CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Soluții eficiente și rapide pentru curățarea perfectă a oglinzii cu ingrediente din casă

publicat pe 21 mai 2024

  Curățarea oglinzii trebuie să fie făcută regulat. Iar pentru petele persistente, substanțele comune pot să fie mult mai utile și practice. Iată o serie de soluții pentru curățarea oglinzii cu ajutorul ingredientelor de prin casă. Sfaturi și idei, în articol. 

  Cum să cureți oglinda 

  Curățarea oglinzii poate să fie făcută mult mai eficient dacă apelezi la substanțe și ingrediente de prin casă. Soluțiile pot să facă oglinda strălucitoare, fără ca petele persistente să mai fie o problemă. 

  Oglinzile se murdăresc des, în special când vine vorba de cele din baie. Acolo, suprafața oglinzii poate să acumuleze praf, păr, urme de apă dură, pastă de dinți și chiar scame. Multe dintre acestea lasă urme persistente pe oglindă care, dacă nu sunt curățate la timp, devin o problemă. La fel, chiar și condensul generat de umezeală lasă urme pe oglindă dacă suprafața nu este curățată corect și din când în când. 

  Oțet și suc de lămâie

  curatare oglinda cu otet
  Oțetul curăță petele greu de scos și redă strălucirea oglinzii

  Înainte de orice, curățarea oglinzii trebuie să fie făcută cu ajutorul unei cârpe din microfibre. Aceasta curăță eficient, nu lasă urme, nu zgârie suprafața și nu lasă resturile să se adune în colțuri. 

  O soluție de curățare a oglinzii la care poți să apelezi este cea formată din apă și oțet. Într-un recipient cu pulverizator, amestecă părți egale de apă și oțet. Dă cu soluția pe oglindă, lasă să acționeze câteva minute și șterge cu cârpa din microfibre. Dacă urmele persistă, poți aplica soluția încă o dată. 

  Oțetul fiind acid îndepărtează petele de apă dură, de pastă de dinți sau urmele de grăsime. 

  Pe același principiu, poți să folosești și sucul de lămâie. Fiind un acid natural, sucul de lămâie poate scoate orice tip de pete de suprafața oglinzii. 

  Un mix de ingrediente

  În cazul în care oglinda nu este curățată de multă vreme și petele sunt persistente, poți folosi o combinație de mai multe substanțe. 

  Amestecă 60 de mililitri de spirt, cu aceeași cantitate de oțet, la care mai adaugi o lingură de amidon de porumb și 500 de mililitri de apă caldă. 

  Soluția rezultată poate fi folosită cu un pulverizator. Odată aplicată, lasă să acționeze, apoi șterge oglinda cu o cârpă. Oglinda va fi astfel și curățată, dar și dezinfectată. 

  Bicarbonat de sodiu și oțet

  curatare oglinda cu bicarbonat de sodiu
  Pasta de bicarbonat de sodiu și oțet curăță orice tip de pată

  Cele mai greu de îndepărtat pete de pe oglindă sunt cele de apă dură. Soluția pentru a curăța oglinda este un mix între bicarbonat de sodiu și oțet. 

  Va rezulta o pastă pe care o poți pune peste depunerile de apă dură. După ce a acționat câteva minute, curăță zona pătată cu o periuță de dinți mai veche. Petele vor ieși imediat. 

  Scoate pasta de dinți tot cu pastă de dinți

  Un truc mai puțin știut, pentru a scoate urmele de pastă de dinți întărite pe suprafața oglinzii, ai nevoie tot de pastă de dinți. 

  Aplică un strat de pastă de dinți proaspătă și lasă să acționeze câteva minute. Șterge apoi cu un burete non-abraziv înmuiat în prealabil în apă caldă. 

  Sfaturi utile pentru curățarea oglinzii

  Pentru curățarea eficientă a oglinzii, iată în cele din urmă o serie de sfaturi care te mai pot ajuta: 

  • curățarea oglinzii cu cârpa din microfibre se face prin mișcări de la margine la margine, apoi de sus în jos. Nu curăța cu mișcări circulare, altfel te vei alege cu urme inestetice pe toată suprafața; 
  • dacă vrei să eviți aburirea oglinzii, șterge-o cu o cârpă pe care ai pus câteva picături de glicerină. Efectul va fi imediat, iar condensul nu va mai apărea; 
  • combinația de apă și amoniac poate fi eficientă pentru a îndepărta urmele de degete sau de grăsime; 
  • nu folosi ziar sau prosoape de hârtie pentru a curăța oglinda. Ziarul lasă reziduuri de cerneală și dungi, iar prosoapele de hârtie atrag scamele pe suprafață; 
  • detergenții de geamuri pot să fie o soluție utilă pentru petele care ies rapid. Însă pentru urmele și depunerile greu de scos trebuie să folosești un aparat de curățat cu abur. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Soluții eficiente și rapide pentru curățarea perfectă a oglinzii cu ingredi...