CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cum să îți speli costumul de baie încât să reziste ca nou pentru ani și ani

  Probabil că ți s-a întâmplat și ție: scoți costumul de baie din dulap și observi că textura materialului s-a slăbit, culorile s-au estompat sau nu mai stă deloc bine pe tine. Fie că e vorba de un costum de baie obișnuit sau unul de marcă, ar trebui să reziste mai mult de o vară. Mai ales că nu e deloc eco să cumperi în fiecare sezon un costum de baie nou.

  Majoritatea costumelor de baie conțin un tip de spandex, care poate fi afectat de apa fierbinte, de detergenți puternici sau de o curățare inadecvată. Așa că o curățare optimă va influența foarte mult longevitatea costumului de baie.

  Așa că, uite cele mai bune trucuri de la Apartment Therapy care te vor ajuta să speli costumul de baie și să reziste mai mult timp.

  Spală costumul de baie de mână oricând e posibil

  Când speli de mână costumul de baie previi uzarea și slăbirea țesăturii cauzate de spălarea la mașină. Chiar dacă pe eticheta costumul de baie scrie că poate fi spălat la mașina de spălat haine, spălatul de mână este metoda cea mai blândă și te va ajuta să-l menții în cea mai bună formă cât mai mult timp.

  Spală-l de fiecare dată când îl porți

  Nu numai spălatul inadecvat îți degradează costumul de baie prematur. Uleiurile din piele, reziduurile de la crema cu SPF, transpirația, clorul din piscină, nisipul și sarea din apa mării pot să-ți distrugă fibrele costumului. De aceea e important să-l cureți de ele cât mai rapid după sesiunea de înot sau de plajă.

  Cum să speli de mână costumul de baie

  Costumul de baie la înmuiat
  Întâi clătește-l

  Scufundă costumul de baie în apă rece curată preț de aproximativ jumătate de oră imediat cum îl dai jos. Poți face asta în timp ce faci duș.

  Trece-l prin jetul de apă rece

  Apa rece ajută culorile să nu se întrepătrundă și e mult mai blândă cu fibrele elastice decât apa caldă.

  Folosește un detergent blând

  O linguriță de detergent blând e perfectă pentru spălarea de mână a costumului de baie. Poți folosi detergent pentru hainele bebelușilor sau cel hipoalergenic.

  După cele 30 de minute la înmuiat, urmează pașii următori:

  • Scurge apa în care a stat costumul de baie
  • Umple din nou chiuveta cu apă rece
  • Adaugă un strop de detergent
  • Freacă ușor costumul de baie cu mâinile și plimbă-l prin chiuvetă câteva minute
  • Clătește-l bine cu apă rece

  Cum să storci costumul de baie

  Cum să storci costumul de baie

  Stoarcerea clasică – ai ghicit – dăunează spandexului și-ți poate lărgi costumul. Strânge-l blând în mâini ca să scoți cât mai multă apă din el. Poți de asemenea să-l întinzi pe un prosop și să-l rulezi ca să absoarbă excesul de apă și să se usuce mai rapid.

  Lasă-l la uscat

  Să bagi costumul de baie la uscător este probabil cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru țesătura lui. Evită să îl bagi la uscător, fiindcă îi compromite și elasticul și țesătura. Nici nu-ți atârna costumul pe sârmă. Greutatea apei combinată cu natura elastică a spandexului îl va întinde. În schimb, pune-l pe o suprafața plană la uscat, fie întins pe un suport pentru uscare haine sau pe un prosop uscat și curat. Nu-l pune în soare direct ca să nu se decoloreze.

  Dacă trebuie să speli costumul la mașina de spălat haine

  Dacă trebuie să folosești mașina de spălat haine, pune costumul de baie într-o plasă și alege ciclul delicat de spălare. Plasa pentru mașina de spălat va proteja costumul, iar ciclul delicat are mai puține mișcări, ceea ce înseamnă că deteriorarea costumului va fi mai mică.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum să îți speli costumul de baie încât să reziste ca nou pentru ani și a...