SHOPPING

5 magazine de unde poți cumpăra covoare tradiționale autentice

  Un pic de istorie și multă culoare, asta pot aduce în locuința ta modelele de covoare tradiționale. Sunt piese-statement în orice amenajare, căci motivele florale, nuanțele tari și contrastele puternice îți iau ochii încă de când ai intrat în încăpere. Și îți spunem de unde poți să le cumperi dacă îți dorești unul și nu ai pe cine să rogi să ți-l țeasă.

  Am găsit magazine cu renume unde poți găsi covoare tradiționale cu vechime, recondiționate de experți, dar și platforme de unde le poți cumpăra de oameni care au găsit „comorile” în locuințele vechi ale bunicilor și le-au recunoscut valoarea.

  1. Made With Love Romania

  covoare traditionale romanesti
  Chilim țesut manual cu motive florale, Made With Love Romania, 450 euro, adică aproximativ 2217 lei

  Made With Love Romania este probabil unul dintre cele mai populare magazine de covoare tradiționale. Au o varietate mare de modele din care poți alege, iar majoritatea sunt țesute după tradiția oltenească, fiindcă fondatoarea magazinului s-a născut în sudul Olteniei.

  covor cu peisaj din natura caprioare
  Covor românesc vintage cu peisaj din natură, Made With Love Romania, 690 euro, adică aproximativ 3400 lei

  Covoarele sunt recuperate de ea și de familia ei din case din zona în care locuiește, dar și din alte zone ale țării cu tradiție în țesut. Apoi sunt curățate, reparate cu mare pricipere și date mai departe, spre case noi, unde să-și regăsească locul de cinste. Vechimea covoarelor poate ajunge la peste 100 ani și sunt lucrate manual din fir de lână pe urzeală de bumbac.

  2. Rugvista

  covoare traditionale rugvista (1)
  Covor Tribal Mustard Yellow lucrat manual în India, Rugvista, 1.384 lei

  Rugvista e un magazin cu renume la noi, pe care mulți designeri și arhitecți de interior „îl frecventează” pentru amenajările lor. Găsești la ei covoare tradiționale lucrate manual cu modele din toate colțurile lumii.

  covor colorat tesut manual
  Covor Ronja Yellow Mix lucrat manual în India, Rugvista, 1.102 lei

  Au o categorie separată pentru chilimuri în magazinul lor online, așa că ai de unde alege. Multe dintre piese sunt perfecte pentru amenajările în stil boho, țesute în nuanțe calde, neutre, cu modele geometrice. Însă poți găsi și modele care aduc aminte de preșurile colorate ale bunicii de la țară.

  3. Iiana

  covor cenusiu motiv traditional
  Covor tradițional românesc oltenesc lucrat manual din lână, Iiana, 438 lei

  Însă dacă ești în căutare de o piesă care să onoreze tradiția românească, dar să aibă un aer modern, o vei găsi cu siguranță la Iiana. Produsele pe care le vând au modele populare lucrate manual în România și stilizate în acord cu influențele actuale de design.

  covor oltenesc romanesc
  Covor tradițional românesc oltenesc lucrat manual din lână, Iiana, 519 lei

  Dacă vrei să vezi de-aproape modelele lor de covoare tradiționale, le găsești și în showroom-ul Iiana din București, în Piața Națiunile Unite 3-5, alături de o colecție impresionantă de straie românești cu jacquarduri etnice și dantele brodate.

  4. Covorul Oltenesc

  covoare traditionale oltenesti
  Covor albastru, Covorul Oltenesc, 680 lei

  Numele îți spune clar ce produse găsești la magazinul online Covorul Oltenesc: covoare tradiționale cu motive autentice oltenești, forme geometrice, florale, antropomorfe și zoomorfe. Piesele sunt lucrate manual la război, din lână sau bumbac.

  covor oltenesc
  Covor albastru cu păuni, Covorul Oltenesc, 1710 lei

  Coloritul și motivele decorative sunt elementele le diferențiază de celelalte modele de covoare din restul țării, iar tehnica după care sunt produse la Covorul Oltenesc este cea veche, păstrată până în timpurile noastre.

  5. Antic Shop

  covor tesut la razboi
  Covor tip Kilim din lână naturală cu vechime de peste 100 ani, Antic Shop, 1500 lei

  Dacă îți place mai degrabă să „vânezi” obiecte vechi, descoperite de oameni în lăzile de zestre ale bunicilor ori aduse din țări străine cu mulți ani în urmă, atunci s-ar putea să găsești ce îți dorești la Antic Shop. Este o platformă online unde pasionații de antichități își pun la vânzare descoperirile.

  covor scoarta moldovenesc
  Covor vechi din lână zona Moldovei (scoarță), Antic Shop, 550 euro, adică aproximativ 2710 lei

  Printre ele se află și covoare tradiționale vechi de peste 100 ani, lucrate manual. Unele sunt în perfectă stare, altele pot avea mici defecte din cauza trecerii timpului. Dacă găsești unul care îți place și te hotărăști să-l cumperi, asigură-te că vânzătorul îți dă toate detaliile despre starea și proveniența covorului.

  Foto principală: locuința Alinei Alexe

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 magazine de unde poți cumpăra covoare tradiționale autentice