UTILE

Scurt ghid pentru alegerea celor mai bune prosoape de baie: criterii și sfaturi de urmat

publicat pe 03 iun. 2024

  Cele mai bune prosoape de baie sunt cele absorbante, moi la atingere și potrivite ca dimensiune. Contează foarte mult și materialul din care sunt realizate și densitatea acestuia. Iată la ce criterii sunt importante când alegi cele mai bune prosoape de baie. Ghidul nostru, în cele ce urmează. 

  Alegerea unui prosop de baie poate fi considerată o chestiune de gust sau de buget. Însă, un prosop potrivit de baie trebuie să întrunească o serie de criterii. Contează materialul și densitatea acestuia, culoarea sau dimensiunea. 

  În continuare, ți-am pregătit un mic ghid cu criterii și sfaturi care să te ajute să alegi cele mai bune prosoape de baie. 

  Foarte important: indiferent de alegere, înainte de prima utilizare, spală prosopul, dar fără să folosești înălbitor. 

  Materialul și calitatea prosopului 

  prosoape de baie albe mereu o alegere populara
  Bumbacul din care este făcut prosopul de baie trebuie să fie unul de calitate

  Prosoapele sunt realizate din bumbac standard. Acest tip de bumbac asigură un raport calitate – preț, însă rezistența umiditate și calitatea absorbției apei nu sunt mereu cele mai bune. 

  Așadar, materialul din care este realizat prosopul de baie contează foarte mult. Prosoapele care se găsesc în hoteluri sau în spa-uri sunt cele mai indicate. Acest tip de prosop este realizat din bumbac egiptean, unul dintre cele mai calitative materiale de pe piață. Prosopul din bumbac egiptean asigură un grad mare de absorbție, rezistă la umiditate și își păstrează calitatea pentru multă vreme. 

  Densitatea prosopului de baie 

  Un criteriu prea puțin luat în seamă, densitatea prosopului de baie face diferența între un produs bun și unul de duzină. 

  Densitatea unui prosop se măsoară în grame pe metru pătrat (GSM). Poate să varieze între 300 și 900, fiind un indicator pentru genul de activitate la care prosopul poate să fie folosit. 

  De exemplu, un prosop care are o densitate între 300 și 400 este subțire, ușor și potrivit pentru a fi folosit în bucătărie. Se usucă rapid și este practic 

  În schimb, un prosop cu o densitate între 400 și 600 are o greutate medie și se poate folosi și în baie. 

  Prosoapele cu o densitate care depășește 700 absorb apa foarte bine, sunt mai grele și pot să fie folosite în baie. 

  Dimensiuni potrivite 

  prosoape de baie dimensiune potrivita
  Dimensiunea prosopului de baie dictează felul în care este folosit

  Dimensiunea unui prosop este, de asemenea, foarte importantă. Pentru a fi folosit în baie, un prosop de după duș trebuie să aibă dimensiunea de 70 centimetri x 140 centimetri.

  O variantă mai mare, cu dimensiunea 100 centimetri x 150 centimetri, este ideal pentru a-ți înfășura corpul. În schimb, un prosop de față are o dimensiune standard de 30 centimetri x 30 centimetri. 

  Culoarea 

  Prosoapele albe sunt mereu în tendințe și pot să fie folosite în orice tip de baie, indiferent de tipul amenajarii. Poți accesoriza baie cu prosoape colorate, pentru a crea o pată de culoare în continuă schimbare.

  Iar dacă ai o baie de oaspeți, poți alege prosoape în culori sobre, de dimensiuni medii, potrivite pentru orice tip de activitate. 

  Tipul de confecționare 

  Cele mai bune prosoape de baie sunt cele cu fire răsucite de bumbac. Cu cât mai puține răsuciri indicate pe etichetă, cu atât mai bună este calitatea bumbacului. 

  De exemplu, dacă pe etichetă apare indicația „Zero Twist”, atunci bumbacul este de calitate superioară, prosopul va fi gros, rezistent și catifelat la atingere, iar timpul de uscare va fi rapid. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Scurt ghid pentru alegerea celor mai bune prosoape de baie: criterii și sfaturi...