LIFE

5 cazări cu totul inedite din România unde merită să stai măcar o dată în viață

    Cazările inedite pot să facă dintr-o simplă vacanță sau ședere o experiență în sine. Contează în această ecuație povestea locului, poziționarea, prețul și experiențele trezite. Dacă ești în căutare de ceva nou când vine vorba de vacanța în țară, ți-am pregătit câteva recomandări de cazări inedite din România la care merită să stai măcar o dată în viață. 

    1.Cazări inedite din România: Hadar Chalet

    Hadar Chalet are o istorie inedită și interesantă, atât în trecut, cât și în prezent. Doar faptul că a fost una dintre cabanele de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu o face să fie una dintre cazările inedite din România la care merită să stai măcar o dată în viață. 

    Pe vremea când era cabană de vânătoare, Hadar Chalet a fost vizitată doar de două ori de fostul lider comunist. Conducătorii vremii erau de părere că Ceaușescu va vrea să vâneze urși în zona Lacului Siriu, motiv pentru care s-a decis construirea ei pe o suprafață de 60 hectare de pădure și teren private. Era una dintre cabanele de lux ale lui Nicolae Ceaușescu, fiind mereu păzită și gata să îl găzduiască. 

    După Revoluție, cabana a intrat în paragină, fiind vandalizată. La ceva vreme, un om de afaceri din Buzău a cumpărat teren în zonă, teren pe care se afla ruina cabanei. De restaurarea și de repunerea cabanei în circuitul turistic s-au ocupat Oana și Adriana Toma, două surori care au văzut potențialul locului. Au redenumit cabana, care inițial purta numele de Hadaragu, au păstrat bucătăreasa originală a cabanei, iar ele s-au apucat să servească la masă. Așa a început povestea Hadar Chalet în 2012. 

    În prezent, Hadar Chalet înseamnă nu doar o proprietate, ci și una dintre cazările inedite din România. Dispune de 12 camere de acomodare pentru oaspeți, are un parc de flori atent îngrijit, un teren de tenis, păstrăvărie, piscină și un restaurant cu mâncare mereu proaspătă. 

    Hadar Chalet se află la trei ore de București și la o oră de Brașov. Poate să fie și locul ideal pentru o nuntă intimă de 50 de persoane. Prețurile de cazare și pentru diverse evenimente diferă în funcție de necesități. 

    2.Cazări inedite din România: Medieval Apartments Frauendorf

    Cine nu și-ar dori să doarmă pentru o noapte într-un castel. Exact asta ne-am întrebat și noi și am căutat o cazare inedită din România care să satisfacă această curiozitate. 

    Așa am descoperit Medieval Apartments Frauendorf, în apropiere de Sibiu. Studiourile se află în interiorul Cetății Fortificate din Axente Sever, în vechile cămări de provizii. Cetatea a fost construită la începutul secolului al XIV-lea, iar biserica și zidurile de apărare se păstrează în condiții bune chiar și în zilele noastre. 

    Dincolo de faptul că Medieval Apartments Frauendorf este cu adevărat una dintre cazările inedite ale României, în cetate găsești, practic, un întreg mini-oraș. Poți să vizitezi turnul cu ceas mecanic, instalat cu aproape 200 de ani în urmă, încă funcțional. În cetate există și un muzeu cu diverse obiecte care arată istoria și tradiția sașilor din zonă, precum și galeria cu picturi pe pânză de păianjen a artistului Emil Mureșan. De asemenea, vechea orgă a bisericii este funcțională în prezent și fascinează orice vizitator. 

    Prețurile la Medieval Apartments Frauendorf încep de la 200 de lei pe noapte. Sigur merită să cazat stai aici o dată în viață. 

    3.Cazări inedite din România: Cob Village

    În comuna Berca, din județul Buzău, poți să descoperi cinci căsuțe eco și un restaurant, toate întrunite într-un proiect eco românesc: Cob Village. Un mini-sat de lut unic în România, căsuțele sunt orientate concentric „pentru a te rupe de realitatea din jur”. 

    Totodată, acest mini-sat eco-friendly este situat în viitorul Geoparc „Ținutul Buzăului”, regiune buzoiană plină cu fenomene naturale unice în Europa: Vulcanii Noroioși, Țara Luanei, Așezările Rupestre Colți-Aluniș-Nucu (Athosul românesc). 

    Numele acestei cazări inedite vine de la amestecul de pământ lutos, nisip, paie și apă, denumit cob, care odată modelat cu grijă poate să transforme orice construcție într-un loc de vis. Cob Village aduce aminte și de casa bunicilor sau te căsuța din poveste, scopul fiind adaptarea la un trai mai eco-friendly. 

    Fiecare căsuță eco e unică în felul ei. Nu doar că ferestrele folosite la construcție sunt niște foste parbrize, ci și prin faptul că, fiind construite manual, niciuna nu e o copie a celeilalte. În construcția căsuțelor de la Cob Village s-au mai folosit sticle, borcane, pietre și lemn de salcâm pentru stâlpii de rezistență. 

    La restaurant se servesc preparate locale și naturale. Practic, Cob Village vrea să îți arate că viața la țară poate să fie și eco, dar și de poveste, în timp ce ai parte de toate beneficiile traiului modern. „Obiectivul Cob Village este de a arăta tuturor că poți adapta o construcție eco-friendly la confortul cotidian”, zice și Nicoleta Marin, fondatoarea cazării inedite. 

    O cameră dublă cu pat matrimonial și mic dejun inclus costă la Cob Village 500 de lei pe noapte. 

    4.Cazări inedite din România: Vila Uno

    Pentru minimalism în design și pentru o priveliște absolut superbă asupra Lacului Paltinu, Vila Uno, care ține de Atra Doftana, este una dintre recomandările de top în ceea ce privește cazările inedite. 

    Cabana Uno este de tip A frame, capacitatea fiind pentru maxim șase persoane. În partea de jos a cabanei se află livingul, bucătăria deschisă, o baie și terasa. Iar în partea superioară există două dormitoare cu paturi duble. 

    Micul dejun este inclus în prețul cazării, iar restul meselor pot fi luate în restaurantul gourmet de la Atra. Tariful este de 1.600 de lei pe noapte. 

    5.Cazări inedite din România: Valea Celor Doisprezece

    Basmele au devenit realitate în județul Neamț, la Dobreni. Nu neapărat prin făpturi și personaje de basm, ci prin locuri și cazări inedite. În această zonă poți să descoperi Valea Celor Doisprezece, practic un sătuc cu totul special, cu mai multe locuri de cazare. 

    Căsuțele de aici sunt realizate din pământ și lemn, sunt luminate de lumina lumânării și încălzite doar de lemnele din sobe. Valea Celor Doisprezece vrea să te întoarcă la origini, ca să poți să experimentezi un stil de viață uitat în timpuri noastre. 

    Casa Robardin, Casa Astor, Casa Davos, Casa Bardas, Casa Rex (temnița) sunt spațiile de cazare disponibile la Valea Celor Doisprezece. 

    În funcție de casa în care alegi să stai, prețurile sunt cuprinse între 300 și 500 de lei pe noapte. Se solicită un avans de 50% la efectuarea rezervării, iar diferența de 50% trebuie plătită cu cel mult două zile înainte de check-in. 

    Există și un program de vizitare pentru cei care nu doresc să se cazeze. Căsuțele de basm pot să fie vizitate de marți până duminică între 12:00 și 16:00. 

    Produsele servite aici sunt tradiționale și făcute numai la lemn de foc. Aici mai există o tavernă, o terasă, o saună, un ciubăr, iar bicicletele pot fi închiriate gratuit. Merită măcar încercat sau vizitat o dată în viață. 

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    5 cazări cu totul inedite din România unde merită să stai măcar o dată în...