CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Lucruri pe care nu le țin în baie din cauza umezelii și a fluctuațiilor de temperatură

  Știu că mulți dintre locuim în spații mici, nu avem loc de depozitare foarte mult în dormitor sau living, așa că încărcăm și baia cât de mult putem cu toate produsele și textilele posibile. Dar nu e recomandat, de fapt, să depozităm prea multe lucruri în baie, din cauza umidității și a fluctuaților de temperatură. Așa că iată lucruri care nu se țin în baie.

  Mai știu și că există sisteme de ventilație sau geamuri de aerisire, care mai îmbunătățesc un pic situația, dar nici ele nu fac față întotdeauna și nu rezolvă până la capăt problema fluctuațiilor de temperatură care afectează produsele cosmetice cu ingrediente active, de exemplu.

  Scurtă listă de lucruri care nu se țin în baie

  lucruri care nu se țin în baie
  Nu folosi coșuri, ci mai degrabă un dulap închis.

  Aparatele electrice și electronice

  Scoate epilatorul, aparatul de ras, peria electrică pentru față sau orice alt aparat din baie. E un spațiu umed, cu abur și condens, ceea ce nu e ideal pentru device-urile care folosesc electricitate

  Baia este un mediu umed, iar acest nivel ridicat de umiditate poate afecta grav electronicele, căci poate coroda componente interne sensibile și poate duce la defecte ireparabile.

  Produsele cosmetice și pentru machiaj

  Umiditatea menționată și mai sus poate afecta structura și compoziția produselor cosmetice, în special a celor sub formă de creme sau loțiuni. Care mai poate duce și la separarea ingredientelor, alterarea texturii sau chiar contaminarea produselor cu bacterii sau mucegai.

  În plus, spațiul e expus la variații de temperatură, de la căldură ridicată în timpul dușului sau băii, până la răcirea rapidă atunci când aerul condiționat este pornit. Aceste fluctuații de temperatură pot duce la schimbări schimbări chimice și compromite eficacitatea lor.

  Baia este și un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, a mucegaiului și a altor microorganisme. Produsele cosmetice, cum ar fi fondul de ten sau rujurile, vin în contact direct cu pielea și mucoasele. Dacă aceste produse sunt expuse la bacterii sau mucegai, pot deveni surse de iritații cutanate.

  Cum și unde să depozitezi produsele cosmetice

  Este recomandat să păstrezi produsele cosmetice într-un loc răcoros și uscat, unde temperatura să fie constantă, cum ar fi un dulap sau un sertar.

  Evită expunerea la lumină directă, căci poate degrada ingredientele active din produsele cosmetice.

  Lama de ras

  Tot din cauza faptului că baia este un mediu umed și cald, nu e recomandat să ții lama de ras acolo. Poate oxida, ceea ce îi afectează eficiența și durabilitatea. Mie mi s-a întâmplat să ruginească direct și rapid, deși am un mic geam de aerisire în baie.

  Și există riscul de infecții, căci din cauza umezelii se pot dezvolta bacterii și mucegai care se pot dezvolta pe lamă.

  Medicamentele

  Baia este un mediu umed și cald, ceea ce poate afecta calitatea și eficacitatea medicamentelor. Umiditatea poate determina comprimatele să se dizolve sau să se degradeze mai rapid, ceea ce poate compromite tratamentul.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Lucruri pe care nu le țin în baie din cauza umezelii și a fluctuațiilor de t...