DESIGN INTERIOR

Cum alegi comoda TV potrivită: criterii obligatorii de care să ții cont

publicat pe 05 iun. 2024

  Comoda TV este o piesă de mobilier regăsită în toate amenajările moderne. Un living nu este complet fără o astfel de comodă. Totuși, alegerea comodei TV trebuie să fie una potrivită, pentru a se integra normal în amenajare. Uite cum alegi comoda TV potrivită în funcție de o serie de criterii. Toate detaliile, în articol. 

  Deși poate părea doar o altă piesă de mobilier din living, comoda TV trebuie să continue ideea amenajării, să o completeze prin design și să vină și cu plusuri, cel puțin la nivel de depozitare. 

  Comoda, o piesă de mobilier necesară 

  Comoda pentru televizor devine o piesă esențială amenajării livingului

  Comoda este o piesă nelipsită din proiectele de amenajare recente. Poate fi pusă în living sau în dormitor cu scopul de a aduce stil și funcționalitate camerei. 

  Când vine vorba de living, comoda este folosită în special pe post de suport pentru televizor sau ca spațiu de depozitare și amenajare. Ușor, ușor, comoda TV devine o piesă de sine stătătoare a unei amenajări moderne, fiind necesar de integrat în decorul casei. 

  Pentru a alege comoda TV potrivită, există o serie de criterii de care să ții cont. Printre cele mai importante sunt dimensiunea televizorului, stilul de amenajare al locuinței sau cât de practică este această piesă de mobilier. 

  Mărimea televizorului

  comoda tv potrivita pentru living
  Mărimea televizorului și lățimea comodei, aspecte importante de luat în seamă

  Poate unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de alegerea comodei TV, mărimea televizorului ține de confortul tău, dar și te integrarea corectă în spațiu. 

  Centrul televizorului trebuie să fie la nivelul ochilor atunci când stai în poziția de șezut, pe canapea. Astfel că așezarea acestuia pe comodă nu trebuie să fie la o înălțime prea ridicată pentru a evita presiunea la nivelul gâtului. 

  Pe de altă parte, dacă vrei să poziționezi televizorul deasupra comodei, înălțimea maximă la care se poziționează este de 120 centimetri de la nivelul podelei. 

  Lățimea 

  Lățimea comodei TV trebuie să fie mai mare decât cea a ecranului televizorului. În felul acesta se reduce riscul accidentelor. În plus, o comodă TV mai lată echilibrează vizual celelalte piese de mobilier din cameră. 

  Stilul amenajării 

  Comoda TV trebuie să se potrivească stilului de amenajare din locuință. Piesa trebuie să se integreze coerent și să devină un punct de atracție al amenajării. 

  Culoarea lemnului comodei trebuie să se asorteze cu mobila deja existentă în casă. Însă poți merge și pe comode în culori neutre care se potrivesc oricărui tip de amenajare. 

  Spații de depozitare 

  Pe lângă susținerea televizorului, comoda trebuie să fie practică și funcțională. E de preferat ca mobilierul să aibă sertare și spații de depozitare la vedere sau cu uși. 

  Unele tipuri de comodă TV vin la pachet și cu rafturi suspendate care să completeze ideea unei piese mai mari. Dacă designul camerei permite, atunci poți opta pentru un asemenea model. 

  Materialul 

  Comoda realizată dintr-un material bun, cum este lemnul masiv, asigură durabilitatea în timp

  Cel mai bun material pentru o comodă este lemnul masiv. Asigură o calitate superioară și devine o piesă rezistentă în timp. Poate fi recondiționată după o vreme și aduce mereu un aspect fresh. 

  Comoda din PAL este o opțiune de buget, rezistența în timp fiind una medie. Pe de altă parte, comoda din sticlă este o piesă unică, cu un efect aparte care oferă un look îndrăzneț întregii încăperi. 

  Foarte important: evită comodele TV cu uși și rafturi, ori cele din sticlă cu ornamente care pot să provoace accidente nedorite în casă, mai ales în prezența unor copii. 

  Avantaje și dezavantaje pentru comoda TV 

  Chiar dacă integrarea unei comode TV se face rapid și completează vizual spațiul, ca piesă de mobilier vine și cu avantaje, dar și cu dezavantaje. 

  Avantaje pentru comoda TV: 

  • Oferă confort când te uiți la televizor; 
  • Asigură spațiu de depozitare, organizează amenajarea și creează coerență în cameră; 
  • Aduce un plus de stil și valoare spațiului, fiind o piesă de mobilier modernă; 
  • Oferă siguranță și suport pentru televizor. 

  Dezavantaje comodă TV: 

  • Uneori, dimensiunea comodei duce la ocuparea unui spațiu mai mare din cameră: 
  • Poate fi greu de mutat dacă este o piesă masivă. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum alegi comoda TV potrivită: criterii obligatorii de care să ții cont