UTILE

Ce mocheta merge peste parchet? Cum se aplică și ce modele sunt la modă în 2024

  Mocheta pusă peste parchet asigură un aspect unic al camerei, previne uzura pardoselii și poate reduce costurile de încălzire. Operațiunea nu este una atât de grea, în procesul de montare a mochetei fiind necesare o serie de ustensile. Îți explicăm pașii și avantajele montării mochetei peste parchet. 

  Mocheta peste parchet, un truc simplu și de buget

  Instalarea unei mochete peste parchet poate să ofere un vibe cozy și confortabil casei tale. Un truc simplu și de buget, mocheta peste parchet poate transforma cu totul felul în care locuința arată. Și, în plus, poate proteja parchetul mai bine decât crezi sau poate masca imperfecțiunile și zgârieturile podelei. 

  Instalarea mochetei peste parchet este o idee bună și în cazul în care în familie apare un bebeluș. 

  Ce tip de mochetă merge montată peste parchet

  Există modele croșetate, dar și unele țesute. Indiferent de tip, mochetele mai pot să fie cu fire scurte, cu fire buclate sau combinate. În funcție de designul casei, orice tip se poate monta peste parchet. 

  Orice mochetă are în componență un strat de uzură și unul de suport. Cel din urmă strat este cel superior, compus din fire care asigură confortul la călcat și menține structura mochetei. 

  Avantajele instalării mochetei peste parchet: 

  • mocheta reține căldura la nivelul picioarelor; 
  • odată montată într-o cameră, mocheta ridică temperatura resimțită cu 1 – 2 grade;
  • instalarea mochetei poate reduce costurile de încălzire cu până la 6%. 

  Cum se aplică mocheta

  Pentru a pune mocheta peste parchet ai nevoie și de o serie de ustensile. De exemplu, e necesar să ai o genuncheră-ciocan, o unealtă cu care întinzi și uniformizezi mocheta. Vei mai avea nevoie de adeziv special pentru mochetă, un cutter și de materialul de mochetă. 

  Înainte de instalarea efectivă a mochetei peste parchet, vei avea nevoie să parcurgi următorii pași. 

  mocheta peste parchet instalare ustensile
  Instalarea mochetei peste parchet este un proces destul de ușor

  1.E foarte important ca parchetul, indiferent de gradul de uzură, să fie curățat și uscat înainte de instalarea mochetei. Orice urmă de murdărie sau de resturi pot afecta aderența mochetei. Iar în unele cazuri pot deteriora permanent lemnul parchetului

  2.La fel, mocheta trebuie lăsată minim două zile să se aclimatizeze în încăperea în care urmează să fie montată. Materialul se va adapta în funcție de umiditatea și de temperatura ambientală. 

  3.Apoi, când parchetul este curățat, treci la etapa de măsurare. Măsoară suprafața camerei și introdu treptat materialul de mochetă. Taie mocheta la dimensiunea camerei și lasă puțin surplus pe margini. 

  4.Pe pardoseală va trebui să aplici un strat subțire de adeziv pentru mochetă. Fă acest pas cu ajutorul unei spatule și asigură-te că adezivul este distribuit uniform. 

  5.Înainte, te poți asigura că instalezi și un strat de protecție contra umezelii. Urmele de apă se pot infiltra sub materialul mochetei și o pot deteriora. 

  6.Așează mocheta peste parchet cu direcția firelor în direcția principală de privire a camerei. Începe să o întinzi de la un colț, continuând spre celălalt. Uniformizarea mochetei pe parchet trebuie să fie făcută cu genunchera-ciocan. 

  Odată instalată mocheta peste parchet, folosește un cutter pentru a îndepărta surplusul de material. 

  Modele de mochete care pot să fie puse peste pardoseală

  tip de mocheta moale peste parchet alb
  Mocheta moale este unul dintre cele mai des întâlnite materiale puse peste parchet

  Spațiul casei poate să fie personalizat dacă folosești un anumit model de mochetă peste parchet. Iată recomandările noastre:  

  Mochetă cu forme geometrice: poate să fie elementul de modern al încăperii. Un astfel de model de mochetă peste parchet poate da un look fresh și contemporan amenajării tale; 

  Mochetă în culori vibrante: energia camerei poate să fie emanată grație culorilor vii ale mochetei alese. Nunațele tari și vivante, cum ar fi roșu, verde sau chiar galben, pot să însuflețeasă toată casa

  Mochetă texturată: un astfel de model de mochetă oferă o senzație plăcută la atingere și poate spori gradul de confort al casei. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce mocheta merge peste parchet? Cum se aplică și ce modele sunt la modă în 2...