DESIGN INTERIOR

Dulapuri de bucătărie negre: cum să le combini încât să obții un spațiu luminos

publicat pe 21 mart. 2023

  Negrul își găsește din ce în ce mai mult locul în amenajările interioare. De la electrocasnice la finisaje, decorațiuni și obiecte sanitare negre, e clar e din ce în ce mai la modă. În amenajări cool apar și dulapuri de bucătărie negre care fac spațiul să arate mult mai elegant.

  Dacă încă nu ești încă convinsă că niște dulapuri de bucătărie negre sunt o alegere bună, să știi că în combinațiile cromatice potrivite nu întunecă deloc spațiul. Ba chiar îl pot face să arate și mai cozy. Totul ține de cum combini culorile și texturile. Ca să te convingi, îți oferim ca exemplu 12 amenajări cu dulapuri de bucătărie negre de de la Domino.

  1. Pereche cu roz

  p

  Negrul și rozul pal sunt un cuplu improbabil, dar cel din urmă aduce un plus de vioiciune nuanțelor mai serioase, precum negrul. Fie că folosești vopsea pentru pereți, fie faianță, rozul pal, pudrat este ideal cu negru dacă vrei un aer jucăuș și relaxat.

  2. Cum deghizezi blaturile cu negru

  p

  Blaturile de tip granit cu gri și negru pot părea fade și lipsite de personalitate. Ce poți face dacă nu e momentul să le schimbi? Vopsește dulapurile și peretele din spate într-o nuanță de gri-verzui cameleon (dacă vrei nuanța din imagine, este Thunderous de Sherwin-Williams). Astfel blatul pare că se estompează în fundal în loc să iasă în evidență.

  3. Lumină naturală

  p

  Dacă ai parte de foarte multă lumină naturală, optează pentru dulapuri de bucătărie negre, cu finisaje aurii. Poziția dulapurilor ar trebui să fie opusă ferestrei pe care intră lumina naturală.

  4. Finisaje vintage

  p

  Când ai dulapuri de bucătărie negre, le poți maximiza efectul cu ajutorul finisajelor. Știm deja că finisajele aurii merg de minune cu negrul, dar poți merge chiar și mai departe. Alege mânere și zăvoare aurii cu o notă vintage și vei vedea cum se transformă cu totul aspectul bucătăriei.

  5. În doze mici

  p

  Într-o bucătărie luminoasă, în nuanțe deschise, poți păstra dulapurile în aceeași schemă cromatică. Adaugă un singur dulap negru pe post de bar din lemn, până în tavan. O scară în nuanța lemn natur completează compoziția estetică și te ajută cu practicabilitatea.

  6. Tavan înalt fals

  p

  Când ai un spațiu mic, una dintre cele mai populare reguli este să nu folosești nuanțe închise. Dar de fapt, poți face asta dacă gândești bine amenajarea. Dacă ai bucătăria mică și vrei să ai dulapuri negre, pune pe pereți rafturi deschise până aproape de tavan. Vor crea impresia că spațiul este mult mai mare și tavanul mai înalt.

  7. Încălzește aspectul cu un covor

  p

  Dacă ai dulapuri de bucătărie negre și nu investești deloc în decor, estetica camerei poate fi destul de rece. Un covor colorat, un tablou și o oglindă vintage sunt câteva modalități prin care să înseninezi camera.

  8. Dulapuri negre de bucătărie într-un spațiu open space

  p

  Poți maximiza lungimea unui perete într-o bucătărie open space cu ajutorul mobilei încastrată. Un spațiu dedicat relaxării care conține și sertare și compartimente pentru depozitare transformă o bucătărie open space cu dulapuri negre într-un loc extra cozy.

  9. Corp iluminat

  p

  Un spațiu cu dulapuri de bucătărie negre în care și pereții și blatul sunt în aceeași culoare are un look dramatic perfect pentru cinele cu prietenii. În plus, arată super chic. Dar ca schema cromatică monocromă să nu pară prea exagerată, joacă-te cu corpurile de iluminat. N-ai cum să dai greș cu un corp de iluminat cu abajur mare din hârtie albă.

  10. Adaugă textură

  p

  Un alt exemplu de bucătărie în care dulapurile, insula și pereții sunt toate negre și cu toate astea, spațiul arată sofisticat și cozy. Asta se datorează elementelor care adaugă textură: tavanul din lemn natur cu grinzi, corpul de iluminat, vaza cu iarbă decorativă și covorul lung și îngust.

  11. Mai multe nuanțe închise

  p

  O nuanță închisă de cărbune poate arăta neagră în lumina potrivită, dar și luminoasă. Iar în această amenajare se împletește cu finisajele negre și aurii. Faianța în mai multe nuanțe de gri întregește lookul. Dacă îți plac culorile închise, te poți juca cu mai multe nuanțe de gri și negru.

  12. Lemn cald

  p

  Dacă vrei dulapuri negre de bucătărie și te temi că spațiul va arăta prea rece, încălzește estetica cu lemn în nuanțe calde. Împreună cu pereții de un alb crem, combinația asta cromatică face spațiul să fie luminos și cald.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Dulapuri de bucătărie negre: cum să le combini încât să obții un spațiu ...