CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Decluttering: lucrurile la care să renunți după ce împlinești 20, 30 și 40 de ani

  Sunt multe lucruri de care să ții cont atunci când faci decluttering. Cum ar fi mărimea apartamentului, estetica și valoarea sentimentală a lucrurilor. Dar mai este un alt factor pe care să-l iei în considerare: vârsta ta și a obiectelor de mobilier sau decor.

  Fiecare perioadă din viață vine la pachet cu schimbări care îți arată la ce ar trebui să renunți ca să înaintezi și să te simți mai bine. Iar asta include și spațiul în care locuiești. Așa că, uite la ce lucruri ar trebui să renunți când ai 20, 30 și 40 de ani, conform Apartment Therapy. 

  Decluttering la 20 de ani: orice prea adolescentin

  decluttering poster

  Cea mai grea parte atunci când devii o tânără adultă este maturizarea. De aceea, multora dintre noi ne este greu să ne despărțim de lucrurile care ne aduc aminte de adolescență. Să faci decluttering și să scapi de toate obiectele de mobilier și cele decorative care par să spună petrecere în cămin te va ajuta să treci de la o etapă la alta.

  Aici poți include lucruri precum fotolii puf vechi, mini frigidere și posterele lipite direct pe ușa camerei sau pe dulapuri. Dacă vrei să păstrezi anumite postere, înrămează-le și atârnă-le pe perete. Vor arăta mult mai chic și se vor și păstra mai bine în timp.

  Decluttering la 30 de ani: obiectele vechi

  decluttering ustensile

  Acum, că ai trecut de 30 de ani, probabil că ai un buget mai mare alocat pentru obiecte utile care-ți și plac, dar pe care nu ți le puteai permite la 20 de ani. Poți renunța la mobila veche care s-a uzat și nu se mai potrivește cu estetica pe care vrei să o oferi locuinței. Dar nu e neapărat necesar să o dai la reciclat sau să o donezi, poți să o renovezi prin procesul de upcycling. 

  Alte obiecte care intră în categoria asta includ vesela fără pereche care doar aglomerează vizual spațiul din bucătărie. În plus, renunță și la oalele și cratițele vechi care nu mai arată bine și s-au scorojit iremediabil. Meriți un set nou pentru cine delicioase.

  Decluttering la 40 de ani: schimbă salteaua

  Cu cât înaintăm în vârstă, calitatea saltelei nu mai reprezintă o opțiune, ci o necesitate care ne poate scăpa de durerile de spate. Așa că, renunță la salteaua veche și investește într-una cât mai potrivită pentru tine ca să ai un somn bun. Nu uita că pentru un somn bun trebuie să ai perna potrivită.

  În aceeași categorie intră și canapeaua veche, care și-a schimbat forma de-a lungul anilor. Plus pernele decorative care nu mai sunt la fel de pufoase oricâte fețe de pernă noi le-ai pune pe deasupra.

  Dacă ai în plan o renovare completă a apartamentului, schimbă și corpurile vechi de iluminat. Inlocuiește-le cu altele care îți reprezintă mai mult stilul decorativ de acum. Cu siguranță nu mai e același ca la 30 de ani.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Decluttering: lucrurile la care să renunți după ce împlinești 20, 30 și 40...