Apartamente

VIDEO Două camere au devenit trei într-un apartament din Popești Leordeni

  Nume: Raluca și Andrei Căținaș
  Oraș: Popești Leordeni
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață: 56 metri pătrați
  Stau aici din: 2015, proprietari

  Câte camere încap în 56 de metri pătrați? Dezvoltatorul a spus două, însă Raluca, arhitect de interior, și soțul ei Andrei au venit cu altă idee. Când au cumpărat acest apartament din Popești Leordeni la roșu – fără finisaje -, au decis că pot adăuga o a treia cameră, dacă elimină un singur perete.

  apartament popesti leordeni living
  În urma recompartimentării, au obținut un living cu bucătărie open space

  Raluca, arhitect de interior, și soțul ei Andrei se ocupă împreună de platforma vivico.ro. Pe ea pun la dispoziție publicului template-uri de design interior adaptabile oricărui tip de spațiu.

  În privința propriului apartament, au negociat cu dezvoltatorul încă dinainte de a semna actele posibilitatea de a schimba configurația. Și-au dorit să transforme cele două camere din planul original în trei și au primit undă verde. Apoi au obținut și aprobarea pentru a sparge peretele dintre living și bucătărie, ca să creeze un open space. Iar a treia cameră au făcut-o birou.

  perete caramida aparenta
  Peretele din cărămidă aparentă a fost făcut cu materiale de la Dedeman

  Amenajarea a durat un an și a presupus o investiție de aproximativ 7000 de euro. Pentru living, s-au inspirat din călătoriile lor. „Mereu ne-a plăcut orașul New York și Andrei a fost ferm cu faptul că vrea un perete de cărămidă în spatele canapelei. De aici a pornit amenajarea”, ne-a povestit Raluca.

  Raluca a folosit pasiunea ei pentru desen în amenajare și a pictat pereții cu motive inspirate din natură trasate fie cu șabloane, fie cu mâna liberă. În living, ea și Andrei au ales un model abstract sub formă de copaci fără frunze, pe care l-au repetat și pe sticla printată din bucătărie, și pe hol. Au simțit nevoia să compenseze în casa lor lipsa copacilor din zona în care locuiesc, Popești Leordeni.

  apartament popești leordeni
  Raluca și Andrei au folosit un șablon pentru a desena floarea vieții pe peretele din dormitor

  „Când faci o amenajare de interior tematică, cum am făcut noi, trebuie să ai câteva elemente care se repetă”, ne-a explicat Raluca. În toată casa se repetă motivele vegetale, fie prin accesorii precum draperiile și perdelele, fie prin pereții și tablourile realizate de Raluca.

  vivico birou masa monede
  Masa dintre cele două fotolii a fost personalizată cu câteva monede și puțină rășină

  Proiectele DIY au stat la baza întregii amenajări. Nu doar la capitolul decorațiuni, ci și în ceea ce privește mobilierul. Raluca a proiectat lustra din dormitor, care reprezintă un copac cu frunze. Apoi, ea și Andrei au o cumpărat o masă simplă de la Ikea căreia i-au dat o nouă față cu ajutorul câtorva zeci de monede pe care le-au lipit pe toată suprafața ei și pe care le-au sigilat cu rășină transparentă.

  Andrei este mândrul posesor al unei colecții de pocaluri de toate formele, inspirate din Game of Thrones sau motive tradiționale din diferite țări în care au călătorit, pe care le-a expus în living. Pasiunea lui a început în căminul Politehnicii, din dorința de a nu-și mai încurca paharele de băutură cu cele ale colegilor.

  apartament popesti leordeni vivico perete birou
  Raluca și Andrei au pictat cu mâna liberă pădurea de pe peretele biroului

  Împreună, el și Raluca au reușit să obțină într-un apartament aparent mic din Popești Leordeni un design interior adaptat în întregime la dorințele, gusturile și nevoile lor, cu multe elemente personalizate care dau unicitate întregii case.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Nu aș putea să spun că este un stil anume, dar să zic că are un pic influențe nordice și moderne. În rest, ne-am axat pe ceea ce ne-a plăcut, nu ne-am bazat pe un stil anume sau pe ceea ce este în trend.

  Inspirație: Un loft din New York. A ținut Andrei foarte mult să ne punem cărămidă pe peretele din spatele canapelei și de aici a început amenajarea.

  Elementul preferat: Insula din bucătărie, pentru că acolo petrec cel mai mult timp, iar elementul preferat al lui Andrei este canapeaua.

  Ce ai schimba: Dacă aș reuși, aș face să dispară toate blocurile din jurul nostru, pentru a avea mai multă lumină în apartament.

  Cea mai mare provocare: Să convingem dezvoltatorul să ne mute un perete și să facem living deschis împreună cu bucătăria. Și provocări au mai fost la finisaje, în general, pentru că noi nu am mers pe finisajele oferite de ei și am optat pentru alți colaboratori, ceea ce a fost mai complicat de pus în practică.

  Cel mai mare răsfăț: Cei mai mulți bani i-am acordat bucătăriei, pentru că e foarte importantă pentru noi ca și cuplu. Eu gătesc foarte mult și Andrei mânâncă. Dar e foarte important să am spațiu suficient să mă desfășor și bucătăria a fost mică de la început, a trebuit foarte bine compartimentată și împărțită ca eu să am spațiu suficient de depozitare și de lucru.

  Cel mai bun lucru iarna: Reușim să încălzim apartamentul foarte ușor, în primul rând că este mic, iar în al doilea rând izolația blocului ajută foarte mult.

  Cel mai bun lucru vara: Avem mai multă lumină.

  Ce înseamnă acasă: Pentru Andrei, acasă reprezintă locul în care vine și se relaxează după o zi lungă de stat la birou. Pentru mine, e chiar invers. Eu lucrez de acasă și în același timp înseamnă și relaxare, înseamnă și muncă. Aici simt că e ca un fel de cuib pentru mine și locul în care imaginația mea ia amploare de fiecare dată.

  Resurse: Canapeaua din sufragerie este extensibilă, cumpărată de la Mobila Dalin, iar pernele sunt de la Jumbo. Peretele de cărămidă aparentă a fost realizat cu materiale de la Dedeman. Covorul din living și cel din dormitor sunt ambele cumpărate de pe vivre.ro. Masa rotundă din birou pe care au fost aplicate monede este de la Ikea.

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  4 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Andrei Catinas
  4 years ago

  Multumim de vizita Lovedeco! Va mai asteptam pe la noi!

  Mihaela
  4 years ago
  Reply to  Andrei Catinas

  Buna! Mi-a placut foarte mult amenajarea voastra. In legatura cu canapeaua, eu nu am gasit-o pe mobila dalin. Ma puteti ajuta?

  Mădălina
  Mădălina
  4 years ago

  Buna,

  Super nice apartamentul vostru. Ai spus ceva de salteaua de pat si eram curioasa de unde o aveti.

  Super multumesc!

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO Două camere au devenit trei într-un apartament din Popești Leordeni