SHOPPING

Cum alegi cel mai bun fier de călcat: top 5 produse cu review-uri pozitive

  Dacă te gândești să-ți iei un nou fier de călcat, îți facem documentarea mai ușoară. Timpul pe care l-ai fi petrecut cautând și citind zeci de păreri, poți să-l folosești făcând ceva pentru tine. Căci am luat la puricat eMAG-ul ca să găsim cele mai bune fiare de călcat, evident, și cu cele mai bune recenzii.

  Când te gândești la un fier de călcat probabil ai în minte că face fix ceea ce promite, adică să te ajute să calci haine. Însă trăim vremurile în care tehnologia a ajuns să fie integrată în orice dispozitiv posibil, inclusiv într-un fier de călcat. Așa că alegerea e grea. Unele fiare de călcat promit abur mai mult, altele că nu îți ard materialele. În timp ce altele promit un raport calitate-preț ok sau sunt mult prea tehnologizate ca să știi cum să mai calci.

  Cu această dilemă în minte, am făcut o listă scurtă de fiare de călcat cu review-uri bune de la clienți. Ca să știi încotro te orientezi și la ce să te aștepți dacă te gândești să cumperi un fier de călcat. Și dacă tot ești la capitolul shopping, uite și o listă cu top cele mai bune aspiratoare robot pe care le poți cumpăra.

  1. Fier de calcat Tefal Ultimate Pure

  fier de calcat tefal
  Fier de calcat Tefal Ultimate Pure, eMAG, 510,99 lei

  Unul dintre cele mai bine cotate fiare de călcat în opinia clienților de pe eMAG este fierul de calcat cu abur Tefal Ultimate Pure. Din 237 de review-uri a obținut nota 4,54 din 5 fiind apreciat pentru controlul precis al temperaturii, pentru aburul puternic pe care îl scoate și pentru că apa din rezervor nu picură atunci când este folosit. Un alt avantaj al acestui fier de călcat este filtrul Micro-Calc. Care stopează depunerile de calcar și oferă un abur filtrat 100%.

  Singurul minus detectat de utilizatori este acela că trebuie umplut destul de des cu apă, chiar dacă are o capacitate de 350 de mililitri.

  „Mult mai practic decât fierul de călcat cu stație, calcă foarte ușor. Calcă foarte bine, indiferent de timpul de material. Permite călcare precisă chiar și în colțuri, are și stropitor, materialele sunt de calitate, aspectul este unul foarte modern și ergonomic, talpa glisează foarte bine. Iar dacă filtrul de calcar își face treaba bine probabil nu am să schimb acest produs în următorii cinci-zece ani. În plus, este produs în Franța, nu în China”, spune Alexandru în review-ul lui.

  2. Fier de calcat Rowenta SteamForce

  fier de calcat rowenta
  Fier de calcat Rowenta SteamForce, eMAG, 583,15 lei

  Fierul de călcat Rowenta SteamForce promite exact ceea ce îi spune numele: o forță mai mare a aburului în comparație cu alte fiare de călcat. De altfel, are o tehnologie brevetată a tălpii care permite distribuirea uniformă a aburului, precum și accesul facil în zone precum margini înguste, cusături și gulere. Fiind în topul preferințelor clienților de pe eMAG, acest fier de călcat a primit nota 4,39 din 51 de review-uri.

  Mânerul este ergonomic, iar talpa este din oțel inoxidabil, fapt care asigură performanță și alunecare durabilă. Totodată, are incorporat un sistem anticalcar care previne depunerea calcarului în fierul de călcat. Fierul de călcat Rowenta SteamForce se oprește automat după opt minute de inactivitate dacă este lăsat în poziție verticală și după 30 de secunde dacă este lăsat în pozție orizontală.

  „Foarte bun. Calcă excelent de bine și foarte rapid. Este bine construit și are jet de aburi cu capacitate mare. E Mercedes-ul fiarelor de călcat. Problema este doar la transport. A venit greu de tot”, a scris Iorga despre experiența cu fierul de călcat Rowenta SteamForce.

  3. Fier de călcat Philips Azur Elite

  fier de calcat philips
  Fier de călcat Philips Azur Elite, eMAG, 784,25 lei

  Atuul fierului de călcat Philips Azur Elite este că are incorporat o tehnologie de reglare automată a temperaturii, denumită OptimalTEMP. Asta înseamnă că tu poți să calci orice material, de orice tip și în orice ordine, fără să îl arzi. Philips spune în descrierea produsului că poți să calci în siguranță orice, de la blugi la mătase, de la lenjerie de pat la cașmir, în orice ordine, fără să aștepți ca temperatura să se regleze.

  „Designul este deosebit, iar greutatea este medie. Este mai bun doar pentru că nu mai stai să-i reglezi temperatura în funcție de țesături. Sunt foarte încântată de fierul ăsta de călcat. Aveam niște tipuri de cămăși pe care fostele mele mașini de calcat nu reușeau să le calce cum trebuie. Rămâneau mereu boțite. Această mașină a reușit”, a scris Teodora.

  Talpa SteamGlide Plus, cu strat de titan și un înveliș cu alte șase straturi, asigură alunecare pe orice material, fiind antiaderentă, rezistentă la zgârieturi și ușor de curățat. O parte dintre cei care au cumpărat fierul de călcat Philips Azur Elite spun că apa din rezervor se termină cam repede, iar fierul scoate foarte mult abur chiar și în modul ECO. Acest fier de călcat a primit nota 4,55 din 5, prin prisma celor 114 review-uri.

  4. Fier de călcat fără fir Star-Light Evo

  fier de calcat star light
  Fier de călcat Star-Light Evo, eMAG, 94,99 lei

  O variantă de buget, dar cu review-uri excelente, pentru care a primit 4,64 din 5 din 307 review-uri pe site-ul eMAG, fierul de călcat fără fir Star-Light Evo SIA-2435 e o opțiune de luat în calcul. Talpa acestui fier de călcat este confecționată din ceramică, astfel că hainele nu se vor lipi atunci când le calci. În plus, este rezistentă la zgârieturi și la temperaturi ridicate. Fierul de călcat fără fir Star-Light Evo permite și călcarea pe verticală, indiferent de tipul de material. Are, de asemenea, funcțiile anti-calcar și anti-picurare.

  Majoritatea celor care l-au folosit l-au apreciat pentru prețul accesibil și pentru ușurința cu care calcă hainele. „Este conform descrierii, rapid și ușor de folosit, cu rezultate bune”, scrie Cristina. „Nu e deloc greu, calcă eficient. Nu lipește, nu arde. Pentru alte fiare de călcat plătești brand-ul. Fierul ăsta de călcat face același lucru”, punctează și Georgeta.

  5. Fier de călcat portabil Rowenta First Class

  fier de calcat portabil
  Fier de călcat portabil Rowenta First Class, eMAG, 164,99 lei

  Pentru că nu peste tot unde călătorești găsești un fier de călcat, am căutat și o recomandare de fier de călcat portabil. Pe site-ul eMAG, cu 125 de review-uri și nota 4,59 din 5, fierul de călcat portabil Rowenta First Class DA1510F2 punctează bine la toate capitolele. Ușor, cu design compact și mâner pliabil, acest fier de călcat a fost apreciat de utilizatori drept perfect pentru orice tip de călătorie. Are o talpă din inox cu 200 de micro-orificii pentru o distribuție bună a aburului, vârful de precizie asigură acces ușor în zonele dificile, fiind ideal pentru a elimina cutele de pe costume sau pentru a călcat hainele direct pe umeraș.

  „Prețul este corect. E foarte util în concediu. Ușor de transportat. O să râdeți, dar acest fier calcă mult mai bine, mai ușor și mai rapid decât fierul «mare» de călcat”, menționează Lili.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum alegi cel mai bun fier de călcat: top 5 produse cu review-uri pozitive