o pui fie în biroul de la serviciu, fie în biroul în care lucrezi de-acasă, aproape de intrare, pentru a atrage mai multe venituri.

  Alte plante care aduc bani și prosperitate în casă

  1. Pachira aquatica sau arborele norocos

  pachira aquatica planta banului
  Pachira aquatica

  Pachira aquatica este o altă plantă pe care o vei găsi adesea sub denumirea de „planta banului” sau de arbore norocos, iar despre ea se crede că aduce în casele celor care o cresc nu doar abundență, ci și noroc, energie pozitivă și prosperitate în afaceri. Este o plantă originară din America Centrală și Nordul Americii de Sud. În mediul natural, ea poate ajunge până la 20 metri înălțime, însă dacă o crești în ghiveci va rămâne la nivelul unui copăcel potrivit pentru apartament. Se întreține ușor, fiindcă udările trebuie făcute mai rar astfel încât să nu rămână apă în exces în ghiveci. Totuși, e bine să o ții într-o cameră luminoasă și cu umiditate adecvată, mai ales vara. Dacă locuința ta este uscată, poți compensa prin stropire pe frunze cu apă necalcaroasă.

  2. Ficusul

  ficus elastica
  Ficus elastica

  Se spune că frunzele rotunjite simbolizează banii și prosperitatea, motiv pentru care ficusul este și el considerat o plantă a banului. Pe denumirea sa oficială, ficus elastica, acesta este ales adesea pentru decorul casei și mulți cred că atrage abundența, norocul și bogăția. Are nevoie să fie pus într-o încăpere luminoasă, însă fără să îl expui direct razelor soarelui. Nu îl lăsa afară când temperaturile scad sub 13 grade Celsius și asigură-te că îl păstrez într-un mediu ferit de variații bruște de temperatură, altfel îi vor cădea frunzele.

  3. Sansevieria

  Sansevieria limba soacrei
  Sansevieria

  Planta șarpe sau limba soacrei, ori pe denumirea ei oficială Sansevieria, nu este doar o plantă foarte rezistentă și ușor de îngrijit, ci și un simbol al norocului și abundenței conform principiilor Feng Shui. Aceasta emană în casă o energie puternică, menită să protejeze de energia negativă chi. Se udă rar, căci excesul de apă nu îi face bine și nu are nevoie de lumină directă pentru a crește.

  4. Busuoicul

  busuioc la ghiveci
  Busuioc

  În popor se spune că busuiocul protejează de necazuri și ghinion, însă în unele părți din Mexic este considerat o plantă a banului. Se spune chiar că cei care cred în puterea ei umblă cu frunze de busuioc în buzunar pentru a atrage mai multe venituri. Planta este sensibilă la frig și pentru a rămâne verde și parfumată este ideal să o ții într-un loc cu mult soare direct. Dacă vrei să facă frunze toată vara, este bine ca atunci când observi că înflorește să îi tai fiecare tulpină până la al doilea set de frunze. Ai grijă să o plantezi într-un sol bine drenat, fiindcă are nevoie de udări dese și acumularea de apă în ghiveci poate duce la putrezirea rădăcinilor.

  5. Bambusul norocos

  Bambus norocos
  Bambus norocos

  Conform tradițiilor chinezești, bambusul aduce noroc, însă pentru a ști exact la ce să te aștepți este bine să numeri câte tulpini are planta. Un bambus cu 3,5 sau 6 tulpini poate aduce și noroc, dar și bogăție celui care îl ține în casă. Și este și ușor de îngrijit, căci nu are nevoie de lumină directă – ba chiar e recomandat să îl ferești de soare direct – și nici de prea multă apă. Cel mai bine este să îl uzi atunci când observi că i s-a uscat solul și să te asiguri că este plantat într-un ghiveci cu drenaj bun.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Planta banului și alte 5 plante despre care se spune că îți aduc prosperitat...