LIFE

Hotspots: 5 locuri dulci din București unde găsești cele mai bune ecleruri

publicat pe 27 feb. 2023

  Când vine vorba de ecleruri, discuția și gusturile sunt cu adevărat subiective. Contează crema, contează aluatul, contează ineditul, contează franțuzescul din ecler. Ca să mai destindem papilele gustative și să lămurim dilema, am selectat câteva locuri dulci din București unde cu siguranță o să poți să găsești cele mai bune ecleruri. Iată recomandările noastre.

  În seria locuri dulci din București îți spunem despre locurile unde poți să mergi să mănânci deserturi extrem de apreciate, inedite, mai puțin întâlnite sau cu adevărat populare.

  1.Cele mai bune ecleruri, la Grace Couture Cakes

  Poate că seria aceasta de recomandări ar fi trebuit să înceapă cu eclerurile de la French Revolution. Dar despre desertul ăsta inedit am povestit aici.

  Într-o ordine aleatorie, la Grace Couture Cakes găsești unele dintre cele mai bune ecleruri din București. La această cofetarie de tip couture, deserturile se ridică la rang premium, dar și la nivel de artă vizuală. Mulți dintre cei care au gustat un ecler de la Grace Couture Cakes au fost atrași înainte de orice de felul franțuzesc și instagramabil al deserturilor.

  La Grace Couture Cakes, colecția de ecleruri se numește „Eclair Affair” și cuprinde 15 sortimente. Alina Sudriu este ea care a lansat afacerea în 2012 și a vrut să aducă în piață genul de desert premium care lipsea în București. Tocmai de aceea, rețeta de ecleruri de la Grace Couture Cakes o respectă pe cea tradițională franțuzească. Eclerurile au o coajă aurie, subțire și crocantă, crema este din abundență, iar glazura vine să dea nota artistică a desertului.

  Printre cele mai căutate ecleruri de la Grace Couture Cakes se numără Orangette au Chocolat, Coconut Dream, Salty Caramel, Vanilla Pecan, Sugar&Spice, Chocolate Dream sau Mango Wish.

  Grace Couture Cakes se află în Piața Dorobanți, nr.5 și în Băneasa Shopping City.

  2.Cele mai bune ecleruri, la Ohlala Patisserie

  Ohlala Patisserie se află în zona Piața Amzei din București, fiind un local mic, specializat în produse franțuzești de patiserie și cofetărie.

  În spatele Ohlala Patisserie stă Alina Petrea, româncă stabilită în Franța, școlită la Ritz-Escoffier, una dintre cele mai pretigioase școli de profil din lume, care, îndrăgostită de patiseria și cofetăria franțuzească, a decis să se întoarcă în România și să deschidă un local pe gustul ei.

  La deschidere, Ohlala Patisserie a introdus choux-urile, care au garantat succesul locului. După aceea, Alina Petrea s-a decis să introducă în ofertă și eclerurile. Însă s-a limitat la doar trei tipuri: cu ciocolată, cu vanilie sau cu cafea. Asta pentru că a vrut să ofere calitatea maximă a desertului.

  De exemplu, pentru eclerurile cu cafea, laptele folosit ca ingredient este infuzat o noapte întreagă cu boabe de cafea. Iar ciocolata Gran Cru, de foarte bună calitate, este utilizată în prepararea eclerurilor. Doar pentru atenția cu care eclerurile de la Ohlala Patisserie sunt realizate merită să fie incluse pe lista celor mai bune ecleruri din București.

  Ohlala Patisserie este deschisă de miercuri până duminucă, între orele 10:00 și 20:00.

  3.Cele mai bune ecleruri, la Pain Plaisir

  Pain Plaisir înseamnă deliciii franțuzești de tot felul. De la pâine artizanală, la patiserie tipic franțuzească. Și, da, ai ghicit, aici găsești unele dintre cele mai bune ecleruri din București.

  Cele mai apreciate ecleruri de la Pain Plaisir sunt cele cu ciocolată, fistic, căpșuni sau caramel sărat. Eclerul mandarină este, iarăși, un real succes la Pain Plaisir. Aroma și prospețimea mandarinelor au fost puse în crema-minune care umple cu totul eclerul și satisface până și cel mai pretențios degustător.

  Pain Plaisir a fost fondat în 2013, de românca Irina Stăncescu și de englezul Tom Rees, amândoi scoliți în arta patiseriei. Totodată, cei doi au și experiența lucrului în restaurante cu stele Michelin. Le-a luat un an pentru a definitiva rețetele și meniul locului, iar odată ce au înțeles că românii apreciază pâinea de bună calitate au introdus și alte preparate franțuzești.

  În acest moment, Pain Plaisir are mai multe magazine: în zona Kiseleff (str. Barbu Delavrancea nr 1), Floreasca (str. Puțul lui Zamfir nr 60), Romană (str George Enescu nr 25), Bucureștii Noi (str. Jiului nr 8) și în Sema Parc (Splaiul Independenței nr 319 OB19).

  4.Cele mai bune ecleruri, la Miez Brutărie Artizanală

  La Miez găsești, printre altele, o pâne foarte bună, deserturi inedite, dar și ecleruri. În ceea ce privește eclerurile, ai o ofertă limitată, dar extrem de savuroasă: cu ciocolată și cu dovleac (sezonier, găsit doar în perioada de toamnă-iarnă).

  Eclerul cu ciocolată are, așa cum îi spune numele, o cremă abundentă de ciocolată, fiind acoperit cu fondant de ciocolată. Eclerul cu dovleac are o cremă mousseline cu piure de dovleac copt, nuci prăjite și este acoperit de o crustă craquelin cu scorțișoară. E posibil să avem un câștigător la categoria cele mai bune ecleruri din București.

  Înainte găseai ecleruri la Miez Brutărie Artizanală de vineri până duminică. Acum, însă, cei de la Miez au introdus eclerul cu ciocolată în oferta lor zilnică.

  Miez Brutărie Artizanală se află pe Strada Piața Amzei 10.

  5.Cele mai bune ecleruri, la Chocolat

  Chocolat e un local classy, cu aer franțuzesc, care are de oferit preparate realizate de bucătări și cofetari artizani. Chiar dacă e un loc unde poți să servești un brunch bun, deserturile au fost cele care au adus notoritate locului. Printre ele și eclerurile, unele dintre cele mai bune din București.

  Infinit Vanille Bourbon, Chocolat Grand Cru, sau St. Tropézienne sunt cele mai apreciate tipuri de ecleruri de la Chocolat. Poți să iei la pachet trei, cinci sau șapte ecleruri. Și nu uita ca cei de la Chocolat fac și livrări.

  Tot aici vei mai găsi macarons, prăjituri, torturi, ciocolată, înghețată artizanală și cozonaci.

  Chocolat are mai multe locații în București. Cea mai cunoscută este cea din apropiere de Ateneu, pe strada Episcopiei 6. Chocolat mai este și în Dorobanți, Băneasa Shipping City sau pe Victoriei.

  Încearcă-le și spune-ne părerea ta. Seria de locuri dulci din București continuă și cu alte recomandări.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Cristina
  Cristina
  6 months ago

  ECLERE. ECLERE. ECLERE.
  La fel ca absolut toate celelalte substantive neutre terminate in -er in romana, care au pluralul in -e, nu -uri. Altfel, va invit sa spuneti si fulgeruri, cuieruri etc.

  Denisa Niță
  Admin
  6 months ago
  Reply to  Cristina

  Formele de plural sunt „ecleruri” și „eclere”. Forma originară a fost „ecleruri”, iar „eclere” a fost acceptată și introdusă oficial în 2022, din cauza folosirii greșite în mod repetat, ani de zile.

  DOOM3 impune doar „eclere” din 2022, dar încă se folosesc amândouă și sunt în DEX amandouă.

  icon

  Hotspots: 5 locuri dulci din București unde găsești cele mai bune ecleruri