LIFE

10 lucruri de făcut ca să te simți mai bine acasă

  Casa ta este o extensie a persoanei tale: ce faci acolo îți modelează starea în bine sau îți afectează productivitatea. Studiile de specialitate arată că poți să-ți influențezi fericirea dacă îți ajustezi micile obiceiuri care fac parte din viața ta de zi cu zi.

  Câteva mici modificări în rutina zilnică pot deveni un catalizator pentru o schimbare profundă și pozitivă. Uite câteva lucruri simple, găsite pe Apartment Therapy, pe care să le faci zilnic ca să te simți mai bine acasă.

  1. Fă-ți patul

  Să-ți faci patul dimineață are multe beneficii și este primul pas pe care îl poți face ca să-ți începi ziua într-un mod mai organizat. Nu durează mai mult de trei minute și este un obicei pe care dacă îl adopți îți va influența fericirea.

  2. Fă ordine în fiecare cameră

  Este un lucru cunoscut că dezordinea cauzează stres, iar ordinea liniște. Obiceiul ăsta este simplu: ia-ți câteva minute ca să faci ordine în fiecare cameră înainte să ieși din eaDacă nu ai copii sau un partener care își aruncă hainele peste tot, cinci minute ar trebui să fie suficiente.

  dormitor ordonat
  Ia-ți câteva minute ca să faci ordine în fiecare cameră înainte să ieși din ea. Foto: Shutterstock

  3. Decorează cu obiecte cu valoare sentimentală

  Unul dintre motivele pentru care experiențele și amintirea lor îți aduc mai multă fericire decât lucrurile materiale se datorează întregului ciclu de bucurie pe care acestea ți le oferă: planificarea, așteptarea cu nerăbdare și momentul când le trăiești, apoi aducerea aminte. Fă din casa ta o galerie cu amintiri fericite.

  4. Ține un jurnal de recunoștință

  Înainte de culcare scrie o amintire plăcută din ziua aceea. Dacă ai copii îi poți întreba care a fost cea mai bună parte a zilei lor. Reflectarea este o parte importantă a fericirii, iar dacă iei o pauză ca să te gândești la un moment pozitiv în fiecare zi începi să cultivi recunoștința. Ca bonus, când amintirea s-a estompat vei avea toate aventurile importante în minte pentru totdeauna. Dacă nu reușești să te apuci de un jurnal, caută o carte care să te ghideze.

  5. Fă din spălatul vaselor un lucru distractiv

  Ideea stă cam așa: vasele nu se spală singure, așa că cel mai probabil tot tu te vei ocupa și de asta. Dacă ai pe cineva care te ajute, felicitări. Dacă nu, învață so o faci cu plăcere, simte apa caldă pe mâini. Bucură-te de spuma de la detergent. Dă drumul la albumul favorit la maxim, dansează și fă din spălatul vaselor o distracție.

  spalatul vaselor
  Transformă spălatul vaselor într-o activitate distractivă. Foto: Shutterstock

  6. Înainte să te ridici din pat setează o intenție pentru ziua în curs

  În Arta Fericirii, Dalai Lama spune că atunci ”când te trezești în fiecare zi spune: astăzi sunt norocos că sunt în viață, care este prețioasă și nu o voi irosi. Dacă îți începi dimineața furios și te gândești că nu ești funcțional înainte de cafea, nu este chiar cel mai indicat. Intenția zilnică ar putea să sune cam așa: fii productiv, bucură-te de momentele frumoase sau ceva specific precum să spui mulțumesc oamenilor dragi. Dar nu ar trebui să fie unul din lucrurile de pe lista de sarcini de bifat.

  7. Fă ceva drăguț fără să aștepți nimic în schimb

  Tunde gazonul pentru soțul tău, dar nu te aștepta la laude din partea lui. Fă patul pentru soția ta sau dă cu aspiratorul, dar nu încerca să fii aclamat. Du gunoiul pentru colegul de apartament, doar fiindcă așa vrei. Capacitatea de a cultiva relații puternice și sănătoase este unul dintre cei mai importanți factori pentru sănătate și fericire, dar dacă începi să ții scorul, beneficiul se duce. Se știe că atunci când faci un bine te simți bine.

  curatenie living
  Fă ceva drăguț fără să aștepți nimic în schimb

  8. Sună cel puțin un prieten sau o rudă pe zi

  Poți să faci asta în timp ce faci curat, patul sau plimbi câinele. Mesajele și e-mail-urile nu se pun. Sună pe cineva drag doar ca să stați la povești. Oamenii sunt ființe sociale și studiile arată că și atunci când nu ai chef, chiar dacă ești introvert, când socializezi cu cei dragi te simți mai bine.

  9. Cheltuie banii pe lucruri care te fac să te simți bine acasă

  Economisește pentru un grătar nou sau un sistem de cinema pentru o seară de film petrecută cu prietenii. Dă o petrecere și cheamă-ți toți prietenii. Nu uita să printezi fotografiile ca să-ți aduci aminte de momentele frumoase.

  10. Petrece câteva minute pe zi ca să te conectezi cu ceva mai măreț

  Indiferent ce credințe spirituale ai, sau nu ai, studiile arată că dacă te conectezi cu o putere mai mare devii mai fericit. Când realizezi că ești o parte dintr-un univers enorm ți se schimbă perspectiva și nu te vei mai consuma atât pentru toate nimicurile. Fă o plimbare în natură. Ține un jurnal, fă-ți un spa acasă, aprinde niște lumânări, fă o baie caldă, pătrunde într-o carte foarte bună. Cu siguranță deja te simți mai bine.

  Foto: Shutterstock

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 lucruri de făcut ca să te simți mai bine acasă