DESIGN EXTERIOR

Shopping: 7 recomandări de semințe și bulbi de flori testate și verificate

  Când ultima ninsoare își face de cap, deși e aproape final de martie, știi că e momentul potrivit să faci cumpărături de semințe și bulbi de flori. Uite câteva pe care să le pui pe listă.

  O grădină plină de flori colorate are întotdeauna în spate un parcurs plin de încercări și, uneori, de eșecuri. Și dacă ai pus măcar o dată semințe sau bulbi de flori la încolțit și nu a ieșit niciuna, știi cât de important e să mergi la sigur când le cumperi. Așa că am rugat câteva persoane cu nițică experiență să ne dezvăluie de unde au cumpărat semințele și bulbii de flori care au prins în grădinile lor.

  1. Bulbi de flori de iris olandez mixt

  bulbi de flori irisi
  Iris olandez mixt, Sweet Garden, 14 lei

  Ștefana Teodoroiu locuiește la casă și are o grădină pe care o fructifică la maximum. A amenajat-o cu o mulțime de soiuri de flori care mai de care mai colorate și mai parfumate, iar majoritatea sunt cumpărate de la Sweet Garden. „Primele plante pe care le-am pus în grădină au fost câțiva bulbi timizi care de patru ani tot înfloresc parcă mai frumos de la an la an”, spune. A plantat de la narcise și lalele, până la iriși. Și pentru că aproape trece sezonul lalelelor, doar irișii i-am mai găsit pe Sweet Garden.

  2. Semințe de gura leului pitic

  seminte de flori gura leului
  Semințe de gura leului pitic melanj Agrosel, Semplus.ro, 2,79 lei

  „Din semințele astea au crescut niște flori superbe”, spune Diana Dragne despre semințele de gura leului cumpărate de pe Semplus.ro. Le-a plantat în grădina casei ei din Prahova. Un plic costă mai puțin de trei lei și conține 10 sau mai multe semințe.

  3. Semințe de levănțică

  seminte de levantica
  Semințe de levănțică AS Lavandula officinalis, Plant-shop.ro, 1,8 lei

  Deși locuiește la bloc, Roxana Maraloiu are o adevărată grădină pe terasa ei de la ultimul etaj al unui bloc din centrul Bucureștiului. Crește și fructe, și flori în ghivece, și pe multe dintre ele le-a cumpărat de la Plant-shop.ro. A luat de la ei „lavande de toate felurile și culorile” și chiar au prins. Un plic cu semințe de levănțică costă 1,80 lei și are o greutate de 0,3 grame.

  4. Semințe de garofițe

  seminte de garofite
  Semințe de garofițe de grădină mix AS Dianthus barbatus, Plant-shop.ro, 1,80 lei

  Tot de la Plant Shop, Roxana a mai cumpărat și garofițe care au prins și cresc frumos. Deși în denumirea lor se sugerează plantarea în grădină, le poți pune și într-un ghiveci pe terasă sau în balcon, dacă ai zone expuse la soare.

  5. Bulbi de brândușe

  bulbi de branduse
  Bulb FloraSelf brândușe „Flower Record” lila 10 bucăți, Hornbach, 3,20 lei

  De când ne-a primit în vizită în apartamentul în care locuia în 2019 și până acum, Alexia Udriște s-a mutat la casă. Iar acum că are o grădină în care poate crește flori, a prins-o luna ianuarie plantând brândușe cumpărate de la Hornbach și Lidl. „Au prins”, spune ea, deci mergi la sigur cu ele.

  flori de curte crocus branduse galbene
  Brândușele Ștefanei i-au împânzit curtea

  Și Ștefana Teodoroiu a plantat brândușe în grădina ei, cumpărate de la Sweet Garden. „Dacă ar fi să dau un sfat, atunci cu siguranță ar fi să plantezi crocus (brândușe, n.r.) în zona de iarbă”, spune ea. Căci a plantat 50 de bulbi în toamnă, iar acum grădina e plină de „comori mici colorate”. Și pentru că sunt perene, se vor înmulți singure și „frunzele se duc până ai nevoie să tunzi prima oară iarba”.

  6. Bulbi de iriși bicolori

  bulbi de flori irisi bicolori
  Iris sib. Tipped in blue, Pepiniera Mizil, 12 lei

  Un alt magazin preferat de Diana Dragne atunci când face cumpărături de bulbi și semințe este Pepiniera Mizil. A luat de la ei irișii Tipped in blue și e mulțumită de cum au crescut.

  7. Echinaceea albă

  echinaceea alba
  Echinaceea albă, Pepiniera Mizil, 6 lei

  Diana Dragne a mai cumpărat de la Pepiniera Mizil și echinaceea albă, o floare cu petale albe care deși pare pur decorativă, are și proprietăți medicinale.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Nicoleta
  Nicoleta
  2 years ago

  Hello! Mai sunt la moda muscatele in balcon? Mulțumesc.

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 7 recomandări de semințe și bulbi de flori testate și verificate