Casă mai bună

Miros urât în mașina de spălat: soluții simple pentru haine frumos mirositoare și o mașină de spălat imaculată

  Miros urât în mașina de spălat – este o sursă obișnuită de bătăi de cap de care ne lovim cu toții. Din fericire însă, aceasta poate fi prevenită ori, în cazul în care încă te întrebi de ce mașina de spălat miroase urât, rezolvată.

  Exprimarea „mașină de spălat murdară” pare, la prima vedere, oximoronică. Mașina de spălat este constant inundată de apă caldă, detergent, înălbitor și alte produse menite să scoată petele și mirosurile neplăcute. Rufele spălate ies fresh, reîmprospătate din mașina de spălat, deci de ce, exact, te lovești de acel miros urât în mașina de spălat?

  În primul rând, orice mediu constant umed este predispus la mirosuri neplăcute dacă nu ești atent. Petele de mucegai și igrasie apar cu ușurință în zonele neaerisite, cu lumină scăzută și apă stătută.

  O mașină de spălat care miroase urât este o mașină de spălat în care s-au adunat bacterii, pete de mucegai insesizabile uneori, reziduri de săpun și depuneri de calcar.

  Ce este de făcut dacă te confrunți cu un miros urât în mașina de spălat?

  Dacă te lovești de un miros urât în mașina de spălat, aceasta are nevoie disperata de o igienizare corectă. Așadar, înainte să suni instalatorul să verifice dacă există scurgeri sau dacă mașina ta de spălat are probleme de funcționare, te sfătuim să îți sufleci mânecile, să te echipezi cu o pereche de mănuși de cauciuc și să te pui pe treabă.

  Încărcare frontală vs încărcare superioară

  Primul lucru de luat în considerare atunci când planifici să elimini mirosul urât din mașina de spălat este să iei în calcul modul de încărcare: deții o mașină de spălat cu încărcare superioară sau frontală? Mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt superioare din aproape toate punctele de vedere, de la calitatea curățării la eficiență. Sunt însă mult mai susceptibile instalării mirosului neplăcut și mucegaiului dacă nu sunt curățate corespunzător.

  Din cauza designului, în cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală există un risc mai mare în acumularea de reziduri de săpun.

  masina de spalat incarcare frontala

  Detergentul cu eficiență ridicată (HE) este cel mai potrivit pentru acest model. Dacă folosești un detergent dintr-o altă categorie, cantitatea de apă, mașina de spălat nu va elimina în întregime produsul la scurgere. Astfel, cuva mașinii rămâne îmbrăcată într-un strat subțire de reziduri de detergent și murdărie. Acest lucru, combinat cu căldură și umezeală, devine un teren propice pentru mucegai și mucegai. Același lucru se întâmplă cu garnitura de cauciuc a ușii, care împiedică scurgerea apei. Aceste garnituri devin capcane pentru murdărie, reziduuri de săpun.

  Pas cu pas: cum să elimini mirosul urât din mașina de spălat

  Ei bine, se poate. Dacă mașina de spălat miroase urât înseamnă că are nevoie de o curățare temeinică, nu de cine știe ce intervenții. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te echipezi corespunzător pentru această bătălie casnică. Iată care sunt produsele de care ai nevoie:

  • burete;
  • înălbitor;
  • bicarbonat de sodiu;
  • oțet alb;
  • mănuși de cauciuc;
  • o periuță de dinți;
  • ulei esențial (opțional, pentru reîmprospătare).

  Un pas adesea trecut cu vederea în curățarea mașinii de spălat este pre-exfolierea. Trebuie să elimini toate rezidurile de produse folosite. Începe, așadar, prin a îndepărta și spăla toate dozatoarele de săpun, înălbitor și balsam. Folosește o periuță de dinți sau colțul buretelui pentru interiorul crăpăturilor și colțurilor și curăță recipientele cu atenție. Dacă poți, curăță și depunerile din interiorul țevilor dozatoarelor.

  masina de spalat miroase urat

  Dacă deții o mașină de spălat cu încărcare superioară curăță cu grijă în jurul ușii și al balamalelor, unde murdăria poate trece deseori neobservată. Pentru modelele cu încărcare frontală, șterge și curăță în jurul garniturii de cauciuc pentru a îndepărta murdăria acumulată. Recomandat este să cureți aceste zone înainte să te apuci de curățarea în profunzime a tamburului.

  Tamburul, motivul principal pentru care o mașină de spălat care miroase urât

  Cel mai important factor în curățarea mașinii de spălat este controlul mucegaiului. Înălbitorul este o soluție foarte eficientă în distrugerea petelor de mucegai. Fiind un produs puternic și toxic, ai grijă să porți mănuși de cauciuc și să ventilezi bin e încăperea. O altă regulă importantă: NU amesteca NICIODATĂ înălbitorul cu alți detergenți de curățare.

  Rețeta minune pentru înlăturarea oricărui miros urât din mașina de spălat

  1. Adaugă patru căni de înălbitor la o mașină cu încărcare superioară sau două căni pentru una cu încărcare frontală;
  2. Dă drumul unui ciclu de spălare la cea mai înaltă temperatură și lasă cuva să se umple;
  3. Întrerupe ciclul de spălare după ce înălbitorul s-a amestecat cu apa. Lasă-l să acționeze vreme de 30 de minute înainte de a termina ciclul;
  4. Dă drumul unui alt ciclu de clătire cu apă fierbinte pentru a elimina toate urmele de înălbitor.

  După ce înălbitorul a igienizat tamburul, folosește combinația următoare, care funcționează ca un agent de curățare și dezodorizant secundar pentru mașina de spălat rufe. Acest mix simplu ar trebui să îndepărteze orice urmă de murdărie, ajutându-te să scapi de orice urmă de miros urât din mașina de spălat.

  bicarbonat de sodiu curatenie

  1. Amestecă ¼ de cană de bicarbonat de sodiu cu ¼ de cană de apă și adaugă amestecul în recipientul pentru detergent din mașina de spălat;
  2. Folosește patru căni de oțet alb simplu (nu oțet de mere) la o mașină cu încărcare superioară și două căni la un model cu încărcare frontală;
  3. Toarnă oțetul în tambur;
  4. Pornește un ciclu de spălare la temperatură ridicată (poți întrerupe spălarea pentru a lăsa amestecul să acționeze timp de 30 de minute pentru o curățare mai profundă);
  5. Dacă nu reușești să scoți toate petele, șterge interiorul tamburului cu un burete, asigurându-te că nu scapi din vedere colțurile și garnitura. Ștergerea tamburului ajută, de asemenea, la eliminarea mirosului de oțet rămas;
  6. Rulează un ciclu de clătire;
  7. În cele din urmă, poți folosi un ulei esențial pe gustul tău pe sigiliu, ca agent de îndepărtare a mirosurilor și dezinfectant ușor.

  De ce îmi miros hainele urât după spălare?

  miros haine proaspat spalate spalate

  Te întrebi de ce miros urât rufele spălate? Felul în care le speli și timpul pe care îl petrec în mașina de spălat după finalizarea ciclului de spălare sunt factori decisivi. Iată ce trebuie să faci ca hainele să nu mai miroasă urât după spălare:

  1. Scoate imediat hainele umede. Când lași hainele să stea în mașina de spălat, acestea capătă un miros stătut, care afectează și tamburul mașinii de spălat. Scoate-le așadar cât mai rapid și lasă tamburul să se usuce între zilele de spălare.
  2. Spală hainele pe dos. Spălarea pe dos ajută apa și săpunul să ajungă la petele de transpirație și la uleiurile care rămân pe haine.
  3. Folosește ulei esențial de lămâie. Citricele din uleiul esențial pot ajuta la descompunerea uleiurilor din îmbrăcăminte și la reducerea reziduurilor de săpun. Folosește doar câteva picături pentru mașina cu încărcare superioară și una sau două picături pentru cea cu încărcare frontală.
  4. Folosește tipul potrivit de detergent și cantitățile recomandate. Dacă nu folosești suficient detergent hainele tale nu se vor curăța cum trebuie, dar o cantitate prea mare poate interfera cu capacitatea de curățare a mașinii de spălat. În plus, prea mult detergent afectează calitatea apei, care se mișcă mai greu în cuvă.
  5. Ține ușa deschisă între zilele de spălat, astfel încât mașina să se poată usca mai repede. Mai puțină umiditate, mai puține șanse să ai probleme cu mucegaiul.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Miros urât în mașina de spălat: soluții simple pentru haine frumos mirosito...