LIFE

11 trucuri bune pentru casă de pe TikTok care îți vor face viața mai ușoară

  Pe TikTok găsești mereu soluția la orice problemă. Iar multe dintre trucurile și metodele ingenioase de pe TikTok se potrivesc și se aplică în situații de zi cu zi. Ți-am pregătit o listă de trucuri bune pentru casă de pe TikTok pe care poți să le aplici acasă și care te vor ajuta să economisești timp, bani și să nu mai ai parte de dureri de cap. 

  Platforma TikTok a devenit, printre altele, un mediu util de unde poți să înveți diverse trucuri sau metode prin care să îți faci viața mai ușoară în diverse situații. Astfel, utilizatori din întreaga lume împărtășesc cu ceilalți internauți tot felul de trucuri bune pentru casă prin care arată cât de ușor poți face unele operațiuni în ciuda faptului că par imposibil de realizat. Iar multe dintre ele, odată aplicate, îți pot scuti timp și bani. 

  Tocmai de aceea, ți-am pregătit o listă de 11 trucuri bune pentru casă de pe TikTok cu care să îți faci viața mai ușoară, iar activitățile de zi cu zi să nu mai fie așa de stresante.

  1. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: trage jaluzelele cum trebuie

  https://www.tiktok.com/@kriskoexists/video/6927826085274979589

  Dacă acasă ai jaluzele e posibil să ai impresia că dacă sunt trase, în oricare direcție, atunci nimeni din exterior nu te mai poate vedea. Utilizatoarea @kriskoevists spune că mulți dintre noi folosim jaluzelele în mod greșit. De aceea a explicat unul dintre trucurile bune pentru casă de pe TikTok care te pot ajuta. 

  Lamele jaluzelelor trebuie să fie închise în jos și nu în sus. Chiar dacă în ambele variante impresia este că ești ferit de ochii curioșilor, dacă lamele jaluzelelor sunt trase în sus trebuie să știi că din exterior ești mai vizibil decât ai impresia. Iată un truc util de pe TikTok care îți garantează intimitatea. 

  2. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: cum îndepărtezi urmele de lipici

  @acleanbee

  sharing how to remove stickers from glass and mirrors! #cleaninghacks #cleaningtips #foryoupage #foryou #4yp #4u

  ♬ original sound – Kait

  O problemă cu care mai ales familiile cu copii se confruntă: cum îndepărtezi stickerele puse pe ferestre sau oglinzi? 

  Cu toții ne-am confruntat cumva cu acestă problemă. Soluția a fost mereu să iei ușor sticker-ul dintr-un colț, să speri că se îndepărtează de la sine cu totul și că urmele de lipici nu sunt atât de evidente. Dar aproape niciodată scenariul ăsta nu funcționează. 

  Un truc bun pentru casă de pe TikTok vine de la @acleanbee. Utilizatoarea spune că pentru a nu rămâne cu urme de lipici pe suprafețe e important să folosești un uscător de păr înainte să îndepărtezi stickerul. În felul ăsta, lipiciul se încălzește și devine mai ușor de îndepărtat. Trebuie apoi să folosești un cuțit sau un obiect ascuțit, să îndepărtezi sticker-ul și să stai fără griji căci lipiciul se va lua de la sine. 

  3. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: borcane cu lumânări refolosite

  @homethirty_one

  Cleaning out old candles and reusing the jar 🕯 #cleantok #hack #tips #cleaning #cleaningtiktok #fy #foryou #foryoupage #fyp

  ♬ Stuck In The Middle – Tai Verdes

  Câteodată, un borcan nu e de ajuns. Și mai ai nevoie de unul în plus ca să depozitezi ceva prin casă. Dacă ai prin casă lumânări în borcan, iată unul dintre trucurile bune pentru casă de pe TikTok care o să te ajute să refolosești recipientul. 

  Când lumânarea este pe terminate, umple borcanul cu apă clocotită și așteaptă ca ceară să se ridice la suprafață. După ce apa s-a răcit, spală borcanul, îndepărtează etichetele și te-ai ales cu o altă soluție de depozitare la nevoie. 

  4. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: rupe în unghi banda adezivă 

  @mancrafting

  I use this tip everytime I use masking tape. #learnontiktok #tiktokpartner #tapehack #shoptips #tipsandtricks

  ♬ NEVER STOP – Over October

  Banda adezivă are uneori propria minte și nu te lasă să îi găsești capătul atunci când ai mai mare nevoie. Înainte să începi un nou proiect de bricolaj, trucul ăsta de pe TikTok te poate ajuta să economisești timp și energie. 

  Tot ce ai de făcut, potrivit utilizatorului @mancrafting, este să îndoi banda într-un unghi de 90 de grade, să o presezi, după care se va rupe foarte ușor. În acest fel vei putea vedea mereu capătul benzii rămase, iar lungimea de bandă deja ruptă va avea un capăt prin care poate să fie manevrată mai ușor. 

  5. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: role de toaletă pentru draperii

  @rightguysreview

  #hack #interiordesigner #fyp #viral #foryou #rightguysaldireviews #righguys® best hack on tiktok #tiktokuk #home #homehack #oldvideo #reposted

  ♬ original sound – RIGHT GUYS

  Unul dintre cele mai apreciate și simple trucuri bune pentru casă de pe TikTok implică utilizarea rolelor de toaletă. Și nu, nu pentru vreun proiect DIY în baie, ci pentru a oferi unei perdele aspectul dorit. 

  Astfel, dacă vrei ca perdelele tale să arate impecabil, cu acel aspect în valuri, rolele de toaletă te pot ajuta să imprimi acest efect. Trebuie să dai stâlpul draperiei jos și după fiecare gaură a perdelei să introduceți câte o rolă de hârtie. Rolele își vor menține poziția, iar va arăta ca și cum are natural acest aspect ondulat. 

  6. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: un sac de gunoi pentru a vopsi

  @watchsharesave

  Paint tray tip 👌🏻 #diy #painting #paintinghacks #diytiktok

  ♬ original sound – Watch, Share, Save

  Dacă ai în plan să vopsești un perete în casă, știi la ce să te aștepți: multă murdărie și vopsea împrăștiată. Utilizatoarea de TikTok @diyonabudgetofficial prezintă un truc bun pentru casă pe care îl poți folosi pentru a limita apariția stropilor de vopsea nedoriți. 

  Tot ce trebuie să faci este să pui un sac de gunoi peste tava de vopsea și să îl legi astfel încât să fie fix. După care torni vopseaua și îți faci treaba. Pensulele sau trafaleturile nu vor avea de suferit, iar vopseaua se va aplica în mod normal. După ce termini de vopsit, scoate sacul de gunoi, prinde-i capătul și aruncă-l. Tava ta de vopsit va rămâne curată, iar tu vei petrece mai puțin timp în încercarea de a scoate vopseaua de pe ea. 

  7. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: așa ai mereu așternuturi ca noi

  @mama_mila_

  Treat yourself to the best nights sleep ✨ #cleaninghacks #cleaningtips #cleanhome #homehacks

  ♬ Celebrate the Good Times – Mason

  Senzația pe care ți-o oferă așternuturile curate atunci când te pui în pat e de neprețuit. Dacă vrei ca senzația asta să dăinuie atunci aplică acasă acest truc bun pentru casă de pe TikTok. 

  Scoate lenjeria de pat și spal-o. Dar nu folosi balsam de rufe, ci o jumătate de cană de oțet. Textilele vor deveni astfel mult mai moi. Între timp, aspiră salteaua. Separat, amestecă într-un recipient o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu 3-5 picături de ulei esențial, orice aromă preferi. 

  Pune mixtura din belșug pe saltea. Las-o să acționeze o perioadă și aspiră din nou. După care pune cearșafurile curate. Senzația va fi aceea că dormi într-un pat de hotel de lux. 

  8. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: rola de bucătărie scoate petele

  @facesbyadi

  This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage

  ♬ original sound – adikempler

  În orice casă există containere de plastic care încă au pete de culoare sau de grăsime după utilizare și spălare. Ca să scapi de acest aspect nedorit, utilizatoarea de TikTok @adikempler crede că are cea mai eficientă și simplă metodă. 

  Pune săpun lichid în recipient, adaugă și apă caldă, după care pune și câteva bucăți mărunțite de rolă de bucătărie. Pune capacul și agită energic timp de minim 45 de secunde. Clătește apoi cu apă și recipientul ar trebui să arate ca nou. 

  9. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: orezul curăță biberonul murdar

  @.dayi_prz

  Cleaning baby bottles hack! #babybottle #lifehack #easy #fyp #mommylife

  ♬ Airplane Mode – Limbo

  Un biberon murdar nu e un lucru de dorit. Orice părinte știe că mirosul și resturile sunt greu de îndepărtat din biberon, de aceea trebuie acționat rapid. 

  TikTok are soluția din nou, cu ajutorul unuia dintre acele trucuri bune pentru casă. Ai nevoie de o cantitate mică de orez pe care o introduci în biberon, apoi adaugi detergent de vase și apă caldă. Agiți biberonul, scurgi apa cu orez și clătești. Iar în caz că mai apar pete sau simți mirosuri nedorite mai poți repeta procesul. Biberonul va fi foarte curat la final. 

  10. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: așa desfaci berea când nu ai desfăcător

  @awheckitsemilyzeck

  Here’s a tutorial on how to properly do the bottle-opening trick #fyp #bottlecapchallenge #lifehack #levelup

  ♬ original sound – Emily Zeck

  Ți-am povestit deja cum să depozitezi vinul rămas după o petrecere astfel încât să nu capete un gust nedorit. Dar cum rămâne cu bere când nu ai un desfăcător la îndemână? Un truc bun pentru casă de pe TikTok poate fi de folos. 

  Ca să desfaci capacul unei sticle de bere ai nevoie de o altă sticlă de bere. Pui capacul uneia sub capacul celeilalte, apoi lovești ușor cu talpa piciorului berea de dedesubt. Capacul primei beri va sări instant și astfel te poți bucura de bere. 

  11. Trucuri bune pentru casă de pe TikTok: spuma de la paste dispare în felul ăsta

  @ethanrodecoffee

  Put an ice cube in your noodles to get rid of bubbles and foam. You’ll never mess up your stove top again. #lifehacks #tiktoklifehacks #4u #foryou

  ♬ original sound – Ethan Rode

  Se poate întâmpla ca atunci când gătești paste să te trezești cu mult spumă în oala care fierbe. Iar o parte să dea pe lângă. 

  O bucată de gheață poate să rezolve situația și să facă să dispară aproape instantaneu orice urmă de spumă. Și iată cum puterea trucurilor bune pentru casă de pe TikTok poate să fie de folos. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  11 trucuri bune pentru casă de pe TikTok care îți vor face viața mai ușoar�...