UTILE

La ce înălțime se montează corect televizorul pe perete: detalii importante de care să ții cont

  Montarea televizorului pe perete nu este o operațiune ușoară. E nevoie să ții cont de câteva detalii cheie care pot face experiența de vizionare mult mai plăcută. Și care pot da și un aspect coerent amenajării interioare. Iată de ce este foarte important să știi la ce înălțime se montează televizorul pe perete. Mai multe detalii, în articol. 

  Înălțimea corectă la care se montează un televizor pe perete este un aspect important pentru a asigura o experiență de vizionare optimă și pentru a evita disconfortul.

  Ca oricare altă operațiune „in house” depinde de o factori precum: distanța față de podea sau de canapea, unghiul de înclinare la care vrei să pui televizorul, tipul de material din care e făcut peretele și accesoriile și ustensilele necesare, dar și înălțimea privitorilor.

  De asemenea, montarea unui televizor pe perete poate fi o soluție excelentă pentru economisirea spațiului și pentru a conferi camerei un aspect mai modern, dacă designul interior permite acest lucru. Cu aceste idei în minte trebuie să pornești orice încercare de a afla la ce înălțime se montează corect televizorul pe perete. 

  La ce înălțime se montează televizorul pe perete: măsurători și distanțe

  Recomandarea din partea producătorilor de televizoare este ca punctul central al ecranului să fie la nivelul ochilor, atunci când ești așezat. În cazul televizorului, asta ar însemna în jur de 105 – 110 centimetri de la podea, fiind considerată înălțimea ideală la care se montează televizorul pentru a putea fi privit. 

  Dacă persoanele care se uită la televizor stau în picioare, atunci înălțimea la care ar trebui montat televizorul pe perete ar trebui să fie maxim 150 centimetri. 

  De luat în considerare: înălțimea la care se montează un televizor pe perete este măsurată de la podea până la punctul central al ecranului

  Pe de altă parte, diagonala televizorului dictează distanța efectivă la care trebuie să fie poziționat televizorul. 

  Dacă televizorul are o diagonală sub 100 centimetri, atunci e nevoie de o distanță până la privitor de 2,5 metri. Un televizor cu diagonală de 120 centimetri impune o distanță de 3,5 metri. Iar distanța crește odată cu diagonala. 

  Înălțimea la care se montează televizorul pe perete depinde și de preferințele personale, dar și de înălțimea membrilor casei. Indiferent de înălțimea la care vrei să montezi televizorul pe perete, majoritatea producătorilor arată că unghiul de vizualizare să nu depășească 15 grade deasupra sau sub centrul ecranului. În caz contrar imaginea percepută va fi distorsionată. Și te poți trezi și cu dureri nedorite ale gâtului sau ale coloanei vertebrale. 

  Ce să eviți și ce să faci când montezi televizorul pe perete

  la ce intalime se monteaza televizorul pe perete shutterstock
  Suportul TV trebuie montat corect ca să poți vedea corect imaginea televizorului

  Poziționarea la înălțime a televizorului depinde și de arhitectura interioară a casei. De exemplu, este recomandat ca televizorul să fie montat pe perete în funcție de poziționarea ferestrelor. Se recomandă ca lumina de afară să nu se reflecte în ecran din moment ce calitatea imaginii poate avea de suferit. 

  Este de preferat ca televizorul să fie montat pe un perete lateral cu fereastra. Dacă lumina de afară este puternică te poți folosit de draperii opace atunci când te uiți la televizor. 

  Totodată, nu uita de detaliile care țin de buna funcționare a televizorului suspendat pe perete. Înainte să stabilești efectiv la ce înălțime se montează televizorul pe perete trebuie să pui priza în mod corect. Alături de priză trebuie să ai și mufa de cablu TV și mufa de internet. Astfel că montarea prizei trebuie să fie făcută în etapa de amenajare a camerei. 

  De reținut că se recomanda ca priză să fie imediat mai jos de poziția fixă a suportului TV. Priza ar trebui să fie poziționată la 10 – 15 centimetri sub suport. 

  Legat de suportul de TV în sine, trebuie să te asiguri, înainte să montezi televizorul, că acesta este compatibil și că poate susține greutatea acestui tip de device. Mai mult, suportul trebuie să se potrivească televizorului în funcție de diagonala acestuia. Suportul TV vine și cu barele de prindere care se montează cu șuruburi în găurile de pe spatele televizorului. 

  Pentru montarea televizorului pe perete ai nevoie de ancore metalice pentru peretele de tip rigips carton. Tot pentru acest tip de perete trebuie să utilizezi o bormașină obișnuită. Iar pentru un perete din beton ai nevoie de o bormașină cu percuție. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  La ce înălțime se montează corect televizorul pe perete: detalii importante ...