Balcon

Shopping: 12 modele de gresie rezistentă la îngheț, pentru o terasă frumoasă și vara, și iarna

  Într-o țară cu patru anotimpuri, când amenajezi un spațiu exterior, trebuie să te orientezi la materiale durabile, care pot face față la orice fel de condiții meteo. Pentru o terasă frumoasă și vara, și iarna, alege gresie de exterior rezistentă la îngheț.

  Avem tendința să ne ocupăm de amenajarea spațiilor exterioare vara, când le și folosim mai des. Numai că atunci e posibil să nu-ți dai seama că materialele folosite nu vor face față prea bine frigului iernii. Oricând ai amenaja, e important să ții cont de clima țării în care te afli. Iar cum în România temperaturile ajung uneori și la -15 grade Celsius, ar fi bine să-ți cumperi gresie rezistentă la îngheț pentru terasă, balcon sau orice spațiu din exteriorul casei pe care vrei să-l amenajezi.

  Ți-am pregătit, mai jos, câteva exemple, ca să-ți demonstrăm că, deși modelele de gresie pentru interior pot părea mai atractive, găsești unele arătoase și pentru exterior, și nu vor crăpa când e ger afară. Și le-am organizat și în funcție de buget.

  Modele de gresie de exterior rezistentă la îngheț pentru orice buget

  1. Gresie porțelanată pentru exterior Havana

  gresie portelanata exterior mathaus
  Gresie porțelanată pentru exterior Havana gris claro, Mathaus, 39 lei/metru pătrat

  În general, ceramica din gresie porțelanată e rezistentă la îngheț și potrivită pentru amenajări exterioare. Modelul Havana de la Mathaus are un finisaj ce imită betonul și o nuanță neutră de greige. E realizată din argilă încălzită, rafinată, arsă la temperaturi de peste 1200 grade Celsius. Plăcile au formă dreptunghiulară și, datorită finisajului porțelanat, potențialele defecte cauzate de șocuri mecanice accidentale (greu de evitat uneori) vor fi mai puțin vizibile.

  2. Gresie porțelanată antiderapantă pentru exterior și interior Cancun

  gresie model piatra exterior rezistenta la inghet
  Gresie exterior/interior porțelanată Cancun antiderapantă mată, Dedeman, 41,9 lei/metru pătrat

  Dacă îți doreai o pardoseală din piatră naturală pentru balcon sau terasă, dar e o soluție prea costisitoare pentru bugetul tău, poți alege un model de gresie cu aspect de piatră. Cum e Cancun de la Dedeman, care are un finisaj mat și imită îmbinarea unor pietre cu margini neregulate, de diverse dimensiuni.

  3. Gresie de exterior Blocce rezistentă la îngheț

  gresie portelanata gri
  Gresie de exterior Blocce gri, Brico Depot, 31,94 lei/metru pătrat

  Plăcile de gresie pentru exterior Blocce au o protecție ce le oferă rezistență la îngheț, zgârieturi și pete. Modelul are un finisaj mat și arată ca un mozaic format din mai multe pietre mici, de diferite nuanțe de gri. O poți folosi în balcon, terasă și ciar grădină, pentru alei sau pentru un foișor cochet.

  4. Gresie porțelanată antiderapantă Moonstone

  gresie portelanata rezistenta la inghet exterior
  Gresie decor exterior/interior porțelanată antiderapantă Moonstone, Dedeman, 34,90 lei/metru pătrat

  Pentru o amenajare mai colorată a spațiilor exterioare, poți alege modelul Moonstone de la Dedeman. Are un mozaic simpatic ce combină armonios nuanțe de gri rece, negru, bej și teracotă. Finisajul mat al suprfaței plăcii de gresie creează un efect antiderapant, așa că nu doar că e rezistentă la îngheț, dar poți păși cu îngredere pe ea chiar și iarna.

  5. Gresie porțelanată antiderapantă Stone Natural

  gresie portelanata exterior stone natural
  Gresie exterior/interior porțelanată antiderapantă Stone Natural, Dedeman, 29,90 lei/metru pătrat

  Cu o paletă cromatică asemănătoare, dar cu un model la o scală mai mare, gresia de exterior Stone Natural imită foarte bine piatra naturală. O poți folosi într-un foișor rustic sau pe aleea casei, dacă se asortează cu fațada. Culorile sunt aprinse și pot crea un contrast interesant în amenajare.

  6. Gresie de exterior maro Yucatan

  gresie exterior yucatan
  Gresie exterior maro Yucatan, Brico Depot, 39 lei/metru pătrat

  Dacă preferi culorile calde în amenajarea spațiilor exterioare, atunci s-ar putea să-ți placă modelul de gresie pentru exterior Yucatan. Combină diverse nuanțe de roșcat, bej și maro și, cel mai important, este rezistentă la îngheț.

  7. Placă de gresie albă pentru exterior Reclaimed

  gresie portelanata rezistenta la inghet bej
  Placă de gresie albă pentru exterior Reclaimed, Brico Depot, 49 lei/metru pătrat

  Dacă vrei o amenajare ceva mai neutră a spațiilor exterioare, alege o gresie rezistentă la îngheț în nuanțe neutre, cum e cea de la Brico Depot. Plăcile au formă dreptunghiulară și sunt făcute din porțelan, cu finisaj neted la suprafață și efect de beton.

  8. Gresie Polonaise G White

  gresie exterior model poligonal
  Gresie Polonaise G White, Ceramall, 44 lei/metru pătrat

  Dacă nu vrei o podea plictisitoare pentru terasă sau foișor, atunci s-ar putea să îți dorești ceva în genul gresiei Polonaise G White de la Ceramall. Are un model poligonal care se repetă, în nuanțe de negru și alb-bej.

  9. Gresie pentru terasă Como Grys

  gresie rezistenta la inghet model parchet lemn
  Gresie Como Grys, Ceramall, 66 lei/metru pătrat

  Rezistentă la îngheț și cu model de parchet de lemn, gresia Como Grys e perfectă pentru o terasă amenajată în stil rustic sau chiar shabby chic. Are un finisaj mat și nuanțe de bej și gri care oferă un fond neutru pentru orice piese de mobilier și accesorii vrei să aduci în amenajare.

  10. Gresie porțelanată Flakes

  gresie rezistenta la inghet terrazzo
  Gresie porțelanată Flakes Cesarom, Renodeco.ro, 53,99 lei/metru pătrat

  Dacă te-ai îndrăgostit de Terrazzo, atunci e foarte posibil să-ți placă modelul de gresie Flakes de la Cesarom, cu o combinație de pietricele multicolore presărate haotic pe un fundal gri deschis. E ideală pentru spațiile exterioare și cele cu trafic intens și, conform fișei tehnice, e rezistentă la îngheț.

  11. Gresie Toscana

  gresie toscana
  Gresie Toscana Cesarom, Renodec.ro, 52,99 lei

  Gresia Toscana îmbină nuanțe de pământ și lut ars și poate fi folosită pentru o terasă în stil italienesc, specific regiunii Toscana, după cum îi spune și numele. Paleta cromatică este caldă, deci va fi un deliciu la vară, iar amterialul este rezistent și la îngheț. Plăcile au un finisaj mat, cu aspect de piatră.

  12. Gresie porțelanată Sintesi Planet Nero

  gresie neagra rezistenta la inghet
  Gresie porțelanată Sintesi Planet Nero, Bagno, 90 lei/metru pătrat

  Gresia porțelanată Sintesi din colecția Planet de la Nero este rezistentă la îngheț și perfectă pentru o terasă amenajată îndrăzneț. Se abate de la trendurile cromatice neutre și cu siguranță va ieși în evidență. Conform descrierii, este chiar mai rezistentă decât marmura sau granitul.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Anca Mihaela Oancea
  Anca Mihaela Oancea
  2 years ago

  Gresie Polonaise G Whitescrie clar la descriere ca e pt INTERIOR SI E LUCIOASA??!!? in niciun caz nu e de exterior. m-am amagit degeaba..merci

  icon

  Shopping: 12 modele de gresie rezistentă la îngheț, pentru o terasă frumoas�...