
Hotspot: 5 locuri dulci din București unde găsești deserturi bune și neobișnuite
publicat pe 21 feb. 2023O mulțime de locuri cu deserturi din București unde găsești gusturi inedite și preparate inspirate din cele mai cunoscute preparate din lume. Însă, dacă vrei să fie ceva ce nu ai mai gustat, atunci îți venim în ajutor cu câteva recomandări.
În seria locuri dulci din București îți spunem despre locurile unde poți să mergi să mănânci deserturi extrem de apreciate, inedite, mai puțin întâlnite sau cu adevărat populare.
1. Cele mai bune New York Rolls, la Angeline Cake Boutique
Probabil cel mai râvnit desert de pe planetă, nu doar din București, New York Roll devine rapid unul dintre cele mai bune preparate dulci pe care le poți savura în prezent. În București, poți să găsești acest desert inedit la Angeline Cake Boutique, de pe Strada Dr. Iacob Felix 59, una dintre primele patiserii care a preluat și produs desertul la noi.
La bază, New York Roll este un croissant reinterpretat, singura diferență notabilă fiind în modul în care aluatul este rulat și în particularitățile coacerii acestuia. New York Roll a devenit un hit recent în patiseria americană, dar împrumută și elemente din tradiția franțuzească a patiseriei.
Ceea ce îl face cel mai bun desert este textura crocantă și faptul că își păstrează straturile bine conturate, fix ca un croissant. Deși tot mai mulți patiseri declară că își merită propria identitate. Totodată, umplutura, care poate fi de la ciocolată la diverse creme, completează perfect un tip de desert remarcabil la nivel de gust și textură.
Mulți dintre degustătorii acestui desert spun că la Angeline Cake Boutique găsești cel mai bun New York Roll. În micuțul și cochetul local, deserturile sunt pregătite manual și de la zero, toate preparatele fiind artizanale. Aici o să descoperi mai multe variante de New York Roll, printre care cele cu umplutură de vanilie și caramel, cu ciocolată și drip cu nuci caramelizate, cu matcha și zmeură, cu fistic, cu mango și fructul pasiunii.
Pentru că cererea a fost atât de mare, Angeline Cake Boutique are, de regulă, două ture proaspete de New York Rolls. Prima iese din cuptoarele patiseriei la ora 12:00, iar a doua la ora 17:00, în fiecare zi.
2. La Berliner Donuts găsești cele mai bune gogoși
Rămânem tot în zona de umplutură multă și super gustoasă. Și nu, nu îți vindem gogoși, dar îți oferim un pont. Dacă ai poftă să mănânci o gogoașă bună, plină de cremă, atunci trebuie să faci o oprire la Berliner Donuts.
Umplutura face aceste gogoși să fie speciale. Spre deosebire de gogoșile americane, care au o gaură în mijloc, gogoșile de tip Berliner au o formă rotundă și o umplutură, iar pe deasupra sunt pudrate cu zahăr. Aluatul lor conține ouă, făină, lapte, unt, zahăr, iar umplerea se face cu poșul după ce gogoșile sunt prăjite. Practic, gogoșile de tip Berliner sunt gogoșile din bucătăria bunicilor noștri.
La Berliner Donuts găsești mai multe sortimente de umplutură, printre care ciocolată, vanilie, fistic, cocos, lămâie cu busuioc, marmeladă de fructe de pădure și marmeladă de mango cu fructul pasiunii. Combinația dintre aluatul pufos și moale, alături de diversele arome intercalate face din acest desert un adevărat food for the soul.
Berliner Donuts are două magazine în București: unul este pe Calea Plevnei 5-7, aproape de Parcurile Cișmigiu și Izvor, iar un altul este pe Strada Olteni 9, în zona Unirii, lângă Teatrul Evreiesc.
Primul magazin este mic, fiind gândit de cei doi co-fondatori, Alexandru Becuț și Adrian Gândescu, pentru achiziții to-go. Al doilea magazin este situat într-o casă nou renovată, alături de GRABit Pastrami, unde poți savura unul dintre cele mai bune deserturi din București la terasa spațioasă a locului.
3. French Revolution, locul cu cele mai bune ecleruri
French Revolution este locul devenit sinonim cu răspunsul la întrebarea „Unde găsești cele mai bune ecleruri din București?”. Parte din succesul și popularitatea French Revolution se bazează pe faptul că afacerea s-a specializat pe o nișă, pe de o parte, iar pe de altă parte prospețimea desertului a fost recunoscută din start de cei care l-au încercat.
Colecția permanentă de la French Revolution numără 19 tipuri de ecleruri, la care se adaugă și colecții sezoniere. Filosofia French Revolution este de a nu păstra eclerurile de pe o zi pe alta, totul fiind pregătit în aceeași zi, de la cojile de ecler până la la cremă și glazură. De asemenea, French Revolution folosește ingrediente de top pentru deserturilor lor: fructe proaspete, piureuri naturale de fructe, iar ciocolata este de cea mai bună calitate (Cacao Barry sau Valrhona).
Printre cele mai apreciate sortimente de eclere de la French Revolution se numără cele cu fistic, cafea, nucă de cocos, tiramisu sau caramel cu unt sărat.
Succesul a venit repede, iar afacerea a crescut natural. French Revolution numără acum patru magazine în București. Găsești un magazin în Piața Victoriei (Bd. Aviatorilor nr 8A), un altul este lângă Ateneul Român (Str. Constantin Esarcu nr 1), pe Floreasca (Calea Floreasca nr 169A) și în Grozăvești (Str. Constantin Ghercu nr 1B). Unul dintre cele mai bune locuri dulci din București pe care trebuie să îl pui pe lista ta de încercat.
4. Coliva reinterpretată de la Mahala
Poate că nu e tocmai o alegere populară sau una care să fie top of mind atunci când cauți să găsești un desert bun și inedit. Coliva de la Restaurantul Mahala este un desert reinterpretat gourmet și poate să fie o alegere care să te surprindă.
Compoziția clasică de colivă, cu arpacaș și nucă, beneficiază, în viziunea celor de la Mahala, de un plus. Este vorba de un aluat asemănător unui choux, peste care se adaugă o cremă de înghețată cu nuci.
Cu un gust al copilăriei adus în prezent, coliva reinterpretată de la Mahala te poate surprinde plăcut și te poate face să vii mai des la acest restaurant. Iar dacă te-ai lăsat convins de coliva locului, sigur îți vor plăcea și preparatele din bucătăria neotradițională de la Mahala.
5. Cruffins cu cremă catalană de la Miez Brutărie Artizanală
Nu puteam omite Miez din recomandările noastre cu locuri dulci din București unde găsești un desert bun și inedit. La această brutărie artizanală, între toate pâinile de tot soiul, între alte prăjituri și foietaje, merită să încerci cruffins cu cremă catalană.
Sună pompos, dar la bază acest tip de desert este făcut dintr-un aluat de croissant, umplut cu o cremă fină de lapte aromată cu coajă de lămâie și baton de scorțișoară. Deja sună bine. Pe unde mai pui că aceste cruffins sunt acoperite și cu kranț din alune de pădure. Pentru un kranț garantat. Parcă deja vrei să mergi la Miez să le încerci, nu?
Pe pagina de Facebook, cei de la Miez au povestit că au introdus acest desert în 2017 și nu se așteptau să aibă succes. Credeau că vor ține la raft foarte puțin varianta asta, iar din când în când să schimbe umplutura. Însă, succesul desertului a fost instant, iar brutarii de la Miez nici nu au mai intervenit în rețetă. Tot asta înseamnă rețeta unui desert bun și inedit.
Încearcă-le și spune-ne părerea ta. Seria de locuri dulci din București continuă și cu alte recomandări.
-
Cum se face corect desfundarea căzii de baie. 5 metode rapide și eficiente
Îți spunem și ce să faci ca să previi înfundarea căzii.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Curățarea bateriei de la chiuvetă. Ingredientele naturale care dau strălucire fără urme
Oțetul îți va fi de mare ajutor.
-
UTILE
4 cauze pentru care auzi zgomot în priză: ce înseamnă și când ar trebui să chemi electricianul
Pentru siguranța ta și a casei tale, ține cont de zgomote și caută-le rezolvarea.