UTILE

Cu ce se curăță spuma poliuretanică: substanțe eficiente și pașii exacți

  Urmele de spumă poliuretanică sunt total inestetice și ajung să fie greu de curățat dacă sunt întărite. Trebuie să acționezi cu grijă și cu substanțele potrivite pentru a le îndepărta. Uite cu ce se curăță spuma poliuretanică și ce substanțe de prin casă îți sunt de folos. 

  Spuma poliuretanică, pe care o folosești la montarea ușilor, a ferestrelor din termopan sau pentru orice alt tip de izolare izolare fonică și termică, e esențială în renovare și o reală problemă în curățenia de după.

  Ce este spuma poliuretanică și în cât timp se usucă 

  cu ce se curata spuma poliuretanica shutterstock

  Spuma poliuretanică este formată din două substanțe active, anume diizociant și poliol. Odată amestecate, cele două substanțe formează o spumă densă. Iar când intră în contact cu umiditatea din aer ajunge să se întărească. Are proprietăți de expansiune și de întindere în stare proaspătă și este foarte eficientă pentru a umple diverse cavități. 

  De regulă, spuma poliuretanică se usucă în câteva ore. Este special concepută pentru a rezista perioade lungi de timp odată ce s-a uscat complet. Însă, durata de uscare depinde și de temperatura cu care intră în contact, nivelul de umiditate din aer sau de cantitatea aplicată. 

  Cu ce se curăță spuma poliuretanică: pași de urmat

  cu ce se curata spuma poliuretanica shutterstock

  Excesul de spumă poliuretanică trebuie îndepărtat imediat după aplicare, înainte să se întărească. Pentru asta ai nevoie de câteva unelte și substanțe comune. Excesul trebuie îndepărtat cu un cutter sau cu o recletă de plastic până la nivelul dorit. Ideal ar fi să aduci totul la același nivel, fără să lași urme sau zgârieturi. 

  Ia o lavetă sau un burete și îmbibă în acetonă, apoi șterge urmele de spumă. Dacă nu ai acetonă la îndemână poți să folosești oțet, alcool sanitar sau ulei vegetal. 

  Cu un alt burete curăță resturile rămase și repetă operațiunea. La final, șterge suprafața cu o lavetă uscată. La fel poți proceda pentru spuma poliuretanică veche și întărită. 

  Extra tips pentru îndepărtarea spumei poliuretanice

  La final, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să cureți mai bine spuma poliuretanică: 

  • nu pune apă pe excesul de spumă, se va întări și mai tare și va deveni foarte greu de îndepărtat; 
  • spuma poliuretanică de pe sticlă, metal sau piatră este mult mai ușor de curățat; 
  • dacă substanțele casnice nu curăță spuma, cumpără soluții de curățare din comerț. Citește înainte eticheta ca să le folosești corect și să nu afectezi suprafețele.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cu ce se curăță spuma poliuretanică: substanțe eficiente și pașii exacți