CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cum calci hainele fără fierul de călcat: trucuri cu acțiune rapidă și imediată

  Hainele pot să fie călcate fără un fier de călcat clasic dacă situația o cere. Ai nevoie de câteva obiecte de prin casă și spirit creativ. Iată cum calci hainele fără fierul de călcat cu ustensile casnice. Îți prezentăm și câteva metode ingenioase care te pot ajuta să calci hainele. 

  Chiar e posibil să îți calci hainele fără fierul de călcat. Ai nevoie doar de puțină inspirație de moment și de obiectele potrivite care să te ajute. Cutele hainelor se vor nivela, iar articolul vestimentar va arăta la fel de impecabil ca în cazul metodei deja știute. 

  Important e să aplici aceste practici corect, fără să deteriorezi materialele și fără să folosești greșit obiectele casnice. 

  Acestea funcționează, mai degrabă, ca alternative la metoda clasică de călcat hainele. Așa că folosește-le doar la nevoie, atunci când nu ai la îndemână un fier de călcat. 

  Iată cum îți calci hainele fără fierul de călcat cu diverse obiecte de prin casă. 

  Cum calci hainele fără fierul de călcat: placa de păr

  Poate cea mai la îndemână soluție, placa de păr poate fi folosită pe post de fier de călcat. Este perfectă pentru a nivela gulerele sau faldurile mici ale materialelor, de exemplu. 

  Setează placa de păr la o temperatură medie și înainte să pui pe material testează să nu îl ardă. Ține placa pe zona dorită timp de câteva secunde. Cutele vor dispărea, iar materialul va părea ca și cum este călcat. 

  Înainte să folosești placa ai grijă să o cureți de orice reziduuri de păr sau de eventuale urme de produse de styling. Aceste resturi pot deteriora materialul hainei. Totodată, nu folosi placa pe materiale delicate. 

  Cum calci hainele fără fierul de călcat: aburul de la fierbător

  Ca să imiți jetul de abur al unui aparat de călcat te poți folosi de un ibric sau de un fierbător. Pune apă la încălzit în ibric, iar după ce atinge punctul de fierbere și lasă aburi pune haina deasupra. Hainele șifonate nu vor mai avea cute. Însă e nevoie să ții hainele în acest fel pentru minim 20 de minute. 

  Prosopul ud te ajută să calci hainele

  O modalitate simplă și ingenioasă care poate da rezultate rapide. Pune hainele șifonate pe o suprafață dreaptă, după care acoperă-le cu un prosop umed și apasă puternic cu podul palmelor. 

  Lasă hainele să se usuce și vei observa cum cutele dispar și articolele par călcate în mod tradițional. 

  Cum calci hainele fără fierul de călcat: baia cu aburi 

  La fel de bine poți să pui hainele șifonate pe umerașe și să le agăți în spațiile disponibile de prin baie. Asigură-te că în baie există aburi și lasă hainele acolo cât timp faci un duș, de exemplu. 

  Cutele hainelor se vor „înmuia” și îndrepta grație aburului din baie. La final, dacă hainele sunt umede, lasă-le să se usuce natural. 

  Apa și oțetul, soluții pentru hainele cu cute

  Ai nevoie de oțet alb și apă, proporția fiind de 1:3. Amestecă apa cu oțetul și pulverizează pe hainele șifonate. Lasă să se usuce, după care întinde-le pe umerașe. Cutele vor dispărea și hainele vor avea un aspect plăcut, ca de nou. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum calci hainele fără fierul de călcat: trucuri cu acțiune rapidă și imed...