UTILE

Curățare pete de ojă de pe canapea cu apă oxigenată, fixativ și spray de geamuri

  Petele de ojă pot să deteriorezi fibrele și pot fi greu de scos dacă nu se acționează la timp. Mai ales în cazul unei canapele, de exemplu. În continuare îți explicăm ce metode de curățare pentru petele de ojă de pe canapea poți să aplici folosindu-te de substanțe pe care le ai la îndemână. 

  Dacă observi o pată de ojă pe canapea, atunci e cazul să acționezi rapid ca să diminuezi efectele negative asupra materialului. O pată de ojă uscată poate fi o reală provocare în încercarea de a fi curățată. Așa că într-un asemenea caz, soluția aplicată la timp și metoda potrivită pot scoate pata de ojă de pe canapea. 

  În continuare, îți explicăm cum să procedezi să scoți pata de ojă și ce substanțe să folosești. 

  Curățare pete de ojă de pe canapea: nu folosi acetonă

  curatare pete de oja de pe canapea shutterstock

  Deși poate părea la îndemână să folosești acetonă pentru a îndepărta petele de ojă, această substanță nu reacționează bine în combinație cu materialul canapelei, indiferent de tipul lui. 

  O alternativă ar fi apa oxigenată. Toarnă puțină apă oxigenată pe pata de ojă de pe canapea și șterge cu un prosop curat. Pata va dispărea pe măsură ce repeți procesul. 

  Apa oxigenată are menirea de a acționa ca agent de înălbire. Așa că e indicat să testezi substanța pe o zonă a tapițeriei canapelei ca să fii sigur că nu o deteriorezi. 

  Curățare pete de ojă de pe canapea: cum să folosești fixativul

  curatare pete de oja de pe canapea shutterstock

  Poți să cureți petele de ojă de pe canapea cu ajutorul fixativului de păr. Înainte să aplici fixativul, toarnă apă rece peste pată. Apoi, pulverizează de 15 – 20 de ori consecutiv fixativ de păr și stropește de câteva ori cu spirt medicinal. 

  Cu o periuță de dinți, freacă pata de ojă timp de un minut. În timp ce freci, mai toarnă apă rece peste pată. Pata de ojă de pe canapea va dispărea treptat. Important e să fii consistent în mișcări și constant în metoda aplicată. 

  O altă metodă de curățare implică dizolvantul de unghii. Odată ce ai sesizat pata, încearcă să absorbi cât mai mult din ojă cu un prosop curat de hârtie. Nu încerca să freci pata pentru că o vei accentua pe materialul canapelei. 

  Aplică apoi dizolvant de unghii direct pe pată. Atenție ca dizolvantul să nu nu conțină acetonă. În caz contrar riști să deteriorezi materialul canapelei. 

  Curățare pete de ojă de pe canapea cu soluție de geamuri

  Și soluția de curățat geamuri poate să funcționeze dacă vrei să cureți o pată de ojă de pe canapea. Înainte de aplicare, folosește un prosop de bucătărie pentru a absorbi excesul de ojă. Aplică apoi soluția de curățat geamurile și freacă în sens circular cu o periuță de dinți veche. Clătește apoi zona cu apă și lasă să se usuce. Pata de ojă va dispărea. 

  Nu în ultimul rând, spray-ul care ține insectele și țânțarii la distanță poate scoate petele de ojă la fel de bine. Spray-ul se aplică pe o periuță de dinți veche, după care pata de ojă se freacă cu mișcări circulare. 

  ALTE SUBIECTE INTERESANTE
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Curățare pete de ojă de pe canapea cu apă oxigenată, fixativ și spray de g...