CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Curățarea geamurilor cu oțet: 4 soluții mai eficiente decât cele din comerț

publicat pe 10 iun. 2024

  Curățarea geamurilor cu oțet este o alternativă tot mai des folosită. Oțetul șterge suprafața geamului, o dezinfectează și îi dă luciu. Îți prezentăm o serie de soluții pentru curățarea geamurilor cu oțet. Fiecare dintre ele poate să fie făcută în casă, rezultatele fiind mai bune și mai rapide decât în cazul soluțiilor din comerț. 

  Curățarea geamurilor cu oțet a venit ca o alternativă la folosirea substanțelor dedicate din comerț. De cele mai multe ori, amestecul de oțet cu diverse alte substanțe naturale curăță mai bine suprafața ferestrei, fără să lase urme inestetice. 

  De aceea, oțetul a devenit una dintre cele mai ieftine, accesibile și eficiente substanțe cu care se poate face curățarea geamurilor. 

  În continuare, îți prezentăm mai multe metode și combinații care au la bază oțetul pentru a putea curăța geamurile. 

  1. Oțet de vin și detergent

  Oțetul de vin este foarte bun pentru a îndepărta urmele și reziduurile lăsate pe geam de produsele comerciale. În general, pentru a da un efect de strălucire, produsele din comerț lasă pe suprafața geamului o peliculă fină de ceară. Dacă geamul este șters și curățat cu materiale nepotrivite, atunci urmele devin vizibile. 

  Într-un recipient cu pulverizator, amestecă un sfert de cană de oțet de vin cu două căni de apă și o jumătate de linguriță de detergent lichid. Poți folosi fie detergent de vase, fie detergent de haine. Amestecă totul, iar după ce s-a omogenizat aplică pe geamuri și șterge. 

  Pentru rezultate eficiente, folosește o cârpă din microfibre pentru a nu lăsa alte urme și pentru a șterge toată suprafața geamului. 

  2. Oțet simplu 

  Pentru pete mai greu de îndepărtat, acțiunea oțetului simplu este eficientă și benefică în procesul de curățare a geamurilor. 

  De exemplu, dacă ai stropi de vopsea întărită pe geam, atunci poți să încălzești o cantitate de oțet de vin și să îl aplici pe locul murdar. Spală și curăță cu o cârpă din microfibre, prin mișcări circulare. 

  În cazul în care geamul este murdar, dar petele se pot îndepărta mai ușor, folosește un amestec format dintr-o cană de oțet de vin neîncălzit și o cană de apă. Acest amestec poate îndepărta urmele de grăsime și amprentele de pe suprafața geamului. 

  3. Oțet și amidon

  Această combinație este considerată una dintre cele mai bune pentru curățarea geamurilor. 

  Într-un recipient, amestecă următoarele ingrediente: 60 mililitri de oțet alb sau de mere, 60 mililitri de alcool sanitar, o lingură de amidon de porumb și 500 de mililitri de apă. Opțional poți adăuga câteva picături de ulei esențial de lămâie sau lavandă, de exemplu. 

  Amestecă soluția până când amidonul de porumb s-a dizolvat. Pulverizează pe geam și șterge cu o cârpă curată. 

  4. Oțet și apă distilată

  O soluție potrivită atât pentru geamurile casei, cât și pentru geamurile mașinii. Combină într-un recipient 2 linguri de ulei cu 250 mililitri de apă distilată și cu 250 mililitri de alcool sanitar. 

  Amestecă bine, după care aplică pe geamuri. Șterge cu o lavetă curată din microfibre. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Curățarea geamurilor cu oțet: 4 soluții mai eficiente decât cele din comer�...