DESIGN INTERIOR

Ce covoare se poartă în dormitor în 2024: sugestii, idei și sfaturi

publicat pe 02 iul. 2024

  Covoarele pentru dormitor trebuie să completeze camera din punct de vedere al confortului. Contează și estetica pe care o aduc, dar și utilitatea lor exactă. Îți spunem ce covoare se poartă în dormitor în 2024 și ce alte sfaturi și sugestii poți aplica în amenajarea camerei. 

  Dormitorul rămâne acea cameră în care accentul trebuie să cadă pe confort. Contează la fel de mult și estetica sau funcționalitatea camerei. Iar pentru a îndeplini acest aspect, covoarele au un rol esențial în crearea atmosferei dorite. 

  Covoarele sunt alese nu doar pentru aspectul lor, ci și pentru confortul pe care îl aduc, izolarea termică și fonică, precum și pentru a adăuga un plus de stil și personalitate încăperii.

  Tendințele anului 2024 în ceea ce privește covoarele pentru dormitor țin astfel de confort și de plusurile aduse camerei. 

  Tipuri de covoare potrivite pentru dormitor

  Există câteva tipuri de covoare pentru dormitor recomandate în acest an. Multe dintre ele induc senzația de confort și sporesc aspectul camerei. 

  Covoare din lână

  Covoarele din lână sunt apreciate pentru senzația plăcută la nivelul picioarelor și pentru durabilitatea lor. Sunt ideale pentru dormitoare datorită capacității lor de a izola termic și fonic. Vin într-o varietate de culori și modele, ceea ce îți permite să alegi un design care să se potrivească aspectului camerei. 

  Covoarele shaggy

  Aceste covoare au o textură pufoasă și densă, oferind un confort foarte plăcut la atingere. Folosite în dormitor, covoarele shaggy creează un mediu relaxant. 

  Covoarele shaggy pot fi fi realizate din lana, bumbac sau poliesterul, cu diverse lungimi ale firului. Pot să fie vopsite in diferite culori și modele. Ca avantaj, adaugă un aspect modern și sofisticat dormitorului. 

  Covoare din bumbac

  Covoarele din bumbac sunt practice și ușor de curățat, fiind o alegere bună dacă îți dorești o soluție simplă și eficientă în dormitor. Designul acestor covoare le face ușor de integrat în orice stil de decorare a camerei. 

  Covoare persane 

  Aduc o notă de eleganță și de rafinament în dormitor. În general, covoarele persane sunt lucrate manual, cu modele complexe și motive tradiționale. 

  Au un preț de achiziție mai mare, însă sunt extrem de durabile și în timp pot să devină piese de valoare. 

  Importanța culorii și formei covoarelor

  Culoarea și forma covorului sunt esențiale pentru a completa armonios decorul dormitorului. Iată ce contează pentru fiecare: 

  • Culoarea: Covoarele în culori neutre sunt versatile și pot fi integrate ușor în diverse scheme de decor. Pe de altă parte, culorile mai intense sau modele mai îndrăznețe pot adăuga un element de interes vizual în dormitor.
  • Forma: Formele clasice, dreptunghiulare, sunt cele mai comune, dar covoarele rotunde sau ovale pot adăuga un dinamism interesant în designul camerei. Alegerea formei covorului depinde de dimensiunea și dispunerea mobilierului. 

  Sfaturi pentru așezarea corectă a covoarelor în dormitor

  Covoarele nu se așează pur și simplu în dormitor. Contează cum sunt puse și cum balansează vizual tot spațiul. 

  Dimensiunea potrivită: covorul trebuie să fie suficient de mare pentru a sta și sub pat, dar și să se extindă cel puțin 60 de centimetri în jurul patului. Această așezare oferă confort la ridicarea din pat și completează estetic camera; 

  Covorașe laterale: dacă nu vrei să acoperi întreaga zonă de sub pat, atunci alege covorașele laterale. Sunt o soluție practică mai ales pentru camerele mici; 

  Echilibru cromatic: culoarea covorului trebuie să completeze paleta de culori a camerei. Dacă pereții și mobilierul au culori neutre, atunci un covor în nuanțe vibrante poate adăuga dinamism; 

  Delimitare: dacă vrei să ai un spațiu de relaxare în dormitor, delimitează-l vizual cu un covor mai mic. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce covoare se poartă în dormitor în 2024: sugestii, idei și sfaturi