CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cum să-ți faci tenișii să arate ca noi cu produse pe care le ai prin casă

publicat pe 29 ian. 2023

  Când vine vorba despre îngrijirea încălțămintei trebuie doar să spui curățare teniși și imediat poți observa cum oamenii dau ochii peste cap. Majoritatea dintre noi își curăță tenișii abia după ce s-au murdărit îndeajuns de mult încât să fim forțați să o facem. Și, recunoaștem, că de cele mai multe ori îi aruncăm direct în mașina de spălat.

  Dacă ne-am ocupa mai des de curățarea încălțămintei am putea preveni petele greu de scos și să ne ușurăm procesul. Dar sincer, cine are timp să facă asta în mod regulat? Din fericire, există soluții pentru curățarea tenișilor, cu produse pe care le ai prin casă și care-ți vor face încălțămintea să arate ca nouă.

  Cu ce se curăță tenișii albi din pânză

  Curățare teniși albi

  Tenișii albi din pânză se murdăresc cel mai repede și au nevoie de o curățare profundă mai des decât cei din piele sau din pânză de altă culoare. Înainte să te apuci să-i cureți, ține cont că pânza este un material mult mai subțire și trebuie să fii blândă în mișcări ca să nu o deteriorezi rapid. Așa că îți recomandăm să folosești o periuță de dinți (sau perie) cu peri moi.

  Pentru început, folosește peria uscată ca să dai la o parte murdăria în exces de pe exteriorul tenișilor. Apoi, pune într-un lighean puțin detergent lichid de rufe în apă caldă ca să creezi soluția de curățare teniși. Cu mișcări circulare, aplică soluția cu peria sau cu o cârpă moale. Clătește periodic pânza cu apă caldă în timp ce cureți ca să eviți împrăștierea murdăriei sau a petelor pe teniși.

  Pentru petele dificile care nu se curăță complet cu soluția de detergent, poți folosi un stilou pentru îndepărtarea petelor cu clor.

  După ce ai terminat procesul de curățare și ești mulțumită de rezultat, clătește tenișii. Evită să-i scufunzi în apă, fiindcă asta le poate deteriora interiorul și le schimbă forma. Folosește în schimb o cârpă curată și umedă ca să ștergi exteriorul tenișilor. Umple-i apoi cu prosoape de bucătărie ca să-și mențină forma și lasă-i să se usuce la aer. Nu-i purta până nu sunt complet uscați.

  Dacă șireturile sunt tot albe, le poți pune la înmuiat cu clor și apoi le poți spăla la mașina de spălat haine cu alte lucruri albe.

  Curățare teniși – pete galbene pe teniși albi

  Curățare teniși pete galbene

  Petele galbene de pe teniși se formează din mai multe motive: expunerea la soare, transpirație, grăsime și curățarea prea rară. Din fericire, curățarea tenișilor albi cu bicarbonat este rapidă, ușoară și foarte accesibilă. În plus, bicarbonatul de sodiu este un ingredient eco cu care poți curăța sustenabil o mulțime de alte lucruri prin casă.

  Amestecă într-un bol o lingură de bicarbonat de sodiu și trei linguri de apă. Amestecă până soluția devine o pastă groasă. Aplică apoi pasta pe teniși și las-o să acționeze aproximativ cinci minute. Freacă petele cu o periuță de dinți sau cu un burete până acestea dispar. Șterge apoi tenișii cu o cârpă curată umedă și lasă-i să se usuce la aer.

  Soluție de curățare adidași cu pastă de dinți

  curățare teniși curățare adidași cu pastă de dinți

  Pentru tenișii cu părți tari din cauciuc și pentru adidași poți folosi pastă de dinți. Dacă părțile curățate sunt albe sau de nuanțe deschise, folosește pastă de dinți albă ca să nu riști să creezi pete noi.

  Aplică pasta de dinți pe o periuță și apoi cu mișcări circulare freacă zonele pe care vrei să le cureți. Lasă pasta să acționeze timp de zece minute și șterge cu o cârpă umedă. Repetă procesul dacă e necesar.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum să-ți faci tenișii să arate ca noi cu produse pe care le ai prin casă