Balcon

Shopping: 10 flori pentru un balcon colorat ca o grădină

  Petale multicolore, soiuri care o duc bine la soare intens și plante de munte, căci rezistă la condiții de vânt – iată câteva recomandări de flori pentru un balcon de care să profiți la maximum sezonul acesta.

  Faptul că stai la bloc nu trebuie neapărat să însemne că nu te poți bucura de o grădină multicoloră și, uneori, chiar parfumată. Există câteva soiuri de flori pentru balcon care te pot face să te simți în acest spațiu aproape ca într-o curte înflorită în mijlocul primăverii, indiferent dacă ai balconul deschis sau închis cu geamuri. Iată care sunt, conform The Spruce și House Beautiful, și de unde să le cumperi.

  1. Armeria maritima Rosea

  flori pentru balcon armeria maritima rosea
  Răsad Armeria maritima Rosea, GrădinaMax, 16,90 lei

  În general, florile care se găsesc în zonele de munte sunt potrivite și pentru balcon, scrie The Spruce, pentru că sunt rezistente la condiții care ar putea apărea în special pe un balcon deschis. De exemplu, Armeria maritima Rosea este o plantă care face flori mari, roz, asemănătoare garoafelor. Este ușor de îngrijit, crește în soluri cu fertilitate scăzută, are nevoie de o cantitate moderată de apă și singura condiție mai strictă pe care va trebui să i-o asiguri este lumina. Iar pe balcon asta nu ar trebui să fie o problemă.

  2. Mini-petunie Clibrachoa

  flori pentru balcon mini petunii calibrachoa
  Mini-petunie Calibrachoa „PinkTastic” roz-albastru la înălțimea de 5-15 centimetri, Bakker, 65,99 lei

  Una dintre recomandările de flori pentru balcon The Spruce este mini-petunia Calibrachoa, care îți va umple spațiul cu petale roz. Se plantează din martie până în iunie, iar florile ei se deschid din aprilie până în octombrie. Are nevoie de puțină apă, adică trebuie să o uzi numai când pământul din ghiveci e uscat la atingere. Însă are nevoie de lumină din plin, deci e potrivită mai degrabă în balcoanele cu mult soare pe tot parcursul zilei.

  3. Vinca Minor Atropurpurea

  floare vinca minor
  Vinca Minor Atropurpurea diametru 20-30 centimetri, eMAG, 45 lei

  Vinca sau saschiul cu flori purpurii este o plantă perenă folosită în grădini pentru acoperirea solului. O poți planta și în ghiveci, pentru balcon, iar în lunile aprilie și mai te vei bucura de o mulțime de flori purpurii. Nu are nevoie de multă lumină, o poți ține într-un balcon semi umbrit sau chiar cu umbră totală, însă neapărat trebuie să te asiguri că are solul bine drenat.

  4. Garofițe

  garofite balcon
  Garofițe în ghiveci 10 centimetri, eMAG, 15,26 lei

  Garofițele sunt printre cele mai populare flori pentru balcon, iar cei de la The Spruce le recomandă nu doar pentru spectacolul multicolor pe care ți-l oferă când înfloresc, ci și pentru parfumul intens. Prosperă în balcoane cu soare direct, într-un sol fertil și bine drenat, cu udare frecventă, la două-trei zile.

  5. Flori de cristal

  flori pentru balcon delosperma flori de gheata
  Flori de grădină perene Delosperma Jewel, Parcuri.ro, 31,20 lei

  Florile de cristal sunt perene și super rezistente, sunt cunoscute drept plante pentru stâncărie, dar The Spruce le recomandă ca flori pentru balcon. Prosperă în soluri nisipoase sau sărace, iar frunzele lor rămân verzi chiar și iarna. Florile roz apar în vară și persistă până toamna târziu, iar în ceea ce privește îngrijirea lor, nu sunt foarte pretențioase. Florile de piatră fac parte din familia suculentelor, deci au nevoie de puțină apă. Preferă zonele bine luminate, chiar cele cu soare direct.

  6. Primula Acaulis

  flori pentru balcon primula acaulis
  Primula Acaulis, Hornbach, 5,99 lei

  Printre recomandările de flori pentru balcon, în special în cazul unui balcon poziționat la umbră, este și Primula Acaulis, cunoscută și sub numele de griciorei. Se plantează în lunile de primăvară și tot în perioada aia și înflorește în mod normal. Preferă temperaturile mai scăzute, de până la 17 grade, și nu-i place ca razele soarelui să bată direct pe ea, deci e perfectă pentru un balcon la umbră.

  7. Mușcate englezești

  geranium muscate
  Mușcată englezească Geranium Beholder’s eye, GrădinaMax, 16,90 lei

  Mușcatele englezești sau Geranium sunt plante care îți vor decora balconul cu zeci de flori intens colorate, liliachii. Le plac zonele parțial însorite și o duc cel mai bine în soluri fertile, umede, cu drenaj bun. Înfloresc din iunie până în septembrie și le poți planta din martie până în noiembrie, dacă vrei să le crești chiar tu. Deși par destul de pretențioase, aceste mușcate se pot adapta rapid la condițiile de mediu.

  8. Petunia

  flori pentru balcon 2
  Plantă de exterior cu flori petunie curgătoare, Dedeman, 11,43 lei

  Petuniile sunt mai degrabă potrivite pentru balcoanele închise, căci trebuie ferite de vânt. Însă dacă ai balconul la soare, le va merge bine, căci iubesc lumina puternică. Ca întreținere, sunt destul de solicitante: trebuie udate des, astfel încât să nu se usuce complet pămâtul. Chiar zilnic, în zilele foarte calde de vară.

  9. Impatiens sau „Sporul casei”

  flori sporul casei
  Sporul Casei (Impatiens New Guinea), Flowertime.ro, 21,90 lei

  Tot din seria flori pentru balcon recomandate de cei de la House Beautiful este și Impatiens, cunoscută popular la noi drept „Sporul casei”. Este o plantă cu petale colorate roz, roșu, liliachiu sau alte variații. Supraviețuiește în condiții de semiumbră, dar are nevoie de udare frecventă, astfel încât pământul să nu se usuce între udări. Dacă vara îi priește să o ții afară, pe balcon, iarna ar trebui să-i asiguri o temperatură de aproximativ 18 grade celsius, deci va trebui să o muți înăuntru.

  10. Crizantema

  crizantema balcon
  Crizantemă roz în ghiveci, OkFlora.ro, 25 lei

  Deși sunt cunoscute drept flori pentru grădină, și crizantemele sunt potrivite pentru balcon, scrie House Beautiful. Mai ales dacă ai un balcon unde bate soarele pe tot parcursul zilei. Preferă solul fertil, cu un drenaj bun și le priește cel mai bine udarea într-o farfurie așezată sub ghiveci, prin absorbție.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 10 flori pentru un balcon colorat ca o grădină