LIFE

Obsesia lunii: Nooka Space și birourile lor de proximitate mobile și ultramoderne, ce pot fi închiriate din aplicație

publicat pe 10 ian. 2023

  Dacă îți dorești să muncești dintr-un alt loc decât cel al propriei locuințe, birourile de proximitate Nooka Space pot fi o opțiune bună. Acestea oferă un spațiu intim de lucru, dar cu toate facilitățile unui birou convențional. Unele sunt amplasate la interior, iar altele la exterior, iar plata și controlul lor se fac dintr-o aplicație. Iată cum ideea de work remote poate să aibă toate beneficiile unui spațiu clasic de muncă.

  Regimul de muncă hibrid, caracteristic perioadei post-pandemie, a determinat tot mai mulți oameni să-și dorească să lucreze flexibil. Atât de la birou, cât și din spații neconvenționale. Mizând pe această idee, startup-ul irlandez Nooka Space, lansat la finalului anului 2020, la care co-fondator este antreprenorul român Sandu Băbășan, și-a propus să realizeze o rețea globală de birouri de proximitate care să ofere utilizatorilor confortul, intimitatea și flexibilitatea pe care le-ar găsi într-un spațiu de lucru obișnuit.

  Nooka Space oferă modele de birouri inteligente, pe care le poți controla dintr-o aplicație, fiind spații de tip „plug and play”. Birourile de proximitate sunt adaptate astfel încât să se potrivească și pentru spații exterioare, dar și pentru spații interioare. Găsești aici opțiunile disponibile.

  De altfel, Nooka Space a testat piața și a amplasat un astfel de birou de proximitate în curtea Iulius Mall din Cluj-Napoca. În București există un astfel de birou smart în grădina mall-ului ParkLake.

  Iar în prezent au fost amplasate și primele unități în în terminalele de plecări interne și internaționle ale Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj. De asemenea, startup-ul se află în negocieri de a semna contracte cu alte nouă aeroporturi din Europa de Vest.

  Detalii tehnice despre birourile Nooka Space

  Birourile Nooka Space sunt autonome, izolate fonic, dispun de acces și control inteligent grație a 15 senzori smart, oferind intimitate, siguranță și o calitate optimă a aerului, menționează reprezentații companiei. Totodată, atât modelele pentru exterior, cât și cele pentru interior sunt proiectate special ca spații private, care să ofere un grad de intimitate sporit și condițiile necesare pentru a lucra cât mai productiv.

  Birourile sunt disponibile în mai multe variante. Există versiuni destinate unui singur utilizator, în timp ce altele pot acomoda, în funcție de mobilier și de amenajarea interioară, chiar și patru persoane. Birourile de proximitate Nooka Space sunt realizate din sticlă acustică laminată de 12 milimetri grosime, îmbrăcată în folie acustică. Care, astfel, asigură o izolare fonică foarte performantă, în timp ce sistemul integrat IoT permite controlul total asupra accesului, ventilației sau iluminatului, direct din aplicația mobilă.

  Pe lângă sistemele inteligente de gestionare a spațiului, birourile Nooka sunt dotate cu mobilier și accesorii de ultimă generație, incluzând mese de lucru electrice reglabile, scaune ergonomice și kit-uri de videoconferință. Mai mult, purificatorul de aer și luminile UV-C sunt special prevăzute pentru a dezinfecta spațiul și a menține cele mai înalte standarde sanitare.

  Birourile Nooka Space redefinesc munca în regim hibrid

  La bază, birourile Nooka Space au menirea de a redefini stilul de lucru hibrid. Precum și să integreze într-un mod inovator funcționalitățile și resursele logistice necesare unui birou cu tehnologii de ultimă generație. La acest aspect contribuie și aplicația mobilă Nooka Space care, pe lângă selectarea și rezervarea unui interval dorit, îți oferă posibilitatea să controlezi și să personalizezi până și condițiile ambientale de lucru. Plata se face, de asemenea, din aplicație.

  Cât costă să închiriezi un birou Nooka Space

  Un astfel de birou poate fi închiriat în baza unui abonament lunar sau a unor tarife orare, în funcţie de necesităţi. Prețurile sunt cuprinse între 299 și 599 euro/lună în funcție de model și de configurațiile alese, după ce în prealabil se achită un avans inițial de 1000 euro. Biroul poate să fie și subînchiriat de cei care îl dețin atunci când nu îl folosesc, în regim săptămânal, zilnic sau orar.

  Nooka Space a câștigat cu această idee primul loc la evenimentul regional Startup World Cup 2022, care a avut loc în Cluj-Napoca și a fost acceptat și în cadrul programului Vienna Start-up Package.

  Până acum, birourile Nooka se mai găsesc în țări precum Olanda, Austria, Germania, România, Irlanda, Elveția, Italia și Franța.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Obsesia lunii: Nooka Space și birourile lor de proximitate mobile și ultramode...