LIFE

Expozanții DIPLOMA 2021 vin cu soluții ingenioase de locuire și idei inovatoare în 15 specializări diferite

  Inovația, reinventarea, sustenabilitatea sunt cuvintele care descriu cel mai bine proiectele absolvenților înscriși la festivalul DIPLOMA 2021.

  Universul DIPLOMA 2021 este despre pictură, fotografii, instalații media, lucrări de ceramică, sticlă, metal, scenografie, textile, arhitectură și modă. Dar mai mult decât atât, este despre soluții la întrebări universale, lucrări care își propun să îmbunătățească lumea și călătorii în lumi imaginare ingenioase. Hai să descoperi selecția de anul acesta a boardului creativ.

  Lucrările selectate pentru cea de-a opta ediție a singurului festival din țară dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri vor fi expuse pentru public în perioada 08-17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic din București. Și promit să te poarte într-un univers plin de ingeniozitate, care îmbină pragmatismul cu designul creativ.

  diploma 2021
  Festivalul DIPLOMA 2021 este prezentat de UniCredit Bank și organizat de The Institute

  Anul acesta, expoziția găzduiește absolvenți a 15 specializări diferite, selectați de un board format din 42 de specialiști cu nume de referință în arta plastică, în arhitectură, fotografie și multe alte domenii conexe. E o ocazie pentru publicul larg să descopere sau să reinterpreteze relația om-spațiu, pentru că în cadrul acestei ediții, 20 de tineri arhitecți și urbaniști au ocazia să-și expună soluțiile în materie de locuire, folosire și a bordare a unor clădiri și spații reper din România.

  Participanții DIPLOMA 2021 la categoria arhitectură

  arhitectura diploma 2021
  Alexandru Teodor Moldovan – Loc de o tihnă, Camino de Santiago. Punto Final, Muxia

  Prin lucrările expuse în cadrul DIPLOMA 2021, tinerii participanți vin cu proiecte îndrăznețe cu impact asupra patrimoniului local. De exemplu, Andra Drăgan propune un proiect ce vizează revitalizarea zonei istorice Mântuleasca. Catinca Joita vine cu ideea unei experiențe rurale în Buciumeni, Dâmbovița, iar Diana Valentina Bogdan vine cu ideea creării unui atelier-școală în fostele Pescării ale Statului din Galați. Iată lista completă a expozanților:

  Participanții la categoria arhitectură de interior și design ambiental

  proiect miruna patricia lup
  Miruna Patricia Lup – Forest Soul – complex ecoturistic off-grid

  La secția arhitectură de interior și design ambiental, expozanții vin cu idei care vizează atât spații industriale, cât și turistice.

  Expozanți la categoria design de obiect

  arbore separator iluminat treelo
  Alexandru Cristian Bălteanu – „Treelo – separatorul vizual cu aspect de arbore iluminat”

  În cadrul secției de design de obiect, expozanții DIPLOMA 2021 vin cu propuneri îndrăznețe de upgradare, îmbunătățire a unor obiecte de uz zilnic, dar și cu soluții pentru probleme de natură medicală. Ne-a atras atenția proiectul Treelo al designerului Alexandru Cristian Bălteanu, un separator vizual cu dublu rol, căci are și iluminat integrat. Deși l-a prezentat în contextul unei cafenele, parcă ar merge bine și într-o amenajare de garsonieră.

  Expozanții DIPLOMA 2021 la secția artă și design textil

  lucrare livia greaca micrografii
  Livia Elena Greaca – MICROGRAFII

  În cadrul secției de artă și design textil, anul acesta la festivalul DIPLOMA vor fi expuse lucrări conceptuale, care pun într-o nouă lumină aspecte pragmatice ale vieții. De exemplu, lucrarea „Micrografii” a artistei Livia Greaca este inspirată din microbiologie și pune în contrast frumusețea exterioară a agenților patogeni și a virusurilor cu efectele devastatoare produse de acestea asupra umanității.

  Participanta festivalului la secția peisagistică

  O singură arhitectă va participa anul acesta la categoria peisagistică a festivalului, Daniela Ioana Guju, cu proiectul „Reabilitarea ecologică și peisageră a peninsulei Sincai – Eforie Nord”.

  Participanta festivalului la secția artă murală

  La categoria artă murală va participa tot o singură artistă în această ediție a festivalului, Ioana Mihai, cu lucrarea intitulată „Cine ești tu? Emergența în artele vizuale: labirintul cunoașterii”.

  Categoria ceramică – sticlă – metal

  lucrare diploma 2021
  Raluca Pârlițeanu – Potpourri

  Opt artiști vor participa anul acesta la secția ceramică – sticlă – metal a festivalului DIPLOMA, iată care sunt:

  Expozanții DIPLOMA 2021 la categoria design grafic

  diploma 2021
  Daia Grigore – Frica nu are păr

  Participanți la categoria Fashion

  fashion festival andreea antonescu
  Andreea Antonescu – Efemer

  Secția Foto-Video la DIPLOMA 2021

  fotografie diploma lena ciobanu
  Lena Ciobanu – Douăzeci şi patru de ore împreună (eu şi tu, mai intim decât noi)

  Categoria grafică

  strada cazarmii
  Milena Muranyi – Strada Cazărmii, Nr. 20

  Categoria pictură

  topografie
  Cristian Bara – Topografia unei stări de bine

  Participantele DIPLOMA 2021 la secția scenografie

  La categoria scenografie a acestei ediții de festival vor participa doar două absolvente: Ioana Rădoescu cu proiectul „Sub preș” și Kimberly Vintila cu Scenografia pentru Piesa „Rinocerii” de Eugène Ionesco.

  Categoria sculptură

  angoasa diploma 2021
  Daniel Stoian – Angoasă

  Categoria compoziție și muzicologie

  La secția compoziție și muzicologie va participa Alexandru Zaharencu cu lucrarea sa Primordial feelings – Instalație audio-vizuală.

  Foto principală: extras din lucrarea Locuirea pe Calea Victoriei, Posibilitatea apariției autonomului, Alice-Andreea Georgescu

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Expozanții DIPLOMA 2021 vin cu soluții ingenioase de locuire și idei inovatoa...