DESIGN INTERIOR

Albastru clasic, culoarea Pantone a anului 2020: cum o integrezi în amenajarea casei

  Culoarea Pantone a anului 2020 este albastru clasic, o nuanță relaxantă din punct de vedere vizual. O poți integra cu ușurință în dormitor, în living sau chiar în holul de la intrare.

  Nu este doar finalul acestui an, ci și finalul unei întregi decade, iar Institutul Pantone a ales să o marcheze cu un albastru care promite să treacă testul timpului.

  culoarea pantone a anului 2020
  PANTONE 19-4052 Classic Blue este culoarea anului 2020
  Foto: Pantone

  „Trăim într-o perioadă care cere încredere și siguranță. PANTONE 19-4052 Classic Blue exprimă întocmai această constanță și încredere, este o nuanță de albastru pe care ne putem baza întotdeauna”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute, conform Apartment Therapy.

  Amenajări interioare în culoarea anului 2020

  În dormitor, poți alege cearșafuri în culoarea anului

  Culoarea anului 2020 este potrivită pentru dormitor, pentru că este odihnitoare și deloc agresivă cu privirea. Au folosit-o proprietarii acestui apartament și au completat-o cu accente de roz pastelat.

  culoarea anului perete
  Vopsește un perete accent în culoarea anului

  Poți folosi această nuanță de albastru și pentru a crea un perete accent în living, așa cum a făcut și pictorul Tudor Bura. Ca să nu încarci vizual spațiul, lasă restul pereților albi și completează amenajarea cu accesorii în nuanțe pastelate de bleu.

  Poți folosi o culoare opacă pentru a delimita holul de la intrare

  Pentru a delimita holul de la intrare, proprietarii acestui apartament au decis să văruiască și pereții, și tavanul într-o nuanță de albastru închis. Au completat amenajarea cu un model geometric 3D pe podea, în nuanțe de galben și albastru.

  Cum poți aduce culoarea anului 2020 în casa ta

  Dacă îți place culoarea Pantone a anului 2020 și vrei să o incluzi în amenajarea locuinței tale, o poți face fără prea mari investiții.

  perna culoarea anului
  Pernă decorativă din bumbac, The Home, 69 lei

  Alege perne de canapea în culoarea anului 2020, dacă designul din livingul tău îți permite. Atât timp cât ai ales până acum nuanțe neutre și stinse, poți adăuga fără problemă accesorii albastre.

  draperii culoarea anului
  Perdele de in, H&M Home, 299 lei

  Perdelele sunt și ele ușor de schimbat, mai ales dacă optezi pentru unele uni. Cele din in prespălat de la H&M sunt suficient de transparente pentru a nu bloca toată lumina naturală, în ciuda culorii închise a materialului.

  Fotoliu tapițat cu stofă Rezzo Navy Blue, Somproduct, 898 lei

  Dacă ești gata să scoți mai mulți bani din buzunar și îți doreai de mult o piesă de mobilier confortabilă în living, alege un fotoliu în culoarea anului 2020. Cel de la Somproduct este tapițat cu stofă, are picioare din lemn de cauciuc și un design clasic. În plus, ansamblul de perne garantează că nu vei mai dori să te ridici din el.

  Foto principală: Alexandru Saru

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Albastru clasic, culoarea Pantone a anului 2020: cum o integrezi în amenajarea ...