
Decluttering: lucrurile la care să renunți după ce împlinești 20, 30 și 40 de ani
Sunt multe lucruri de care să ții cont atunci când faci decluttering. Cum ar fi mărimea apartamentului, estetica și valoarea sentimentală a lucrurilor. Dar mai este un alt factor pe care să-l iei în considerare: vârsta ta și a obiectelor de mobilier sau decor.
Fiecare perioadă din viață vine la pachet cu schimbări care îți arată la ce ar trebui să renunți ca să înaintezi și să te simți mai bine. Iar asta include și spațiul în care locuiești. Așa că, uite la ce lucruri ar trebui să renunți când ai 20, 30 și 40 de ani, conform Apartment Therapy.
Decluttering la 20 de ani: orice prea adolescentin
Cea mai grea parte atunci când devii o tânără adultă este maturizarea. De aceea, multora dintre noi ne este greu să ne despărțim de lucrurile care ne aduc aminte de adolescență. Să faci decluttering și să scapi de toate obiectele de mobilier și cele decorative care par să spună petrecere în cămin te va ajuta să treci de la o etapă la alta.
Aici poți include lucruri precum fotolii puf vechi, mini frigidere și posterele lipite direct pe ușa camerei sau pe dulapuri. Dacă vrei să păstrezi anumite postere, înrămează-le și atârnă-le pe perete. Vor arăta mult mai chic și se vor și păstra mai bine în timp.
Decluttering la 30 de ani: obiectele vechi
Acum, că ai trecut de 30 de ani, probabil că ai un buget mai mare alocat pentru obiecte utile care-ți și plac, dar pe care nu ți le puteai permite la 20 de ani. Poți renunța la mobila veche care s-a uzat și nu se mai potrivește cu estetica pe care vrei să o oferi locuinței. Dar nu e neapărat necesar să o dai la reciclat sau să o donezi, poți să o renovezi prin procesul de upcycling.
Alte obiecte care intră în categoria asta includ vesela fără pereche care doar aglomerează vizual spațiul din bucătărie. În plus, renunță și la oalele și cratițele vechi care nu mai arată bine și s-au scorojit iremediabil. Meriți un set nou pentru cine delicioase.
Decluttering la 40 de ani: schimbă salteaua
Cu cât înaintăm în vârstă, calitatea saltelei nu mai reprezintă o opțiune, ci o necesitate care ne poate scăpa de durerile de spate. Așa că, renunță la salteaua veche și investește într-una cât mai potrivită pentru tine ca să ai un somn bun. Nu uita că pentru un somn bun trebuie să ai perna potrivită.
În aceeași categorie intră și canapeaua veche, care și-a schimbat forma de-a lungul anilor. Plus pernele decorative care nu mai sunt la fel de pufoase oricâte fețe de pernă noi le-ai pune pe deasupra.
Dacă ai în plan o renovare completă a apartamentului, schimbă și corpurile vechi de iluminat. Inlocuiește-le cu altele care îți reprezintă mai mult stilul decorativ de acum. Cu siguranță nu mai e același ca la 30 de ani.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cu ce poți curăța cel mai bine cizmele și ghetele din piele, fără să distrugi materialul
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
4 metode prin care poți să albești pernele îngălbenite fără să apelezi la curățătoria chimică
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cum să cureți ecranul computerului cu ingrediente pe care le ai în casă
-
DIY
Cum să faci căsuțe de turtă dulce precum cele din filmele de Crăciun la care te uiți an de an
Mereu am fost curioasă cum se fac acele căsuțe din turtă dulce pe care le vedeam în toate filmele de Crăciun.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cum să speli geaca de puf fără să îi deteriorezi umplutura
Foarte important: nu folosi balsam sau înălbitor.
-
LIFE
Ferme cu animale unde poți petrece o vacanță plină de serotonină și dopamină
Ce poate fi mai frumos.