UTILE

Cum îndepărtezi petele de pe caserole și ce să faci ca să scapi de mirosurile neplăcute

  O caserolă folosită des și spălată necorespunzător poate să aibă foarte multe pete. Ca să nu arunci caserola, îți spunem cum îndepărtezi petele de pe caserole cu ingrediente din bucătărie. De asemenea, îți explicăm ce ingrediente te ajută să scapi de mirosurile neplăcute impregnate pe suprafața unei caserole. 

  Caserolele folosite pentru depozitarea mâncării ajung să aibă pete și să prindă mirosuri nedorite dacă nu sunt spălate corect. Utilizarea îndelungată a caserolelor face ca acestea să se decoloreze, să aibă pete de grăsime și să aibă un aspect inestetic, mat. 

  Din fericire, nu este nevoie să apelezi la substanțe chimice scumpe din comerț pentru a curăța caserolele. Dacă vrei să îndepărtezi petele de pe caserole o să ai nevoie de un simplu ingredient comun din bucătărie. 

  Este vorba de zahăr. Și o să mai ai nevoie de detergent lichid de vase, precum și de gheață. Îți explicăm în cele ce urmează cum să procedezi. 

  Cum îndepărtezi petele de pe caserole cu zahăr și gheață

  Înainte de orice, spală caserola temeinic, cu apă și detergent de vase, astfel încât să nu mai rămână resturi alimentare și murdărie. După ce ai spălat caserola, ia câteva linguri de zahăr și acoperă întreaga bază a caserolei. Adaugă câteva picături de detergent de vase. Amestecă aceste ingrediente și întinde mixul pe toată suprafața caserolei. 

  Lasă mixul să acționeze câteva minute. Ia apoi câteva cuburi de gheață și închide recipientul astfel încât să fie etanș. Agită caserola cu bucățile de gheață, după care las-o deoparte pentru minim cinci minute. În acest timp, grăsimea este absorbită de zahăr și de săpun, iar petele vor dispărea după ce clătești caserola cu apă. 

  Cum îndepărtezi petele de pe caserole: așa scapi de mirosurile neplăcute

  Dacă caserola are mirosuri neplăcute impregnate pe suprafața ei, o metodă de curățare ar fi să o pui la mașina de spălat vase. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci poți să apelezi la alt ingredient comun de prin casă. 

  Cafeaua, sub formă de boabe sau măcinată, are capacitatea de a elimina mirosurile nedorite. Pentru o caserolă care are mirosuri neplăcute impregnate, cafeaua poate să facă minuni. 

  Spală caserola și las-o la uscat. Adaugă apoi o linguriță de cafea măcinată în interiorul caserolei și închide capacul. Lasă cafeaua să acționeze pentru două zile. După această perioadă, după ce desfaci caserola, mirosul neplăcut va fi dispărut. 

  Bicarbonatul de sodiu este, iarăși, un ingredient bun care poate elimina mirosul neplăcut impregnat pe suprafața unei caserole. După ce speli și usuci caserola, pune pe toată baza ei un strat subțire de bicarbonat de sodiu. 

  Apoi, umple caserola cu apă caldă și pune capacul. Amestecul trebuie lăsat să acționeze peste noapte. A doua zi, spală caserola cu apă călduță. Mirosul neplăcut nu se va mai simți deloc. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum îndepărtezi petele de pe caserole și ce să faci ca să scapi de mirosuri...