LIFE

Hotspot: Bistropolitan, un local eclectic care-ți propune o vacanță culinară în București

publicat pe 26 mai 2023

  Capitala noastră duce lipsă de multe lucruri (de la infrastructură, la apă caldă), dar în mod cert nu duce lipsă de locuri cool și urbane, perfecte pentru toate gusturile, poftele și bugetele. Seria noastră Hotspots vrea să-ți prezinte mare parte din aceste spații, iar în episodul de astăzi vorbim despre Bistropolitan.

  Roxana Anghel stă în spatele acestui restaurant-concept, un bistro inedit din București, care-și propune să-ți răsfețe simțurile, într-un decor minimalist și contemporan, cu elemente de design care să te ducă cu gândul la terasele din Tulum și Mykonos, sursele de inspirație ale proprietarei pentru spațiu.

  Cum a început totul

  Bistropolitan este poziționat în Dorobanți, mai exact pe strada Locotenent Aviator Radu Beller, la numărul 6. În august 2022, Roxana a început să lucreze la concretizarea proiectului și la transformare unui fost restaurant belgian în spațiul de acum.

  „Întotdeauna am fost curioasă de noi aventuri și mi-am dorit să aleg cu grijă domeniul, o extensie a businessului de familie. Am călătorit și călătoresc foarte mult, iar dorința mea principală a fost aceea de a transmite din experiențele mele celor din jur. Sunt fermecată și de designul interior, așa că am încercat să-mi aduc aportul la deschiderea unui nou bistro pe scena Capitalei”, spune ea.

  Rotițele s-au pus în mișcare după ce Roxana s-a întors dintr-o călătorie în Tulum. În august 2022 a început renovarea, iar în martie 2023 lucrările au fost finalizate. În tot acest proces a ales să lucreze cu familia și prietenii, așa că a colaborat cu Cătălin Enache (Cătălin de la Berlin pe Instagram), cu care „se potrivește mănușă” când vine vorba de estetică, dar și cu prietena ei, arhitecta Diana Nitreanu.

  O oază în centrul orașului

  Numele a fost gândit în complementaritate cu spațiul, un joc de cuvinte între bistro, urban și metropolă. „Am fost clienți ai vechii locații, un restaurant cu profil belgian, emblematic pentru Dorobanți, dar când s-a ivit oportunitatea, am hotărât că e momentul de o schimbare”, explică Roxana Anghel.

  Ea crede că un proiect de suflet unde s-a lucrat cu drag atrage oameni de același fel și totul se leagă, așa că deschiderea spațiului a fost și ea într-un moment special, pe 7 martie 2023, odată cu primii ghiocei.

  În ceea ce privește designul, și-a dorit foarte tare să combine elemente de apă, foc, lemn, piatră și metal.

  „Tuturor ne place în vacanță, așa că am creat o oază de liniște pentru oamenii cool și cosmopoliți ai orașului, pentru cunoscători, pentru curioși, dar și pentru cei care vor să descopere o reinterpretare a propriei variante de vacanță în Tulum”, adaugă antreprenoarea.

  Cu toate astea, Roxana subliniază și faptul că a ținut cont și de trendurile actuale, accentele mai sofisticate, „pentru că uneori te mai și întorci din vacanță.”

  Bistropolitan: un loc de întâlnire eclectic

  Roxana a vrut să creeze o grădină interioară în bistro, de aceea pereții au fost decorați cu „o injecție de spirit.” Așteptările ei de la acest spațiu sunt acelea de a-l vedea într-un loc de întâlnire eclectic, o oază în centrul Capitalei, un bistro cu mâncare fantastică, un loc pentru petreceri, dar și pentru cineva care dorește să-și cultive gustul.

  „De la fashion victim, la anonimul sau trecătorul grăbit, la oameni de afaceri și expați, cam așa arată clientela bistroului cosmopolit”, precizează ea. Localul este ornat cu tot felul de elemente inedite, dar în top se află și modul în care este amenajată baia, special pentru a-ți oferi un prilej foarte cool de selfie.

  Bistropolitan
  Bistropolitan

  Bistropolitan este pet-friendly și Roxana ține să transmită că pun accent pe mâncare și ca gust, dar și ca plating. „În fiecare lună avem un meniu special de private dinner și social party”, adaugă ea.

  Un meniu inventiv și delicios

  Mâncarea pe care o vei gusta aici este semnată de chef Răzvan Buruiană, un artist culinar renumit și pasionat de bucătăria mediteraneană modernă.

  Cât timp a conceput meniul, el s-a inspirat atât din designul interior și energia locului (cromatica mâncării este în ton cu spațiul), dar și din tradițiile culinare bogate ale regiunii mediteraneene. Aperitivele Bistropolitan sunt și o alternativă la micul dejun, după cum urmează:

  • „Going Hollywood” (pain perdu, pancetta, roșie coaptă, maioneză kewpie, salată verde)
  • „Umani” (ciuperci sălbatice duxelles, ou, foietaj pufos, sos hollandaise, legume)
  • „You Fancy Huh?” (omletă franceză, parmigiano, salsa de roșii și brânză feta, avocado, castravete, legume).

  Pentru felul principal, există o mulțime de opțiuni din care să alegi, fie că ai chef de ceva ușor și răcoritor sau bogat și indulgent. Lasagna este deja unul dintre hiturile Bistropolitan. Și nu rata cocktailurile de aici, experiența va fi cu adevărat completă datorită lor.

  Și cum orice poveste se termină cu ceva dulce, iată care sunt opțiunile de desert care „completează atmosfera de vacanță”, după cum încheie Roxana:

  • „Fairytales under the lemon tree” (prăjitură pufoasă, chutney de ananas și busuioc, mascarpone, zabaglione infuzat cu prosecco, fistic, felii de lămâie caramelizate, busuioc proaspăt)
  • „Bistropolitans’s PB&J (prăjitură cu ciocolată neagră, cremă anglaise de unt de arahide, reducție de cireș)
  • „Tagliatellele cu caramel sărat și fistic”, clătitele deja faimoase din Strada Locotenent Aviator Radu Beller nr. 6.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Hotspot: Bistropolitan, un local eclectic care-ți propune o vacanță culinară...