DESIGN INTERIOR

Inspirație pentru casă: 6 case amenajate cu buget mic

  Șase amenajări sub 10.000 euro publicate pe Lovedeco, care să te convingă un buget mic nu e o piedică în amenajarea unui apartament. Ai link către fiecare proiect în parte, ca să te poți inspira pe îndelete.

  Când ai un buget mic te poți orienta către piese de mobilier și decorațiuni second hand, pe care le poți recondiționa. Mai poți pândi reducerile sau poți amenaja cu mai puține piese, dar de calitate superioară. Tapetul, mobilierul funcțional și elementele decorative minimaliste, sunt și ele niște trucuri pentru a avea un spațiu chic cu puțini bani.

  1. Apartament boho chic amenajat cu 5000 euro

  boho-chic-bacau
  Macrame și culori naturale, două elemente cheie

  Acest apartament cu două camere din Bacău este definiția stilului boho chic. Iulia Iacob stă în chirie cu iubitul ei și cu motanul Oslo în acest spațiu și au reușit cu doar 5000 euro să-l înfrumusețeze și să-l aducă la forma în care, cu adevărat, toți trei se simt acasă.

  Când s-au mutat, bucătăria și baia erau utilate iar restul pereților erau goi. Nu a fost nevoită să schimbe finisajele locului și astfel și-a putut investi tot bugetul în piesele de mobilier și electrocasnice. Patul cu stinghii, decorațiunea din macrame, mânerele corpurilor de mobilier și obiectele din lemn sculptat sunt doar câteva dintre vedetele locului.

  2. Apartamentul în care vara nu se sfârșește niciodată

  living mobila second hand roxana maraloiu
  Livingul are acces către toate zonele din casă

  În Carierul Evreiesc din București se află un apartament parcă scos dintr-o vacanță, amenajat cu mobilă second hand, cumpărată de pe OLX, sau chiar reinterpretată. Roxana, proprietara spațiului, a avut un buget de 5000 de euro pentru a face locul să arate bine. A fost nevoie de multă răbdare și de implicare pentru a căuta lucrurile potrivite, a le recondiționa și a le așeza la locul potrivit.

  Rezultatul a fost unul spectaculos – un apartament plin de personalitate, cu plante și culori demne de o vară continua.

  3. Amenajare în stil industrial – chic cu doar 6500 de euro

  amenajare living industrial
  Amenajarea apartamentului a pornit de la obiectele de mobilier metalice.

  În acest apartament cu două camere, din Timișoara, designer-ul Simona Ungureanu a pornit amenajarea cu piese de mobilier metalice. A folosit acest tip de material datorită costului redus, apoi l-a integrat într-un stil industrial, modern, cu pete de culoare și tapet pe alocuri.

  Cu doar 6500 euro și puțină magie DIY, au mobilat complet camerele – de la corpuri de iluminat, piese de mobilier, perdele și storuri, tapet și accesorii diverse.

  4. Mobilier multifuncțional și spații de depozitare într-o amenajare sub 10.000 euro

  amenajare_garsonieră_bugeT_mic
  Amenajarea a pornit de la paravanul metalic Ikea.

  O garsonieră de tip studio din ansamblul Cosmopolis, de doar 40 de metri pătrați, a devenit un spațiu compact și accesibil pentru chiriașii pe care urma să-i primească. Arhitecta Alexandra Pacescu de la Origami Studio a folosit cât mai mult mobilier multifuncțional, potrivit pentru spațiile mici. Prin acest truc pentru a delimitat bucătăria de doar patru metri pătrați, de zona de zi. Pentru a se încadra în bugetul restrâns, a realizat pe comandă doar piesele care nu puteau fi cumpărate de-a gata, iar restul accesoriilor au fost cumpărate de la IKEA și KIKA.

  5. Apartament cu vedere la mare, amenajat cu doar 5000 euro

  apartament de vacanta Mamaia
  Mobilier albastru în bucătăria unui apartament de vacanță. Foto: prin Inga Bunduche.

  Proprietarii apartamentului cu două camere din Mamaia Nord au avut doar două cerințe atunci când au contactat-o pe designer-ul Inga Bunduche: să se încadreze în bugetul de 5000 de euro și să rezoneze cu vederea către mare.

  Au preluat apartamentul cu baia complet finisată și utilată, iar asta i-a ajutat să se încadreze în buget. În cei 5000 de euro au intrat piesele de mobilier, decorațiunile, aparatele electrocasnice și electronice. Piesele de mobilier și decorațiunile au fost cumpărate de la IKEA, Mobirom, JYSK și Casa Eduard, iar bucătăria a fost realizată pe comandă.

  6. Amenajare de poveste într-o casă din Prahova

  casă prahova
  Masa de cafea este unul dintre proiectele DIY ale cuplului.

  Diana și soțul ei au construit în 2015 o casă în Prahova după propriile planuri. Casa a fost construită într-o vară, iar amenajarea ei a durat aproape doi ani. Și-au pus ideile și bugetul, de doar 5000 de euro, pe hârtie, și, încet și atent, au început să amenajeze spațiul ce urma să le devină acasă.

  Au cumpărat piesele de mobilier și decorațiunile de la IKEA, JYSK, Vivre, H&M Home, Somproduct sau din magazinele de mobilă second hand, pe care ulterior le-au recondiționat. Având un buget mic, cei doi au mers mai mult pe proiecte DIY în amenajarea casei: balustrada terasei a fost realizată din scânduri găsite prin curte, Diana a pictat toți pereții casei și au făcut singuri măsuța de cafea din living.

  Foto principală: Oana Gociman

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Inspirație pentru casă: 6 case amenajate cu buget mic