Curte

15 decorațiuni handmade pe care să le faci pentru grădina ta

  Cu bani puțini, cu idei de mai jos și cu puțină îndemânare, poți crea chiar tu câteva decorațiuni de grădină handmade pe care să le folosești ca să-ți personalizezi spațiul exterior. Simplu și ieftin.

  Amenajarea grădinii e un proces care nu se termină niciodată, căci plantele au nevoie constantă de îngrijire. Iar asta îți dă ocazia să faci din acest spațiu un loc al experimentelor și al creativității. De exemplu, poți învăța să faci decorațiuni handmade pentru grădina ta, pe care să le expui apoi printre florile multicolore. Noi venim cu ideile, tu înarmează-te cu multă răbdare și îndemânare.

  1. Ciuperci din sticlărie veche

  a

  Dacă ai în bucătărie vase vechi din sticlă pe care nu le mai folosești, dar nici nu te lasă inima să le arunci, le poți transforma în decorațiuni de grădină handmade. Ai nevoie doar de câteva boluri mici de dulceață și pahare înalte, „evazate”, ca în imagine. Cele din urmă vor avea rol de picior, iar bolurile vor fi pălăria ciupercii. Pe ele poți lipi câteva cristale colorate, ca să imiți coloritul ciupercilor.

  2. Ghivece mozaic

  b

  Poți folosi vasele vechi și dacă nu sunt din sticlă. De exemplu, le poți sparge în bucăți mici pe care să le folosești apoi pentru a crea ghivece mozaic din ciment pentru plantele tale. Poți folosi chiar și plăci vechi de ceramică (gresie și faianță) rămase în plus de la renovări.

  3. Baie pentru păsări cu scoici

  c

  Dacă tot am pomenit cimentul, există mai multe modalități în care-l poți folosi ca să faci decorațiuni de grădină handmade. Baia pentru păsări din imagine, de exemplu, îți dă o utilitate și pentru toate acele scoici pe care le-ai adunat în vacanțele la mare, dar cu care nu știi ce să faci.

  4. Ciuperci din boluri vechi, pictate

  d

  În bucătărie găsești o mulțime de lucruri cu care poți improviza decorațiuni de grădină DIY. De exemplu, bolurile vechi și urâte pe care nu-ți mai vine să le pui pe masă. Le pictezi să imite coloritul ciupercilor și le pui cu fața în jos pe câteva crengi uscate înfipte în pământ.

  5. Libelule din tacâmuri vechi

  e

  Mai poți folosi și tacâmurile acelea înnegrite de timp pe care n-ai reușit să le lustruiești prin metodele clasice. Din ele sunt făcute aceste libelule din imagine, care au devenit decorațiuni de grădină cu aspect vintage.

  6. Suport pentru flori din răzătoare

  f

  Chiar și o răzătoare pe care te-ai gândit de atâtea ori să o arunci poate fi folosită ca să faci decorațiuni de grădină handmade. Ia exemplul din imagine și transform-o în suport pentru flori. Trebuie doar să o întorci invers și să o montezi pe un perete din foișor cu un cui. Iar în ea poți ține lavanda la uscat, ori alte soiuri parfumate din grădina ta.

  7. Suport pentru flori dintr-o greblă veche

  g

  Tot ca suport pentru flori poate fi folosită și o greblă veche. Ai nevoie doar de partea metalică, pe care să „împletești” câteva fire de plante. Poți schimba florile de pe ea în funcție de sezon, și iarna să înlocuiești florile de lavandă cu vâsc, de exemplu.

  8. Flori în tablou

  h

  Și dacă nu ai nici răzătoare, nici greblă, dar îți dorești totuși un suport de flori suspendat, poți folosi o ramă veche de tablou și o găletușă metalică. Aceste două obiecte sunt suficiente să obții o compoziție decorativă, ca cea din imagine.

  9. Suport handmade pentru plante agățătoare

  i

  Dacă vrei să-ți pui în grădină plante agățătoare sau cățărătoare, le poți face chiar tu un suport pe care să se urce. Cum e cel DIY din imagine – sunt câteva crengi uscate, prinse între ele cu sfoară. Arată ca o scară rustică, deci dublează și ca decorațiune, chiar dacă are și un rol practic.

  10. Clopoței de vânt

  j

  Cu o creangă de copac uscată, câțiva centimetri de liță, mărgele și clopoței poți crea acești clopoței de vânt buni de agățat prin grădină. Poți folosi orice culori îți plac, sau poți să-l faci chiar cu mărgele din lemn, dacă preferi un aspect boho.

  11. Lumină de grădină sub formă de picătură

  k

  Dacă vrei să-ți faci câteva decorațiuni de grădină handmade luminoase, ai nevoie doar de imaginație și niște LED-uri. Exemplul din imagine poate fi creat cu un glob pentru udat florile – îl poți „monta” în gura cișmelei dezafectate din grădina ta, iar înăuntru să strecori o instalație LED în stil sfoară.

  12. Lumină de grădină „curgătoare”

  k

  Tot cu o instalație LED tip sfoară poți realiza și această lumină „curgătoare”. Ai nevoie și de un ibric vechi, pe care să-l agăți undeva la înălțime astfel încât să pară că instalația curge din el ca apa.

  13. Butuci luminoși pentru grădină

  l

  Dacă ți-au rămas câțiva butuci întregi de la tăiat lemnele pentru foc, cu crăpături largi pe margini, poți strecura printre ele benzi led, ca să-i transformi în lumini de grădină. Sunt genul de decorațiuni de grădină handmade ușor de făcut, minimaliste, dar cu un efect spectaculos.

  14. Ghivece pentru suculente din butuci

  n

  Tot din butuci de lemn poți face și ghivece naturale pentru plantele suculente. Dacă ți-au rămas câteva trunchiuri de copaci care au putrezit și au rămas goale pe interior, în loc să le pui pe foc, poți pune ceva pământ în mijlocul lor, iar la suprafață să plantezi câțiva pui de sempervivum.

  15. Semne pentru plante din rondele de lemn

  m

  „Etichetele” din imagine sunt un exemplu de decorațiuni de grădină handmade cu rol practic. Îți înfrumusețează zona cu legume, dar o și organizează, ca să știi exact ce plante ai pus și unde. Le poți face ușor, din câteva țepușe de lemn, câteva rondele, și un marker.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  15 decorațiuni handmade pe care să le faci pentru grădina ta