LIFE

Expozanții DIPLOMA 2021 vin cu soluții ingenioase de locuire și idei inovatoare în 15 specializări diferite

Inovația, reinventarea, sustenabilitatea sunt cuvintele care descriu cel mai bine proiectele absolvenților înscriși la festivalul DIPLOMA 2021.

Universul DIPLOMA 2021 este despre pictură, fotografii, instalații media, lucrări de ceramică, sticlă, metal, scenografie, textile, arhitectură și modă. Dar mai mult decât atât, este despre soluții la întrebări universale, lucrări care își propun să îmbunătățească lumea și călătorii în lumi imaginare ingenioase. Hai să descoperi selecția de anul acesta a boardului creativ.

Lucrările selectate pentru cea de-a opta ediție a singurului festival din țară dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri vor fi expuse pentru public în perioada 08-17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic din București. Și promit să te poarte într-un univers plin de ingeniozitate, care îmbină pragmatismul cu designul creativ.

diploma 2021
Festivalul DIPLOMA 2021 este prezentat de UniCredit Bank și organizat de The Institute

Anul acesta, expoziția găzduiește absolvenți a 15 specializări diferite, selectați de un board format din 42 de specialiști cu nume de referință în arta plastică, în arhitectură, fotografie și multe alte domenii conexe. E o ocazie pentru publicul larg să descopere sau să reinterpreteze relația om-spațiu, pentru că în cadrul acestei ediții, 20 de tineri arhitecți și urbaniști au ocazia să-și expună soluțiile în materie de locuire, folosire și a bordare a unor clădiri și spații reper din România.

Participanții DIPLOMA 2021 la categoria arhitectură

arhitectura diploma 2021
Alexandru Teodor Moldovan – Loc de o tihnă, Camino de Santiago. Punto Final, Muxia

Prin lucrările expuse în cadrul DIPLOMA 2021, tinerii participanți vin cu proiecte îndrăznețe cu impact asupra patrimoniului local. De exemplu, Andra Drăgan propune un proiect ce vizează revitalizarea zonei istorice Mântuleasca. Catinca Joita vine cu ideea unei experiențe rurale în Buciumeni, Dâmbovița, iar Diana Valentina Bogdan vine cu ideea creării unui atelier-școală în fostele Pescării ale Statului din Galați. Iată lista completă a expozanților:

Participanții la categoria arhitectură de interior și design ambiental

proiect miruna patricia lup
Miruna Patricia Lup – Forest Soul – complex ecoturistic off-grid

La secția arhitectură de interior și design ambiental, expozanții vin cu idei care vizează atât spații industriale, cât și turistice.

Expozanți la categoria design de obiect

arbore separator iluminat treelo
Alexandru Cristian Bălteanu – „Treelo – separatorul vizual cu aspect de arbore iluminat”

În cadrul secției de design de obiect, expozanții DIPLOMA 2021 vin cu propuneri îndrăznețe de upgradare, îmbunătățire a unor obiecte de uz zilnic, dar și cu soluții pentru probleme de natură medicală. Ne-a atras atenția proiectul Treelo al designerului Alexandru Cristian Bălteanu, un separator vizual cu dublu rol, căci are și iluminat integrat. Deși l-a prezentat în contextul unei cafenele, parcă ar merge bine și într-o amenajare de garsonieră.

Expozanții DIPLOMA 2021 la secția artă și design textil

lucrare livia greaca micrografii
Livia Elena Greaca – MICROGRAFII

În cadrul secției de artă și design textil, anul acesta la festivalul DIPLOMA vor fi expuse lucrări conceptuale, care pun într-o nouă lumină aspecte pragmatice ale vieții. De exemplu, lucrarea „Micrografii” a artistei Livia Greaca este inspirată din microbiologie și pune în contrast frumusețea exterioară a agenților patogeni și a virusurilor cu efectele devastatoare produse de acestea asupra umanității.

Participanta festivalului la secția peisagistică

O singură arhitectă va participa anul acesta la categoria peisagistică a festivalului, Daniela Ioana Guju, cu proiectul „Reabilitarea ecologică și peisageră a peninsulei Sincai – Eforie Nord”.

Participanta festivalului la secția artă murală

La categoria artă murală va participa tot o singură artistă în această ediție a festivalului, Ioana Mihai, cu lucrarea intitulată „Cine ești tu? Emergența în artele vizuale: labirintul cunoașterii”.

Categoria ceramică – sticlă – metal

lucrare diploma 2021
Raluca Pârlițeanu – Potpourri

Opt artiști vor participa anul acesta la secția ceramică – sticlă – metal a festivalului DIPLOMA, iată care sunt:

Expozanții DIPLOMA 2021 la categoria design grafic

diploma 2021
Daia Grigore – Frica nu are păr

Participanți la categoria Fashion

fashion festival andreea antonescu
Andreea Antonescu – Efemer

Secția Foto-Video la DIPLOMA 2021

fotografie diploma lena ciobanu
Lena Ciobanu – Douăzeci şi patru de ore împreună (eu şi tu, mai intim decât noi)

Categoria grafică

strada cazarmii
Milena Muranyi – Strada Cazărmii, Nr. 20

Categoria pictură

topografie
Cristian Bara – Topografia unei stări de bine

Participantele DIPLOMA 2021 la secția scenografie

La categoria scenografie a acestei ediții de festival vor participa doar două absolvente: Ioana Rădoescu cu proiectul „Sub preș” și Kimberly Vintila cu Scenografia pentru Piesa „Rinocerii” de Eugène Ionesco.

Categoria sculptură

angoasa diploma 2021
Daniel Stoian – Angoasă

Categoria compoziție și muzicologie

La secția compoziție și muzicologie va participa Alexandru Zaharencu cu lucrarea sa Primordial feelings – Instalație audio-vizuală.

Foto principală: extras din lucrarea Locuirea pe Calea Victoriei, Posibilitatea apariției autonomului, Alice-Andreea Georgescu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...