LIFE

Cum se elimină petele de carioci de pe haine: metode eficiente cu substanțe de prin casă

  Când nu te ocupi imediat, petele de carioci de pe haine devin dificil de scos pe măsură ce trece timpul. Cum substanțele din comerț pot să dăuneze materialului hainei, diferite substanțe comune pot fi o alegere mai bună. Iată cum se elimină petete de carioci de pe haine cu metode rapide și de efect. 

  Joaca copiiilor poate să lase urme, la propriu, pe orice suprafață. Pe pereți, pe așternuturi și chiar și pe haine. Iar când petele sunt de carioci sau de markere, atunci joaca se transformă și într-un proces de curățare și organizare. 

  Cum se elimină petele de carioci de pe haine: ingrediente și pași

  Din fericire, substanțe de prin casă te pot ajuta să elimini petele de carioci de pe haine. Fără să fie nevoie să apelezi la produse de curățare din comerț. În cazul aplicării fiecărei substanței, important e să începi procesul de curățare rapid, astfel încât petele să dispară și să nu devină permanente. 

  În cele ce urmează, îți arătăm cu ce substanțe să elimini petele de carioci de pe haine și cum să acționezi. 

  Cum scoți petele de carioci cu alcool sanitar

  Alcoolul sanitar se dovedește a fi o modalitate foarte bună și eficientă prin care să elimini petele de cariocă de pe haine. 

  Ai nevoie de câteva bucăți de prosop de hârtie: așază pata cu fața în jos, deasupra prosopului de hârtie. Între timp, udă o cârpă sau un burete în alcool sanitar și tamponează materialul în jurul petei. Lasă puțin să acționeze, după care tamponează direct pata. Culoarea de cariocă ar trebui să înceapă să se transfere în prosopul de hârtie. 

  Cum scoți carioci de pe haine cu laptele 

  Laptele proaspăt e de real ajutor în scoaterea petelor de carioci de pe haine. Pune haine într-un bol sau un recipient suficient de mare, după care toarnă lapte astfel încât zona petei să fie acoperită. Lasă la înmuiat peste noapte. 

  A doua zi, pune haina la spălat și vei vedea că după spălare pata de cariocă va dispărea. 

  Cum scoți petele de carioci cu fixativ

  Un produs comun pentru coafarea părului, fixativul poate scoate cu ușurință petele de carioci de pe haine. Ca metodă să aibă efect, folosește mărci de fixativ ieftine, căci au în compoziție un conținut ridicat de alcool care are puterea de a scoate petele. 

  Pune îmbrăcămintea pătată pe o suprafață plană și dură. Sub ea, așează o cârpă sau un prosop curat, pe partea unde se află pata de cariocă. 

  Ia o dischetă demachiantă din bumbac, îmbib-o cu fixativ după care apasă cu putere pe pata de carioci. Pata ar trebui să se transfere aproape instant pe dischetă. După ce pata a fost eliminată, pune haina la spălat, conform indicațiilor de pe etichetă. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum se elimină petele de carioci de pe haine: metode eficiente cu substanțe de...